11232017Πεμ
Thursday
 

Πρωτοβουλία ΕΟΣ Τρίπολης για την προοπτική ποδηλατοδρόμων στην Τρίπολη!

EOS TRIPOLIS PODILATODROMOI 01Σε μια ουσιαστική πρωτοβουλία η οποία ουσιαστικά επισημοποιείται από την ανακοίνωση του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Τρίπολης και συνεχίζεται με την πρώτη ουσιαστική ενέργεια που έχει να κάνει με τη διεξαγωγή εκδήλωσης - συζήτησης στην οποία έχουν κληθεί όλοι οι σύλλογοι και λοιποί Φορείς της Τρίπολης, με σκοπό το συντονισμό και την κοινή ανάληψη δράσεων, προκειμένου η Αρκαδική πρωτεύουσα να αποκτήσει ποδηλατόδρομους!
Αναλυτικά ολόκληρη η ανακοίνωση του ΕΟΣ Τρίπολης αναφέρει χαρακτηριστικά:

 


Μέτρα για τον καύσωνα και κλιματιζόμενοι χώροι του Δήμου Τρίπολης

KAYSONAS 01Για τα δεδομένα των κλιματολογικών συνθηκών της χώρας μας, ο καύσωνας αποτελεί εποχιακό φαινόμενο που παρατηρείται κατά τους θερινούς μήνες. Το φαινόμενο αυτό γίνεται πιο έντονο στις πόλεις. Όταν η θερμοκρασία περιβάλλοντος ξεπεράσει ορισμένα όρια ανεκτά από τον ανθρώπινο οργανισμό δημιουργούνται παθολογικές καταστάσεις ποικίλου βαθμού βαρύτητας όπως πχ εκδήλωση του συνδρόμου θερμοπληξίας.

Τα κυριότερα μέτρα πρόληψης εμφάνισης των συμπτωμάτων κατά του καύσωνα είναι τα παρακάτω:

Το μήνυμα του Προέδρου της ΔΕΠΕ για το Πανελλήνιο Συνέδριο Δημοτικών ΜΜΕ!

SOTIROPOULOS TRIANTAFYLLOS 01Με αφορμή την άκρως ουσιαστική και επιτυχημένη διεξαγωγή του Πανελληνίου Συνεδρίου Δημοτικών ΜΜΕ, ο Πρόεδρος της ΔΕΠΕ Δήμου Τρίπολης κ. Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

Εορτασμός Ανάληψης από τον ΣΑΟΟ

ANALIPSI 01Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων προσκαλεί τους πιστούς στον εορτασμό της Αναλήψεως του Κυρίου, στο γραφικό εξωκλήσι στο Βράχο της Πηγής. Την Τετάρτη, 24 Μαΐου ώρα 19:00 (παραμονή της εορτής) θα πραγματοποιηθεί Μέγας Εσπερινός μετά αρτοκλασίας και λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας.

Το κοινό ψήφισμα του 1ου πανελληνίου συνεδρίου Δημοτικών ΜΜΕ

PANELLINIO SYNEDRIO DIMOTIKON MME JUL03 02Με τη λήξη του 1ου Πανελλήνιου συνεδρίου Δημοτικών ΜΜΕ, οι εκπρόσωποι συνολικά εννέα Δημοτικών τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, εξέδωσαν ψήφισμα με συνολικά εφτά αιτήματα - θέσεις. Αναλυτικά το ψήφισμα έχει ως εξής:

«Τρίπολη 2 Ιουλίου 2016
Οι Δημοτικοί Τηλεοπτικοί και Ραδιοφωνικοί Σταθμοί, που συμμετείχαν στο Α΄ Πανελλήνιο Συνέδριο των Δημοτικών ΜΜΕ, που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη, με πρωτοβουλία του Δημοτικού Ραδιοφωνικού Σταθμού Τρίπολης, αποφασίσαμε ομόφωνα:

Η συνέντευξη Τύπου για το αυριανό Ραδιομαραθώνιο (vid)

PALLADIO RADIOMARATHONEIOS 2017 01“Θέλει ψυχή” είναι το κεντρικό σύνθημα του Ραδιομαραθωνίου που θα πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Τετάρτη σε συνεργασία τριών ραδιοφωνικών σταθμών της Τρίπολης (Δημοτική Ραδιοφωνία, Αρκαδία 9.38 και ΕΡΤ Τρίπολης), του Κέντρου Αποκατάσταση Παλλάδιον και του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Αρκαδίας.

