Έβγαλε αντίδραση στο γκολ του Παναθηναϊκού ο Αστέρας, φτάνοντας στη σπουδαία νίκη

0
325
ΦΩΤΟ: ASTERASTRIPOLIS.GR

Το πρωτάθλημα της Super League 1 συνεχίστηκε το Σαββατοκύριακο με τη διεξαγωγή της 7ης αγωνιστικής και ο Αστέρας Τρίπολης το βράδυ του Σαββάτου (23/10) υποδεχόταν σ’ ένα ακόμη ντέρμπι αυτές τις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος τη φετινή σεζόν την αντίστοιχη ομάδα του Παναθηναϊκού.

Οι «Αρκάδες» την αρχή στις νίκες που έκαναν την περασμένη εβδομάδα στη Ριζούπολη, ήθελαν να συνεχίσουν και στην Τρίπολη απέναντι στην ομάδα του «τριφυλλιού». Άλλωστε μετά τις συνεχείς βαθμολογικές απώλειες των πέντε πρώτων αγωνιστικών δεν υπάρχει η πολυτέλεια για χαμένους βαθμούς, ακόμη και αν το ματς χαρακτηρίζεται υψηλού δείκτη δυσκολίας.

Το βράδυ του Σαββάτου ο Αστέρας χάρη στην ουσιαστική του αντίδραση μετά το γκολ του Παναθηναϊκού μέχρι το φινάλε του α’ ημιχρόνου ήταν καθοριστική για να έρθει η δεύτερη διαδοχική νίκη των «κυανοκιτρίνων» στο πρωτάθλημα και μάλιστα απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Στο α’ ημίχρονο μετά από ένα ισορροπημένο 25λεπτο ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να προηγηθεί στο 29’, αλλά οι «Αρκάδες» κατάφεραν να απαντήσουν άμεσα και ουσιαστικά στο 31’ και στο 45’ ανατρέποντας το σε βάρος τους σκορ και πηγαίνοντας στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 2-1. Στην επανάληψη ο Αστέρας έδωσε μεγαλύτερη έμφαση στην αμυντική λειτουργία παρά το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός είχε την υπεροχή. Η λειτουργία στην άμυνα αποδείχθηκε καλή διαφυλάσσοντας το προβάδισμα ως το φινάλε, για μια σπουδαία νίκη.

 

Ισορροπημένο το πρώτο 25λεπτο…

Το πρώτο μισό του α’ μέρους βρήκε ισορροπημένο το παιχνίδι για τις δύο ομάδες παρά την κατοχή μπάλας του Παναθηναϊκού. Αρκετές οι «μονομαχίες» κυρίως στη μεσαία γραμμή και διάθεση από τις δύο πλευρές να απειλήσουν την αντίπαλη εστία. Πάντως η ομάδα της Τρίπολης κατάφερε αρκετές φορές να φτάσει τη μπάλα στην αντίπαλη περιοχή και να απειλήσει όχι όμως σε ουσιαστικό βαθμό. Στο 11’ ο Σόνι «στρώνει» στον Άλβαρες αλλά το σουτ ήταν κακό και η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 17’ μετά από σέντρα του Σίτο, η κεφαλιά του Μπαράλες καταλήγει άουτ. Στο 19’ μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή του Παναθηναϊκού, οι «γηπεδούχοι» δεν μπορούν να απειλήσουν ουσιαστικά, ενώ στο 26’ η απευθείας εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση από τον Άλβαρες η μπάλα καταλήγει στην αγκαλιά του Μπρινιόλι.

 

Το γκολ του Παναθηναϊκού και η ολική ανατροπή των «Αρκάδων»!

Στο 29’ οι «πράσινοι» ευτύχησαν να προηγηθούν στο σκορ μετά από έξοχη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Αστέρα, με τον Παλάσιος να γυρίζει την κατάλληλη στιγμή στον Καρλίτος που σε κενή εστία άνοιξε το σκορ για το 0-1. Η απάντηση του Αστέρας όμως ήταν όχι μόνο άμεση αλλά και ουσιαστική, αφού όχι απλά ισοφάρισε στο ματς αλλά κατάφερε στο φινάλε του α’ μέρους να πάρει και το προβάδισμα.

