02242018Σαβ
Thursday
 

Κοπή πίτας στις 12/02 για το Κέντρο Πρόληψης

KENTRO PROLIPSIS 01Σε μια εκδήλωση με σκοπό την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του θα πραγματοποιήσει το Κέντρο Πρόληψης την προσεχή Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018 στο Τουριστικό Περίπτερο της πλατείας Άρεως. Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί και παρουσίαση διαδραστικής προσέγγισης θέματος για τις συντροφικές σχέσεις.


Βλάβη στους φωτεινούς σηματοδότες επί των οδών Καλαμών και ΟΗΕ

SIMATODOTES 01Για την ασφάλεια των πεζών και των διερχόμενων οχημάτων, ενημερώνουμε ότι οι φωτεινοί σηματοδότες στον κόμβο των οδών Καλαμών – ΟΗΕ (1ο Λύκειο ) δεν θα λειτουργούν για χρονικό διάστημα περίπου 10 ημερών.

Εορτασμός Ανάληψης από τον ΣΑΟΟ

ANALIPSI 01Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων προσκαλεί τους πιστούς στον εορτασμό της Αναλήψεως του Κυρίου, στο γραφικό εξωκλήσι στο Βράχο της Πηγής. Την Τετάρτη, 24 Μαΐου ώρα 19:00 (παραμονή της εορτής) θα πραγματοποιηθεί Μέγας Εσπερινός μετά αρτοκλασίας και λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας.

Τα Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα «έψαλε» η Μπάντα του Πεζικού στο Δήμαρχο Τρίπολης

DIMARXOS PROTOXRONIATIKA KALANTA 01Την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017 στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Τρίπολης υποδέχτηκε τους στρατιωτικούς – μουσικούς για τα καθιερωμένα Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα. Ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής ευχήθηκε να είναι καλύτερος ο νέος χρόνος και να μπορέσουμε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε τα προβλήματα των παλιότερων χρόνων.

Η συνέντευξη Τύπου για το αυριανό Ραδιομαραθώνιο (vid)

PALLADIO RADIOMARATHONEIOS 2017 01“Θέλει ψυχή” είναι το κεντρικό σύνθημα του Ραδιομαραθωνίου που θα πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Τετάρτη σε συνεργασία τριών ραδιοφωνικών σταθμών της Τρίπολης (Δημοτική Ραδιοφωνία, Αρκαδία 9.38 και ΕΡΤ Τρίπολης), του Κέντρου Αποκατάσταση Παλλάδιον και του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Αρκαδίας.

Οι ευχές του Δημάρχου Τρίπολης για τη Χριστούγεννα!

TREEPOLI 2017 01Με αφορμή τις ημέρες των Χριστουγέννων ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Δημήτρης Παυλής έστειλε τις δικές του ευχές προς τους δημότες της Τρίπολης και όλο τον κόσμο. Αναλυτικά το μήνυμα του κ. Παυλή αναφέρει χαρακτηριστικά:

Το Επιμελητήριο στηρίζει τον Ραδιομαραθώνιο Αγάπης του συλλόγου ΑμεΑ Αρκαδίας

PALLADIO RADIOMARATHONEIOS 2017 01Την στήριξη ζητούν με επιστολή, ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Μπουντρούκας και η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας στους Αρκάδες επαγγελματίες στον Ραδιομαραθώνιο Αγάπης που διοργανώνει ο Σύλλογος ΑμεΑ Αρκαδίας για τη Λειτουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόληση για παιδιά με Αναπηρία στην Τρίπολη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση - επιστολή που υπογράφεται από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Μπουντρούκα, αναφέρονται χαρακτηριστικά τα εξής:

Εργαστήριο για μαθητές νηπιαγωγείου και δημοτικού στη Βυτίνα από το Κέντρο Πρόληψης

KENTRO PROLIPSIS 01Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αρκαδίας «Ανέλιξη» μαζί με την ομάδα εθελοντών του, διοργανώνει εργαστήριο για μαθητές νηπιαγωγείου και δημοτικού με θέμα: «Χριστούγεννα στη χώρα των συναισθημάτων».

