12152017Παρ

Το «Κόντρα Επίθεση» συμμετέχει στην Πανελλαδική 24ωρη απεργία

CONTRA APERGIA 01To «Κόντρα Επίθεση» συμμετέχει στην Πανελλαδική 24ωρη απεργία, στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης, την Τρίτη 16 Μαΐου 2017 από τις 06:00 έως τις 06:00 της επόμενης ημέρας. Κατά συνέχεια η ιστοσελίδα μας (http://www.contraepithesi.gr), δεν θα προχωρήσει σε καμία δημοσίευση ή ανάρτηση έως τις 06:00 της 17/05/2017.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΣΥ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και οι Ενώσεις μέλη της αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στην πανελλαδική πανεργατική κινητοποίηση της επόμενης εβδομάδας, με την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 6 π.μ. της Τρίτης, 16 Μαΐου 2017 έως τις 6 π.μ. της Τετάρτης, 17 Μαΐου 2017 σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Με το Ασφαλιστικό ανοιχτή πληγή και τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα σε πλήρη διάλυση, η ΠΟΕΣΥ καλεί τους συναδέλφους να περιφρουρήσουν την απεργία, να διασφαλίσουν την επιτυχία της και να πάρουν μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την ημέρα τις απεργίας (Τρίτη 16 Μαΐου 2017) στις 12 το μεσημέρι, έξω από το κτήριο της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20).

Η ΠΟΕΣΥ προσυπογράφει την ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, στην οποία τονίζεται:

Οι εργαζόμενοι στο χώρο της ενημέρωσης, ως ενεργό κομμάτι του σκληρά δοκιμαζόμενου εργατικού κινήματος και της ελληνικής κοινωνίας

ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ -  ΕΝΑΝΤΙΩΝΟΜΑΣΤΕ στα αντιλαϊκά μέτρα και στις νέες μνημονιακές δεσμεύσεις, που πλήττουν πάλι κατάφωρα το σύνολο του Ελληνικού λαού και ιδιαίτερα τους εργαζομένους στο χώρο του Τύπου, με απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, νέες περικοπές σε κύριες κι επικουρικές συντάξεις, και δριμεία φοροεπιδρομή σε μισθωτούς και συνταξιούχους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών διατάξεων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των εργασιακών δικαιωμάτων και εγγυήσεων, στην εμπέδωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, στην κατάργηση του κοινωνικού κράτους και στη διαρκή ομηρία των συντάξεων και των κοινωνικών παροχών.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για:

• Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους, με ίσα δικαιώματα
  • Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις
  • Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας
  • Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας

Την αυτονομία του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, του ΕΔΟΕΑΠ και των ΤΕΑΣ ως αυτοδιοικούμενων φορέων κοινωνικής ασφάλισης, χωρίς αλλοίωση του χαρακτήρα και του περιεχομένου τους, ως προϋπόθεση για την υπεράσπιση της ανεξαρτησίας της δημοσιογραφικής λειτουργίας και τη διασφάλιση του αγαθού της Ενημέρωσης.

treepolis

IRIDA BANNER CHRISTMAS