Ένα από τα ταλέντα του Πήγασου μιλάει στο «ΚΕ» για το τοπικό Μπάσκετ!

0
1032

Η αλήθεια είναι ότι ο Πήγασος Άστρους όλα αυτά τα χρόνια ενεργούς παρουσίας του πέρα από τις επιτυχίες και την ανάδειξη μεγάλων αθλητών έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στα τμήματα υποδομής και στους νεαρούς ταλαντούχους αθλητές. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και σήμερα ο σύλλογος του Άστρους διατηρεί αρκετά τμήματα υποδομής και διοργανώνει συχνά-πυκνά τουρνουά αποκλειστικά αφιερωμένα στους νεαρούς αθλητές των μικρών τμημάτων.

Παράλληλα ακόμη και η ανδρική ομάδα έχει στις τάξεις της πάντα αρκετούς νεαρούς αθλητές από τα τμήματα υποδομής, με σκοπό σταδιακά να ενσωματωθούν στη μεγάλη ομάδα και κάποια στιγμή στο μέλλον να αποτελούν τις βασικές μονάδες των «βυσσινί». Δεν είναι τυχαία τέλος και η μέχρι στιγμής εξαιρετική πορεία της ομάδας Παμπαίδων του Πήγασου η οποία μέχρι στιγμής εντυπωσιάζει όντας αήττητο στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΚ!

Μεταξύ των πολλών ταλαντούχων παιδιών του μπάσκετ της Βόρειας Κυνουρίας, αποτελεί και ο νεαρός Παναγιώτης Φάκλαρης. Ένα ταλαντούχο παιδί που έχει αγωνιστική παρουσία σε όλα τμήματα του Πήγασου, αγαπάει το μπάσκετ και επιθυμεί με τη σειρά του κάποια στιγμή να αποτελεί ένας εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας της πόλης του! Ο ίδιος μας απάντησε σε κάποιες ερωτήσεις για το μπάσκετ της Κυνουρίας και την ομάδα του Πήγασο Άστρους.

 

Τι σημαίνει το Μπάσκετ για σένα;

Το μπάσκετ πλέον κατέχει μια πολύ μεγάλη θέση στην καθημερινότητά μου. Η συνεχής βελτίωσή μου σε συνδυασμό με την αγάπη μου για το άθλημα με ωθούν σε αυτό.

 

Αγωνίζεσαι και στην ανδρική ομάδα του Πήγασου με πολύτιμα λεπτά συμμετοχής είναι αλήθεια παρά το νεαρό της ηλικίας σου; Πόσο σημαντικό είναι να αποκτάς αγωνιστικές εμπειρίες δίπλα σου πολύ έμπειρους αθλητές;

Η αλήθεια είναι, πως την φετινή αγωνιστική περίοδο στον Πήγασο οι στόχοι μας είναι διαφορετικοί από τους περσινούς. Αυτό σε συνδυασμό με τις αποχωρήσεις κάποιων αθλητών μου έδωσε την ευκαιρία να πάρω κάποια σημαντικά λεπτά τα όποια μαζί με τους έμπειρους παίχτες στην ομάδα θα με βοηθήσουν στην εξέλιξη μου.

 

Πως είναι να προπονείσαι μαζί με πολύ σημαντικούς παίκτες για το Αστρινό μπάσκετ όπως μεταξύ άλλων ο Κοψαύτης ή ο Μπουτσικάκης;

Σίγουρα οι δύο αυτοί αθλητές έχουν συνδέσει το όνομα τους με το μπάσκετ του Άστρος. Προσπαθώ σε κάθε προπόνηση να είμαι σοβαρός και να ακούω τις πολύτιμες συμβουλές τους οι οποίες θα συμβάλουν στην βελτίωση μου.

 

Με την ομάδα Παμπαίδων του Πήγασου κάνετε φέτος στο αντίστοιχο πρωτάθλημα μια πολύ καλή αγωνιστική παρουσία και μέχρι τώρα έχετε μόνο νίκες; Που οφείλεται αυτή η επιτυχία;

Σίγουρα στην ομάδα των παμπαίδων έχουμε θέσει αντίθετους στόχους από την αντρική. Προσπαθούμε μέσα στις προπονήσεις να γινόμαστε καλύτεροι, οι «μεγαλύτεροι» από εμάς να συμβουλεύουμε τους μικρότερους και αυτό έχει βγει και στο γήπεδο όπου δείχνουμε τον καλύτερο εαυτό μας.

 

Ο στόχος της ομάδας Παμπαίδων του Πήγασου για φέτος ποιος είναι;

Αρχικά είχαμε θέση στόχο την αξιοπρεπή πορεία και το καλό μπάσκετ. Πλέον και όπως εξελίχθηκαν οι πρώτοι αγώνες, στόχος μας έγινε η πρώτη θέση.

 

Συνδυάζεται τελικά το σχολείο με το Μπάσκετ; Γιατί πολλά παιδιά στην ηλικία σου θεωρούν ή και γονείς πιστεύουν ότι δεν γίνεται.

Κατά την προσωπική μου άποψη το μπάσκετ η γενικά ο αθλητισμός μπορεί να συνδυαστεί με το σχολείο. Εγώ προσπαθώ να είμαι εξίσου καλός και στα δύο.

 

Φαντάζεσαι μπασκετικά τον εαυτό σου μετά από 10 χρόνια;

Σε 10 χρόνια πιστεύω πως εάν έχω δουλέψει όσο περισσότερο μπορώ ίσως κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα.

 

Θα συμβούλευες παιδιά της ηλικίας σου να βάλουν στην καθημερινότητά τους τον αθλητισμό ή το μπάσκετ ειδικότερα;

Ο αθλητισμός και γενικότερα το μπάσκετ πιστεύω πως είναι η αποτύπωση της ζωής στο γήπεδο. Όποιος είναι πιο δουλεμένος θα κερδίσει, όποιος προσπαθήσει περισσότερο θα κερδίσει. Εκτός αυτού, ο αθλητισμός μπορεί να εγγυηθεί μια υγιή ζωή και γι’ αυτό συμβουλεύω με κάθε επιφύλαξη τα παιδιά της ηλικίας μου να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.

 

Θα ήθελες κάποια στιγμή να δεις τον Πήγασο να αγωνίζεται πάλι σε Εθνική κατηγορία;

Ευελπιστώ πως στο μέλλον, αν και είναι δύσκολο, ότι η ομάδα θα κάνει το βήμα παραπάνω και θα αγωνιστεί στις κατηγορίες που τις αξίζουν μια και στο πρωτάθλημα ΕΣΚΑΚ είμαστε η ομάδα με τα περισσότερα πρωταθλήματα (7).

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here