«Άστοχη» επιλογή ή μη συμμετοχή των εφήβων του Συλλόγου Δρομέων στον Μικρό Τελικό

0
327

Η αλήθεια είναι ότι αυτό το θέμα το έχουμε σχολιάσει αρνητικά αρκετές φορές στο παρελθόν κρίνοντας την επιλογή ομάδων της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ να μην συμμετέχουν σε μικρούς τελικούς των τοπικών διοργανώσεων της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, συνήθως λόγω της απογοήτευσης από τον αποκλεισμό από έναν μεγάλο τελικό αλλά παράλληλα και για την αποφυγή περιττών εξόδων από ταξίδια σε ότι αφορά τους «φιλοξενούμενους».

Από τη στιγμή ωστόσο που η Επιτροπή Πρωταθλημάτων προβλέπει στην προκήρυξη συγκεκριμένων πρωταθλημάτων διεξαγωγή final-4 με μικρό και μεγάλο τελικό, τότε οι ομάδες που φτάνουν να διεκδικούν την κατάκτηση ενός τίτλου, θα πρέπει να σέβονται το θεσμό και να κατεβαίνουν να αγωνιστούν και στους μικρούς τελικούς, στους οποίους η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ έχει φροντίσει με κλήρωση εγκαίρως να προκαθορίσει ποια ομάδα σ’ αυτούς τους αγώνες θα είναι «γηπεδούχος» και ποια «φιλοξενούμενη».

Το φαινόμενο όπως προαναφέρθηκε το έχουμε δεν να επαναλαμβάνεται στο παρελθόν πολλές δεκάδες φορές ή για να είμαστε πιο ακριβείς τις περισσότερες φορές, με τους «φιλοξενούμενους» στους μικρούς τελικούς να δηλώνουν με την πρώτη ευκαιρία αδυναμία.

Και στην προκειμένη περίπτωση λοιπόν μετά τους ημιτελικούς της περασμένης Παρασκευής, οι έφηβοι του Συλλόγου Δρομέων μετά την ήττα τους από τον Πρωτέα Καλαμάτας, δήλωσαν αδυναμία στο να αγωνιστούν ύστερα από δύο ημέρες στον Μικρό Τελικό της Καλαμάτας με Πήγασο Μάνης. Αυτή ήταν μια «άστοχη» επιλογή του Αρκαδικού συλλόγου, που έχει αποδείξει γενικότερα ότι σέβεται τους θεσμούς και είναι τυπική στις αγωνιστικές τις υποχρεώσεις, μην δίνοντας δικαιώματα. Εκτός αν συνέτρεχαν σοβαροί λόγοι που δεν επέτρεψαν στους «κυανοκίτρινους» να αγωνιστούν.

Πάντως η Ένωση έχει σκέψεις από την επόμενη σεζόν να επιβάλει ποινές (πιθανόν ακόμη και με αφαίρεση βαθμού/ων από την επόμενη σεζόν σε περίπτωση που ομάδα σε μικρούς τελικούς δηλώνει αδυναμία συμμετοχής), προκειμένου να πατάξει αυτό το συνηθισμένα όλα τα προηγούμενα χρόνια φαινόμενο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here