Άνοιξαν οι εγγραφές για το Tyros Run 2023 “George Marneris”

0
99

Ανάμεσα στις πλαγιές του Πάρνωνα και δίπλα στα καταγάλανα νερά του Αργολικού κόλπου και του Μυρτώου πελάγους θα τρέξουν οι συμμετέχοντες στο Tyros Run 2023, με τις εγγραφές να έχουν ήδη ανοίξει από την 1η Μαρτίου 2023. Ο Τυρός Αρκαδίας θα φιλοξενήσει στις 13-14 Μαΐου 2023 ένα διήμερο φεστιβάλ δρομικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Πρόκειται για την πέμπτη διοργάνωση έχοντας γίνει θεσμός, «μαγνητίζοντας» κάθε χρόνο όλο και περισσότερους δρομείς που θα τρέξουν σε διαδρομές μαγευτικού φυσικού κάλλους με θέα τη θάλασσα.

Αποτελεί ιδανική επιλογή αθλητικού τουρισμού για όλη την οικογένεια, καθώς οι αγώνες πλαισιώνονται με παράλληλες εκδηλώσεις – δράσεις ψυχαγωγικού, πολιτιστικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, αναδεικνύοντας τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής, ενώ ο Τυρός και η ευρύτερη περιοχή της Κυνουρίας αποτελεί τουριστικό θέρετρο συνδυάζοντας αρμονικά βουνό και πεντακάθαρες θάλασσες.

 

Οι διαδρομές του της φετινής διοργάνωσης…

Προβλέπεται να διεξαχθούν οι διαδρομές 16.000μ. και 8.000μ. Παράλληλα θα υπάρχουν και οι παιδικοί αγώνες στις αποστάσεις των 500μ. – 800μ. – 1000μ. Ξεχωριστή εμπειρία θα αποτελέσει η δράση «Γνωρίστε τον Τυρό», με πεζοπορία 2,5 ωρών που θα συναρπάσει τους συνοδούς και επισκέπτες. Τέλος εμπειρία για όλους, μικρούς και μεγάλους θα αποτελέσει το περπάτημα – τρέξιμο στο παραλιακό μέτωπο του Τυρού.

 

Πολιτιστικά δρώμενα…

Τέλος το βράδυ του Σαββάτου στο θέατρο “Μελίνα Μερκούρη” στο λιμάνι Τυρού, οι διοργανωτές έχουν ετοιμάσει Τσακώνικη γιορτή, γνωριμία με την γλώσσα τα ήθη και τα έθιμα της Κυνουρίας.

Το TyrosRun 2023 διοργανώνεται από την “Α ΧΩΡΑ ΝΑΜΟΥ” και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Νότιας Κυνουρίας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και της ΔΗΚΕΝΚ. Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές μπορεί κανείς να επισκεφθεί την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.tyrosrun.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here