Συγκεκριμένα στο 31’ μετά από κακό κοντρόλ του Πούγγουρα στην προσπάθειά του να απομακρύνει, ανέτρεψε τον Μπαράλες που προσπάθησε να κλέψει τη μπάλα κερδίζοντας το πέναλτι. Ο επιθετικός του Αστέρα εκτέλεσε εύστοχα για το 1-1. Στο 40’ ένα καλό σουτ του Σόνι κατέληξε πάνω στον Μπρινιόλι που μπλόκαρε. Στο 45’ μετά από γέμισμα του τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού, ο Σίτο έκλεψε τη μπάλα, πέρασε όποιος βρήκε μπροστά του και γύρισε στο δεύτερο δοκάρι για το έτοιμο γκολ στον Σόνι που με πλασέ έκανε το 2-1.

 

Πρωτοβουλία κινήσεων για τους «πράσινους»…

Στην επανάληψη ο Αστέρας έδειξε να δείχνει μεγαλύτερη προσήλωση στην άμυνα με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να είναι αυτός που είχε την υπεροχή στον αγωνιστικό χώρο και προσπαθούσε με κάποιες τελικές προσπάθειες να ψάξει το γκολ της ισοφάρισης. Στο 58’ μετά από γύρισμα του Ιωαννίδη, ο Καστάνιο στην προσπάθειά του να απομακρύνει παρά λίγο να χρεωθεί αυτογκόλ, με τον Τσιφτσή να επεμβαίνει και να μπλοκάρει τη μπάλα. Στο 60’ μετά από φάουλ σε εξαιρετικό σημείο για τον Παναθηναϊκό, η απευθείας εκτέλεση του Χατζηγιοβάνη πέρασε ψηλά άουτ, ενώ στο 65’ η σέντρα σουτ του Καρλίτος κατέληξε στην αγκαλιά του Τσιφτσή.

Στο φινάλε οι «πράσινοι» συνέχισαν να επιμένουν για ο δεύτερο γκολ. Στο 72’ η σέντρα σουτ του Παλάσιος απομακρύνθηκε με τις γροθιές από τον Τσιφτσή, ενώ στο 76’ μετά από σουτ του Παλάσιος από το ύψος της περιοχής του Αστέρα, πέρασε λίγο άουτ. Χαρακτηριστικό της επιθετικής δραστηριότητας των «Αρκάδων» στην επανάληψη αποτέλεσε το γεγονός ότι η πρώτη τελική του Αστέρα ήρθε με ένα κακό σουτ του Ριέρα που πέρασε αρκετά άουτ. Επικίνδυνη στιγμή αλλά με τη μπάλα άουτ αποτέλεσε η κεφαλιά του Πόυγγουρα στο 90’+5’ της αναμέτρησης.

ΓΗΠΕΔΟ: «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» | 23/10/2021 (20:30).
ΚΑΙΡΟΣ: Αίθριος.
ΘΕΑΤΕΣ:
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βασίλειος Φωτιάς (Πέλλας).
ΒΟΗΘΟΙ: Χρυσούλα Κουρομπύλια (Δυτικής Αττικής), Κωνσταντίνος Στάικος (Λάρισας).
Δ’ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δημήτριος Μαλουτάς (Ημαθίας).
VAR: Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας).
AVAR: Βασίλειος Νικολακάκης (Λασιθίου).
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Γεώργιος Ταπραντζής (Αιτωλοακαρνανίας).
ΤΕΡΜΑΤΑ: 29’ Καρλίτος | 31’ (πεν.) Μπαράλες, 45’ Σόνι.
ΑΣΙΣΤ: 29’ Παλάσιος, 45’΄Σίτο.
ΔΟΚΑΡΙΑ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 52’ Ρεγκίς, 59’ Καστάνιο, 69’ Σόνι, 90’+2’ Βαλιέντε | 24’ Χουανκάρ, 70’ Καρλίτος, 77’ Κώτσιρας.
ΑΠΟΒΟΛΕΣ:
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Καρμόνα, Σανταφέ (80’ Ιγκλέσιας), Καστάνιο, Άλβαρες, Μουνάφο, Βαλιέντε, Ρεγκίς (73’ Λέο Τιλίκα), Σίτο (84’ Ατιένθα), Σόνι (73’ Ριέρα), Μπαράλες.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ (46’ Κώτσιρας), Σαρλία, Πούγγουρας, Σάντσες (75’ Χατζηθεοδωρίδης), Αλεξανδρόπουλος, Ρούμπεν, Παλάσιος, Βιτάλ (46’ Ιωαννίδης), Χατζηγιοβάνης (86’ Μπουζούκης), Καρλίτος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here