Άκρως επιτυχημένο το Πανελλήνιο Συνέδριο Δημοτικών ΜΜΕ! (+φωτό)

PANELLINIO SYNEDRIO DIMOTIKON MME JUL03 01Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημοτικών ΜΜΕ, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημοτικού Ραδιοφώνου Τρίπολης, το Σάββατο 2 Ιουλίου, στο «Αποστολοπούλειο» Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης. Στο συνέδριο αποφασίστηκε η δημιουργία ενός άτυπου συντονιστικού οργάνου, στο οποίο συμμετέχουν ως ιδρυτικά μέλη όλες οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ραδιοτηλεόρασης που έλαβαν μέρος στο συνέδριο και θα ενημερωθούν να συμμετάσχουν στο όργανο και οι υπόλοιπες επιχειρήσεις που, για αντικειμενικούς λόγους, δεν κατόρθωσαν να έρθουν στην Τρίπολη, ενώ στην εκτελεστική επιτροπή αποφασίστηκε να συμμετέχουν οι εκπρόσωποι από τα δημοτικά ραδιόφωνα Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Τρίπολης, Ιωαννίνων και Σύρου. Επίσης αποφασίστηκε, σε σύντομο χρόνο, να δημιουργηθεί ηλεκτρονική πύλη κωδικοποίησης της νομοθεσίας για τη λειτουργία των Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών Επιχειρήσεων και η από κοινού διαπραγμάτευση για ζητήματα που αφορούν το σύνολο των Δημοτικών ΜΜΕ, όπως για παράδειγμα το ζήτημα των πνευματικών δικαιωμάτων.

Το Επιμελητήριο στηρίζει τον Ραδιομαραθώνιο Αγάπης του συλλόγου ΑμεΑ Αρκαδίας

PALLADIO RADIOMARATHONEIOS 2017 01Την στήριξη ζητούν με επιστολή, ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Μπουντρούκας και η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας στους Αρκάδες επαγγελματίες στον Ραδιομαραθώνιο Αγάπης που διοργανώνει ο Σύλλογος ΑμεΑ Αρκαδίας για τη Λειτουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόληση για παιδιά με Αναπηρία στην Τρίπολη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση - επιστολή που υπογράφεται από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Μπουντρούκα, αναφέρονται χαρακτηριστικά τα εξής:

Εγκλωβίστηκε όχημα από την καθίζηση οδοστρώματος στην Τρίπολη! (+φωτό)

KAKOKAIRIA JUN25 01Στο επίκεντρο της σφοδρής κακοκαιρίας βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου η Αρκαδία, με την περιοχή του Δήμου Μεγαλόπολης και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Τρίπολης να δέχονται το μεγαλύτερο πλήγμα! Πλημμυρισμένα σπίτια, διακοπές κυκλοφορίας ακόμη και στην Εθνική οδό Τρίπολης - Καλαμάτας, καθώς και άλλων επαρχιακών οδών, καταστροφές σε καλλιέργειες και πάρα πολλά προβλήματα από τις διακοπές ρεύματος.

Τρία ραδιόφωνα της Τρίπολης ενώνουν τις δυνάμεις τους…γιατί «Ψυχή Θέλει!» (+vid)

TSAPATAKIS VRAVEYSI AMEA MAR28 01Με στόχο την Ίδρυση και Λειτουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά με Αναπηρία στην Τρίπολη, ο Σύλλογος ΑμεΑ Αρκαδίας ανέλαβε την πρωτοβουλία να διοργανώσει ένα Ραδιομαραθώνιο Αγάπης, τη Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου 2017. Ο έρανος διεξάγεται μετά από χορήγηση άδειας με απόφαση της αρμόδιας Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Συζήτηση για την οργάνωση Διήμερου Εμπορικών Προσφορών και Εκδηλώσεων («λευκή νύχτα»)

 Συνάντηση του Δήμαρχου Τρίπολης κ. Δημήτρη Παυλή με εκπροσώπους του Εμπορικού συλλόγου και των παραγωγικών φορέων της πόλης μας (Επιμελητήριο Αρκαδίας, Ομοσπονδία Επαγγελματιών - Βιοτεχνών και Εμπόρων Αρκαδίας, Εμπορικού Συλλόγου Τρίπολης, Ένωσης Ξενοδοχείων Αρκαδίας, Σύλλογος Εστιατόρων Αρκαδίας, Σύλλογος Ζαχαροπλαστών Αρκαδίας), έγινε σήμερα 2/6/2016 προκειμένου να οργανωθεί και στην Τρίπολη εμπορικό διήμερο προσφορών, υπό την αιγίδα του Δήμου σε συνεργασία με επιχειρηματίες της πόλης από ποικίλους κλάδους, πλαισιωμένο από εκδηλώσεις και δρώμενα που θα καλύπτουν όλο το εύρος του εμπορικού κέντρου.

Ημέρα Αγάπης & Αλληλεγγύης από το AZALEA SPA στην Τρίπολη!

