Άκρως επιτυχημένο το Παμπελοποννησιακό πρωτάθλημα Παγκρατίου αθλήματος στην Τρίπολη! (13/03)

0
410

Την Κυριακή (13/03) διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ Τρίπολης το Παμπελοποννησιακό πρωτάθλημα Παγκρατίου αθλήματος. Μια διοργάνωση που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία τόσο σε οργανωτικό όσο και αγωνιστικό επίπεδο.

Στην Αρκαδική πρωτεύουσα και στη συγκεκριμένη διοργάνωση είχαμε συνολικά 223 συμμετοχές αθλητών, εκ των οποίων οι 90 από την Τρίπολη. Ένα στατιστικό στοιχείο που αποτυπώνει την μεγάλη άνοδο που γνωρίζει το άθλημα του Παγκρατίου στην περιοχή μας, κυρίως με παιδιά που ασχολούνται ενεργά, δίνοντας προοπτική τα επόμενα χρόνια για ακόμη μεγαλύτερη άνθηση του συγκεκριμένου αθλήματος, προερχόμενο από την Αρχαία Ελλάδα.

Η διοργάνωση ήταν άρτια, με τους αγώνες να εξελίσσονται χωρίς απρόοπτα και τους αθλητές να προσφέρουν πολλούς συναρπαστικούς αγώνες σε όλες τις κατηγορίες. Αξίζει φυσικά να σημειωθεί ότι η προσέλευση των φιλάθλων που αποτελούνταν σε μεγάλο βαθμό από φίλους και συγγενείς των συμμετεχόντων αθλητών/τριων, ήταν μεγάλη, γεγονός που πάντα χαρακτηρίζεται σημαντικό για την επιτυχή διεξαγωγή μιας διοργάνωσης.

Τους αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους τόσο ο Βουλευτής Αρκαδίας και πρώην Υφυπουργός κ. Κώστας Βλάσης, όσο και ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης.

Σε ότι αφορά τη συγκεκριμένη διοργάνωση ο κ. Βλάσης σε μήνυμά του ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Στην Τρίπολη για πρώτη φορά το τοπικό πρωτάθλημα παγκρατίου αθλήματος Πελοποννήσου. Το παγκράτιο αποτελούσε αγώνισμα των αρχαίων Ελλήνων, ένας συνδυασμός πάλης, λακτισμάτων και πυγμαχίας και μάλιστα εισήχθη στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 648 π.Χ.

Δύο χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας μπορούμε επιτέλους να απολαύσουμε την «ελευθερία» μας τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα και να συμμετέχουμε σε πιο μαζικές εκδηλώσεις.

Η συμμετοχή των παιδιών στη σημερινή διοργάνωση ήταν συγκλονιστική. Στα μάτια αυτών των παιδιών όλοι μας βλέπουμε την ελπίδα για το μέλλον και όλοι μας οφείλουμε σε ό,τι κάνουμε να τα έχουμε ως κύριο μέλημά μας, γιατί μέσα από αυτά τα παιδιά θα θέσουμε τις βάσεις για έναν καλύτερο κόσμο.

Τούτες τις δύσκολες ώρες, που ο πόλεμος στην Ουκρανία συγκλονίζει ολόκληρη την Ευρώπη, πρέπει όλοι μας να συναισθανθούμε την αξία της ειρήνης, να νιώσουμε ευγνωμοσύνη και να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να τη διαφυλάξουμε.».

Από την πλευρά του και ο κ. Τζιούμης τοποθετήθηκε με δικό του μήνυμα για τους αγώνες του Παμπελοποννησιακού πρωταθλήματος Παγκρατίου, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Με μεγάλη οργανωτική επιτυχία διεξήχθη στην πόλη μας το Παμπελοποννησιακό Πρωτάθλημα Παγκρατίου. Οι αθλητές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, αναδεικνύοντας τις γνώσεις τους, τόσο στις τεχνικές της αυτοάμυνας, όσο και στην παιδεία και τον πολιτισμό της αρχαίας Ελλάδας, που αναδύονται από αυτό το Ολυμπιακό άθλημα.».

Τέλος και ο αθλητικός σύλλογος (Combat Team Tripolis) που διοργάνωσε τους συγκεκριμένους αγώνες μαζί με τον Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Τρίπολης υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Παγκρατίου Αθλήματος, με σχετική ανακοίνωση του, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν τη συγκεκριμένη διοργάνωση, τους γονείς για την εμπιστοσύνη που δείχνουν, αλλά και τους χορηγούς που στηρίξαν και στηρίζουν το σύλλογο.

Αναλυτικότερα η σχετική ανακοίνωση του Combat Team Tripolis, αναφέρει:

«Πρώτο Παμπελοποννησιακό πρωτάθλημα Παγκρατίου αθλήματος στην Τρίπολη τελείωσε με απόλυτη επιτυχία,223 συμμετοχές αθλητών εκ των οποίων 90 από Τρίπολη όπου αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την παρουσία τούς και το ήθος τούς και τούς ευχόμαστε στο μέλλον να πετύχουν τα όνειρα τούς.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους γονείς για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν. Την ομοσπονδία Παγκρατίου που μας εμπιστεύτηκε το πρωτάθλημα, τους συναδέλφους για την παρουσία τούς, τον βουλευτή μας Βλάσση Κώστα και τον δήμαρχο μας Τζιούμη Κώστα για την βοήθεια τούς ώστε να πραγματοποιηθεί το πρωτάθλημα και φυσικά την τιμή που μας έκαναν με την φυσική τούς παρουσία!

Μεγάλο ευχαριστώ πρέπει να πούμε στα μέλη του συλλόγου μας που με εθελοντική εργασία ήταν εκεί να βοηθήσουν τούς αθλητές και τίς γραμματείες.

Χορηγοί μας: Μenta Cafe – Melissinos security – Κτεο Αρσένης – Ζαχαροπλαστείο Λάκης – Ταβέρνα Δελής – Πιτσαρία Ζυμαρουλης – Δήμος Τρίπολης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here