Τα παιδιά που θα έρθουν στο εργαστήριο θα έχουν την ευκαιρία να  γνωριστούν με άλλα παιδιά, να βιώσουν τη μαγεία των εορτών μέσα από την επαφή με τα συναισθήματά τους και την αγάπη και το νοιάξιμο για το συνάνθρωπο, και να ταξιδέψουν στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών.

Τρία ραδιόφωνα της Τρίπολης ενώνουν τις δυνάμεις τους…γιατί «Ψυχή Θέλει!» (+vid)

TSAPATAKIS VRAVEYSI AMEA MAR28 01Με στόχο την Ίδρυση και Λειτουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά με Αναπηρία στην Τρίπολη, ο Σύλλογος ΑμεΑ Αρκαδίας ανέλαβε την πρωτοβουλία να διοργανώσει ένα Ραδιομαραθώνιο Αγάπης, τη Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου 2017. Ο έρανος διεξάγεται μετά από χορήγηση άδειας με απόφαση της αρμόδιας Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Συγκέντρωση τροφίμων & ειδών πρώτης ανάγκης από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

XAMOGELO PAIDIOU 01«Το Χαμόγελο του Παιδιού», ενόψει Χριστουγέννων, συγκεντρώνει τρόφιμα & είδη πρώτης ανάγκης για τα παιδιά και τις οικογένειές τους στην Ελλάδα που ζουν στο όριο της φτώχειας

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» εκπροσωπώντας τα χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειές τους που βρίσκονται στην Ελλάδα και ζουν στο όριο της φτώχειας, απευθύνεται σε κάθε πολίτη και φορέα ζητώντας υποστήριξη προκειμένου να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης και να καλυφτούν οι βασικές τους ανάγκες.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρά τις δυσκολίες, συνεχίζει σταθερά το έργο του, κι ενόψει των Χριστουγέννων, καλεί όλους να στηρίξουν την πρωτοβουλία αυτή με δεδομένο ότι ο αριθμός των οικογενειών, που δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τα στοιχειώδη για τα παιδιά τους, αυξάνεται δραματικά.

Ημέρα Αγάπης & Αλληλεγγύης από το AZALEA SPA στην Τρίπολη!

AZALEA SPA 01

Το AZALEA SPA στην Τρίπολη, οργανώνει  Ημέρα Αγάπης και Αλληλεγγύης την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017. Μια πρωτότυπη πρωτοβουλία με υποστηρικτή τον Δήμο Τρίπολης με φιλανθρωπικό σκοπό. Όλη μέρα στο κατάστημα θα υπάρχουν προϊόντα προς πώληση και όλο το ποσό των πωλήσεων θα δοθεί στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Τρίπολης. Οι επιλογές απεριόριστες, αρκεί να υπάρχει θέληση, θετική ενέργεια  σε αυτήν την σημαντική προσπάθεια να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας.

Το απόγευμα θα παραδοθούν στον κ. Βρέντα Σπύρο, Αντιδήμαρχο Δήμου Τρίπολης μαζί με ένα ποσό από το AZALEA SPA.

Εκδήλωση για τον Σακχαρώδη Διαβήτη το Σάββατο στην Τρίπολη

SAKXARODIS DIAVITIS EKDILOSI DEC2017Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα το σακχαρώδη διαβήτη είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017 στην Τρίπολη και το Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο και ώρα 17:30. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι στο περιθώριο αυτής της εκδήλωσης το πρωί του Σαββάτου στην πλατεία Πετρινού και ώρα 10:00 θα πραγματοποιούνται δωρεάν μετρήσεις σακχάρου και γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης.