AZALEA SPA 01

Το AZALEA SPA στην Τρίπολη, οργανώνει  Ημέρα Αγάπης και Αλληλεγγύης την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017. Μια πρωτότυπη πρωτοβουλία με υποστηρικτή τον Δήμο Τρίπολης με φιλανθρωπικό σκοπό. Όλη μέρα στο κατάστημα θα υπάρχουν προϊόντα προς πώληση και όλο το ποσό των πωλήσεων θα δοθεί στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Τρίπολης. Οι επιλογές απεριόριστες, αρκεί να υπάρχει θέληση, θετική ενέργεια  σε αυτήν την σημαντική προσπάθεια να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας.

Το απόγευμα θα παραδοθούν στον κ. Βρέντα Σπύρο, Αντιδήμαρχο Δήμου Τρίπολης μαζί με ένα ποσό από το AZALEA SPA.

Εκδήλωση για την Αιμοδοσία και Δωρεά Μυελού Οστών στις 28 Μαΐου

AXION ESTI SYLLOGOS 01Ο Σύλλογος γονέων & κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού & 11ου Νηπιαγωγείου Τρίπολης, σε συνεργασία με τον σύλλογο διδασκόντων και τον σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών Αρκαδίας ''ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ'', πραγματοποιεί ενημερωτική εκδήλωση-ημερίδα την 28 ΜΑΙΟΥ 2016 ημέρα Σάββατο και ώρα 17.00-21.00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 6ου Δημοτικού με θέμα: ΑΙΜΑΔΟΤΗΣ-ΔΟΤΗΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ ΥΠΕΡΤΑΤΟΙ ''ΕΧΘΡΟΙ'' ΤΩΝ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ.

Εκδήλωση του ΕΟΣ με θέμα «Επικοινωνία Γονέων και Παιδιών»

EOS TRIPOLIS 02Ο Ε.Ο.Σ. Τρίπολης, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αρκαδίας «Ανέλιξη», καλεί τους φίλους του συλλόγου στην ενημερωτική εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη στις 23 Νοεμβρίου 2016 στα εντευκτήρια του συλλόγου (Λαγοπάτη 43), με θέμα την επικοινωνία Γονέων και Παιδιών. Ώρα έναρξης εκδήλωσης 6.30 μ.μ. και διάρκεια εκδήλωσης περίπου 1 ώρα και 30'.

Μήνυμα προσφοράς, εθελοντισμού & ζωής, από την εκδήλωση για τη Δωρεά Μυέλου των Οστών (+φωτό)

AIMODOSIA MYELOS OSTON EKDILOSI APR08 01Με μεγάλη επιτυχία και με την ευαισθητοποίηση πολλών μαθητών της Γ' Λυκείου των σχολείων της Τρίπολης πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση με «Γ' Λυκείου για την Εθελοντική Αιμοδοσία και την Δωρεά Μυελού των Οστών». Στην εκδήλωση είχε την ευκαιρία να μιλήσει ο Καθηγητής Αιματολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ) κ. Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης για το πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και της Δωρεάς Μυελού των Οστών, στην κοινωνίας μας. Λίγα λεπτά χωρίς ταλαιπωρία και χωρίς πόνο μπορεί να σώσει κυριολεκτικά ζωές. Κι αυτό είναι το μήνυμα της συγκεκριμένης εκδήλωσης!

Εκδήλωση του Ορχομενού κατά των Τροχαίων Δυστυχημάτων την προσεχή Κυριακή!

ORXOMENOS LEVIDIOU GENERALΜε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα των Τροχαίων Δυστυχημάτων την προσεχή Κυριακή θα διεξαχθεί από τον Ορχομενό Λεβιδίου εκδήλωση με κεντρικό σύνθημα «Τροχαία ατυχήματα και Πρόληψη». Αναλυτικά η ανακοίνωση των διοργανωτών για τη συγκεκριμένη εκδήλωση έχει ως εξής:

Ημερίδα Γ' Λυκείου Αρκαδίας για την Εθελοντική Αιμοδοσία & Δωρέα Μυελού των Οστών

ETHELONTIKI AIMODOSIA MYELOS OSTON APR08 01Μια σημαντική εκδήλωση με τη συμμετοχή όλων των τάξεων της Γ' Λυκείου της Τρίπολη, είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί το μεσημέρι της Παρασκευής 8 Απριλίου 2016 στη 13:00 στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης. Πρόκειται για μια ημερίδα με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών για την Εθελοντική Αιμοδοσία και Δωρεά Μυελού των Οστών.

