Άμεσα λύση στη φύλαξη του ΔΑΚ Τρίπολης!

0
479

Τις προηγούμενες ημέρες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης και αποκατάστασης των ζημιών στο γυμναστήριο του ΔΑΚ Τρίπολης και στις τουαλέτες του κοινού αντίστοιχα. Ανακαινίσεις που βελτίωσαν τις συνθήκες στους συγκεκριμένους χώρους και παράλληλα αποκατέστησαν για ακόμη μια φορά τις ζημιές από άγνωστους.

Κι εντάξει το θέμα με το γυμναστήριο με την κακή κατάσταση στους τοίχους λόγω της υγρασίας οφείλεται στα αρκετά προβλήματα που υπάρχουν στην εξέδρα και τα οποία αναμένεται να αποκατασταθούν με το μεγάλο που υπογράφεται στις αρχές του νέους έτους. Για τις φθορές και ζημιές στις τουαλέτες κοινού του σταδίου ωστόσο έχει υπάρξει ανθρώπινη παρέμβαση και άγνωστοι που δεν σέβονται τη δημόσια περιουσία. Φθορές με τους εσωτερικούς τοίχους γεμάτους από γκράφιτι και συνθήματα και σοβαρές ζημιές στις κάσες και εσωτερικές πόρτες.

Δυστυχώς τα φαινόμενα φθορών και καταστροφών στο ΔΑΚ Τρίπολης είναι διαχρονικά και αποτελούν ένα από τους πιο συνηθισμένους λόγους δαπάνης του Νομικού Προσώπου του Δήμου Τρίπολης, πέρα από τα λειτουργικά έξοδα. Αν κάποιος ανατρέξει στους περιβάλλοντες χώρους του ΔΑΚ Τρίπολης θα διαπιστώσει φθορές που έχουν προκληθεί από ανθρώπινο χέρι. Η διοίκηση του ΔΑΚ Τρίπολης και το προσωπικό παρά τις προσπάθειες που καταβάλουν είτε λόγω κόστους είτε λόγω μέσων αρκετές φορές δεν μπορούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές.

Τις τελευταίες ημέρες αποκαταστάθηκαν πλήρως οι ζημιές στις τουαλέτες  του ΔΑΚ Τρίπολης. Εδώ θα είμαστε όμως για να διαπιστώσουμε σε πόσο μικρό χρονικό διάστημα, τα γκράφιτι θα γεμίσουν το εσωτερικό χώρο και οι ζημιές θα αναγκάσουν το Νομικό Πρόσωπο και κατ’ επέκταση το Δήμο Τρίπολης να διαθέσει χρήματα (που προέρχονται από δημοτικά τέλη και κατ’ επέκταση από όλους τους δημότες) για την αποκατάσταση των ζημιών.

Σε λίγους μήνες θα υπάρξει η αντικατάσταση του ταρτάν και θα πραγματοποιηθούν ουσιαστικές παρεμβάσεις στην μεγάλη εξέδρα, ενώ θα υπάρξει προμήθεια νέων οργάνων, στρωμάτων και αθλητικού υλικού για το στίβο. Σε λίγους μήνες η αθλητική εγκατάσταση του στίβου, θα μετατραπεί σ’ έναν σύγχρονο χώρο από τους πιο λειτουργικούς στην Ελλάδα. Για πόσο πιστεύετε ότι θα γλιτώσουν από τη μανία και τις παράνομες ενέργειες αγνώστων, που θα γεμίσουν τους τοίχους με συνθήματα και θα αρχίσουν να καταστρέφουν, καθίσματα και υποδομές στο αθλητικό κέντρο του Δήμου μας;

Αν και το συγκεκριμένο ζήτημα έχει τεθεί πολλές φορές προς συζήτηση σε δημοτικά συμβούλια, σε επιτροπές και διοικητικά συμβούλια φορέων του Δήμου, όπως το Νομικό Πρόσωπο, ουσιαστική λύση δεν έχει ποτέ βρεθεί. Αυτό που όμως πρέπει να γίνει, είναι να βρεθεί άμεσα λύση στη φύλαξη των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΔΑΚ Τρίπολης.

Τόσα χρόνια τα χρήματα που δαπανούνται για την αποκατάσταση ζημιών στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Τρίπολης με την φύλαξη ή παρακολούθηση των εγκαταστάσεων θα μπορούσαν να διατεθούν για δημιουργία αθλητικών υποδομών, για κάλυψη λειτουργικών εξόδων ή για προμήθεια αθλητικού υλικού για τις εγκαταστάσεις.

Η φύλαξη του ΔΑΚ Τρίπ0λης είναι απαραίτητη και επιβεβλημένη, καθώς και τήρηση των προβλεπόμενων κανόνων χρήσης των εγκαταστάσεως από όλους ανεξαιρέτως (συλλόγους, αθλητές, αθλούμενοι και κοινό), ειδικά από τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί η ανακατασκευή των εγκαταστάσεων στο στίβο.

 

Υ.Γ.

Με την ολοκλήρωση του πολύ σημαντικού έργου της ενεργειακής αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του κλειστού κολυμβητηρίου που θα αποφέρει άμεσα την μεγάλη μείωση του λειτουργικού κόστους, δεν θα υπάρχει δικαιολογία για την μη λήψη αποφάσεων για τη ουσιαστική φύλαξη του Αθλητικού Κέντρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here