Εκδήλωση του ΕΟΣ με θέμα «Επικοινωνία Γονέων και Παιδιών»

EOS TRIPOLIS 02Ο Ε.Ο.Σ. Τρίπολης, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αρκαδίας «Ανέλιξη», καλεί τους φίλους του συλλόγου στην ενημερωτική εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη στις 23 Νοεμβρίου 2016 στα εντευκτήρια του συλλόγου (Λαγοπάτη 43), με θέμα την επικοινωνία Γονέων και Παιδιών. Ώρα έναρξης εκδήλωσης 6.30 μ.μ. και διάρκεια εκδήλωσης περίπου 1 ώρα και 30'.

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση στο πλαίσιο εκστρατείας ενάντια στην Σεξουαλική Κακοποίηση των Παιδιών

XAMOGELO PAIDIOU EKSTRATEIA DEC2017 01Στην Τρίπολη πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου η συνάντηση στο πλαίσιο της πανελλαδικής εκστρατείας ενάντια στην Σεξουαλική Κακοποίηση των Παιδιών από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των εμπλεκόμενων φορέων και αρχών. Η συνάντηση, τον συντονισμό της οποίας είχε ο δημοσιογράφος Σπύρος Χαριτάτος, πραγματοποιήθηκε στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Τρίπολης. Η εκστρατεία τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκοπίου Παυλόπουλου και την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Εκδήλωση του Ορχομενού κατά των Τροχαίων Δυστυχημάτων την προσεχή Κυριακή!

ORXOMENOS LEVIDIOU GENERALΜε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα των Τροχαίων Δυστυχημάτων την προσεχή Κυριακή θα διεξαχθεί από τον Ορχομενό Λεβιδίου εκδήλωση με κεντρικό σύνθημα «Τροχαία ατυχήματα και Πρόληψη». Αναλυτικά η ανακοίνωση των διοργανωτών για τη συγκεκριμένη εκδήλωση έχει ως εξής:

Εκδήλωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού» με θέμα «Σεξουαλική Κακοποίηση Παιδιών»

MENEI MYSTIKO 01Τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 11:00 στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Τριπόλεως (Δολιανών 1), το «Χαμόγελο του Παιδιού» με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα πραγματοποιήσει συνάντηση και ενημέρωση για το πολύ σοβαρό θέμα που έχει «ανοίξει» το τελευταίο διάστημα με θέμα «Σεξουαλική Κακοποίηση Παιδιών».

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση από το Χαμόγελο του Παιδιού αναφέρει χαρακτηριστικά:

Εθελοντική αιμοδοσία στις 17/08 στο Λεβίδι

AIMODOSIA 2006 LE SPOT 01Κατόπιν επιθυμίας των συνδημοτών της ευρύτερης περιοχής αναβιώνει ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Λεβιδίου, με διαφορετικό όμως τρόπο διαχείρισης των μονάδων αίματος που θα συλλέγονται κάθε φορά. Τον τρόπο διάθεσης του αίματος θα τον έχει ο αιμοδότης (κατευθείαν με την αιμοδοσία). Σε περίπτωση κοινωνικού προβλήματος και μόνο, θα επεμβαίνει ο ιατρός. Αιμοληψία θα γίνεται δυο φορές τον χρόνο στο ιατρείο του Λεβιδίου και σε χρόνο που θα ανακοινώνεται εγκαίρως. Όσοι ενδιαφέρονται να δώσουν αίμα και λαμβάνουν φάρμακο ή φάρμακα θα πρέπει να έρθουν σε επικοινωνία με το ιατρό για το αν δύνανται να δώσουν αίμα.

Πρωτοβουλία ΕΟΣ Τρίπολης για την προοπτική ποδηλατοδρόμων στην Τρίπολη!