Εθελοντική αιμοδοσία στις 17/08 στο Λεβίδι

AIMODOSIA 2006 LE SPOT 01Κατόπιν επιθυμίας των συνδημοτών της ευρύτερης περιοχής αναβιώνει ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Λεβιδίου, με διαφορετικό όμως τρόπο διαχείρισης των μονάδων αίματος που θα συλλέγονται κάθε φορά. Τον τρόπο διάθεσης του αίματος θα τον έχει ο αιμοδότης (κατευθείαν με την αιμοδοσία). Σε περίπτωση κοινωνικού προβλήματος και μόνο, θα επεμβαίνει ο ιατρός. Αιμοληψία θα γίνεται δυο φορές τον χρόνο στο ιατρείο του Λεβιδίου και σε χρόνο που θα ανακοινώνεται εγκαίρως. Όσοι ενδιαφέρονται να δώσουν αίμα και λαμβάνουν φάρμακο ή φάρμακα θα πρέπει να έρθουν σε επικοινωνία με το ιατρό για το αν δύνανται να δώσουν αίμα.

Ραδιομαραθώνιος ανθρωπιάς και αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες από τη Δ.Ρ.Τρίπολης!

DRT RADIOMARATHONIOS PROSFYGES APR06Ραδιομαραθώνιο διοργάνωσε την Τετάρτη (6 Απριλίου 2016), με μεγάλη επιτυχία, η Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης, στηρίζοντας και προωθώντας την εκστρατεία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για τους πρόσφυγες.
Στην προσπάθεια να ενισχυθεί αυτή η πρωτοβουλία της Περιφέρειας, αλλά και δεκάδων Δήμων, Ιερών Μητροπόλεων, Οργανισμών και φορέων, που έχουν ευαισθητοποιηθεί και συγκεντρώνουν τρόφιμα μακράς διαρκείας, είδη πρώτης ανάγκης και υγειονομικό υλικό για τους πρόσφυγες, ενώσαμε κι εμείς τις δυνάμεις μας και έτσι, το πρόγραμμα του σταθμού μας, από νωρίς το πρωί, έως αργά το μεσημέρι, αφιερώθηκε αποκλειστικά και μόνο στην εκστρατεία αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες.

Εποικοδομητική συνάντηση των Δημοτικών ΜΜΕ στην Αθήνα!

DIMOTIKA MME EPITROPI JUL13 01Την πρώτη της συνεδρίαση είχε την Πέμπτη 13 Ιουλίου, η Εκτελεστική Επιτροπή του Συντονιστικού Οργάνου που συγκροτήθηκε κατά τον 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο των Δημοτικών ΜΜΕ, στην Τρίπολη στις 2/7/2016. Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Ραδιοφωνικού Σταθμού της Αθήνας, «Αθήνα 9.84» συμμετείχαν, ο πρόεδρος Σωτηρόπουλος Τριαντάφυλλος (Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης), ο Μιχάλης Κυριακίδης (Αντιπροεδρος, Αθήνα 984), Μπρατσόλης Στέλιος (Αντιπρόεδρος, Κανάλι 1 Πειραιά), Νεστορίδης Παναγιώτης(Πρόεδρος TV100 / FM100 / FM100,6, Θεσσαλονίκη) και Λαόσογλου Κωνσταντίνος (Πρόεδρος ΔΣ Δημοτικού Ραδιοφώνου Ιωαννίνων).

Συμμετοχή του ΚΑΠΗ Τρίπολης στη δράση «Πλέκουμε Αλληλεγγύη»

KAPI PLEKOUME ALLILEGGIIΠραγματοποιήθηκε και συνεχίζεται η όμορφη δράση από τις γιαγιάδες του ΚΑΠΗ Τρίπολης που στα πλαίσια της συμμετοχής στην προσπάθεια της ομάδας «Πλέκουμε Αλληλεγγύη». Έτσι τις προηγούμενες ημέρες τα πρώτα πλεκτά που ολοκληρώθηκαν εστάλησαν σε οργανωμένο χώρο φιλοξενίας στη Μυτιλήνη σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του Προέδρου του ΝΠΔΔ Δήμου Τρίπολης κ. Καραλή, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά:

Alternative flash content

Requirements

KATASTIMA ENOIKIAZETAI BANNER

IRIDA SWIMMING BANNER

Επι του πιεστηριου

VARDOUNIOTIS ALEXIOS BANNER

PIGASOS AKADIMIES 2017 BANNER

Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του www.contraepithesi.gr και για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε «Αποδοχή» για να συνεχίσετε ή επιλέξτε «Περισσότερες πληροφορίες» για να δείτε λεπτομερείς περιγραφές των τύπων cookies που χρησιμοποιούτνται από τον ιστότοπο μας, καθώς και των εφαρμογών διαχείρισης της κίνησης για να επιλέξετε αν θα αποδεχτείτε ορισμένα από αυτά ή όχι.