EOS TRIPOLIS PODILATODROMOI 01Σε μια ουσιαστική πρωτοβουλία η οποία ουσιαστικά επισημοποιείται από την ανακοίνωση του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Τρίπολης και συνεχίζεται με την πρώτη ουσιαστική ενέργεια που έχει να κάνει με τη διεξαγωγή εκδήλωσης - συζήτησης στην οποία έχουν κληθεί όλοι οι σύλλογοι και λοιποί Φορείς της Τρίπολης, με σκοπό το συντονισμό και την κοινή ανάληψη δράσεων, προκειμένου η Αρκαδική πρωτεύουσα να αποκτήσει ποδηλατόδρομους!
Αναλυτικά ολόκληρη η ανακοίνωση του ΕΟΣ Τρίπολης αναφέρει χαρακτηριστικά:

 

Εποικοδομητική συνάντηση των Δημοτικών ΜΜΕ στην Αθήνα!

DIMOTIKA MME EPITROPI JUL13 01Την πρώτη της συνεδρίαση είχε την Πέμπτη 13 Ιουλίου, η Εκτελεστική Επιτροπή του Συντονιστικού Οργάνου που συγκροτήθηκε κατά τον 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο των Δημοτικών ΜΜΕ, στην Τρίπολη στις 2/7/2016. Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Ραδιοφωνικού Σταθμού της Αθήνας, «Αθήνα 9.84» συμμετείχαν, ο πρόεδρος Σωτηρόπουλος Τριαντάφυλλος (Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης), ο Μιχάλης Κυριακίδης (Αντιπροεδρος, Αθήνα 984), Μπρατσόλης Στέλιος (Αντιπρόεδρος, Κανάλι 1 Πειραιά), Νεστορίδης Παναγιώτης(Πρόεδρος TV100 / FM100 / FM100,6, Θεσσαλονίκη) και Λαόσογλου Κωνσταντίνος (Πρόεδρος ΔΣ Δημοτικού Ραδιοφώνου Ιωαννίνων).

Μέτρα για τον καύσωνα και κλιματιζόμενοι χώροι του Δήμου Τρίπολης

KAYSONAS 01Για τα δεδομένα των κλιματολογικών συνθηκών της χώρας μας, ο καύσωνας αποτελεί εποχιακό φαινόμενο που παρατηρείται κατά τους θερινούς μήνες. Το φαινόμενο αυτό γίνεται πιο έντονο στις πόλεις. Όταν η θερμοκρασία περιβάλλοντος ξεπεράσει ορισμένα όρια ανεκτά από τον ανθρώπινο οργανισμό δημιουργούνται παθολογικές καταστάσεις ποικίλου βαθμού βαρύτητας όπως πχ εκδήλωση του συνδρόμου θερμοπληξίας.

Τα κυριότερα μέτρα πρόληψης εμφάνισης των συμπτωμάτων κατά του καύσωνα είναι τα παρακάτω:

Το μήνυμα του Προέδρου της ΔΕΠΕ για το Πανελλήνιο Συνέδριο Δημοτικών ΜΜΕ!

SOTIROPOULOS TRIANTAFYLLOS 01Με αφορμή την άκρως ουσιαστική και επιτυχημένη διεξαγωγή του Πανελληνίου Συνεδρίου Δημοτικών ΜΜΕ, ο Πρόεδρος της ΔΕΠΕ Δήμου Τρίπολης κ. Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

Alternative flash content

Requirements

KATASTIMA ENOIKIAZETAI BANNER

IRIDA SWIMMING BANNER

Επι του πιεστηριου

VARDOUNIOTIS ALEXIOS BANNER

PIGASOS AKADIMIES 2017 BANNER

Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του www.contraepithesi.gr και για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε «Αποδοχή» για να συνεχίσετε ή επιλέξτε «Περισσότερες πληροφορίες» για να δείτε λεπτομερείς περιγραφές των τύπων cookies που χρησιμοποιούτνται από τον ιστότοπο μας, καθώς και των εφαρμογών διαχείρισης της κίνησης για να επιλέξετε αν θα αποδεχτείτε ορισμένα από αυτά ή όχι.