Ένα μήνυμα απόγνωσης και αγανάκτησης από έναν Αρκά αμπελουργό!

0
384

Αποτελεί γεγονός ότι οι αποφάσεις της πολιτείας για τον κλάδο της Αμπελουργίας στην Ελλάδα ύστερα από την πανδημία του κορωνοϊου έχει προκαλέσει τόσο απόγνωση όσο και αγανάκτηση από πολλούς αμπελουργούς στη χώρα και στην περιοχή μας! Μεταξύ αυτών ο κ. Ευάγγελος Καλόγρης που αποτελεί χρόνια Αμπελουργός και Βιοκαλλιεργητής μέσω ανακοίνωσης που δημοσιοποίησε και μεταξύ άλλων απέστειλε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, εκφράζει την αγανάκτησή του.

Αναλυτικά η συγκεκριμένη επιστολή – διαμαρτυρία του κ. Καλόγρη, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Προς: Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης &
Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης
Κάψια Αρκαδίας 2/7/2020
Καλόγρης Ευάγγελος
Αμπελουργός -Βιοκαλλιεργητής

 

Θεμα: Πρώιμη συγκομιδή ή ολική καταστροφή;

Κύριε υπουργέ,

Εδώ και 34 χρόνια, αφού τέλειωσα τις σπουδές μου (ΑΣΟΕΕ), ασχολούμαι με την βιολογική καλλιέργεια αμπελιού και την οινοποίηση.

Όλα αυτά τα χρόνια έζησα την αγωνία, (όπως όλοι οι αμπελουργοί), να βγει πέρα η παραγωγή. Να γλιτώσουμε το χαλάζι, τον παγετό, τις αρρώστιες.

Να πληρώσουμε τους άδικους φόρους!

Περήφανοι στο τέλος να οινοποιήσουμε την παραγωγή μας, ευχαριστώντας την φύση, που μας προσέφερε τους καρπούς της και ζούμε από αυτήν.

Έτσι μόλις διάβασα την απόφαση σας (22/6/20) για το πρόγραμμα ένταξης παραγωγών στο μέτρο της «πρώιμης συγκομιδής» με σκοπό την οικονομική αποζημίωσή τους, (εν όψει των δυσμενών επιπτώσεων της πανδημίας στον κλάδο μας), ένιωσα κατ’ ελάχιστον ΝΤΡΟΠΗ.

ΝΤΡΟΠΗ, γιατί δεν διανοούμαι, πως ένας παράγωγος, που ζει μέσα στα αμπέλια, θα σκεφτεί να καταστρέψει την παραγωγή του (να ρίξει τα σταφύλια στο έδαφος) για μια οικονομική αποζημίωση.

(Πρώιμη Συγκομιδή (πράσινος τρύγος)= Ολική Καταστροφή των σταφυλιών και εκμηδενισμός της απόδοσης, όπως αναφέρει το άρθρο 47 του καν. (ΕΕ) 1308/2013, που βασίστηκε η απόφαση σας).

ΝΤΡΟΠΗ, γιατί «επιστήμονες» (πρώτα στη ΕΕ και μετά στην χώρα μας) σκέφτηκαν και εισηγήθηκαν αυτό το μέτρο.

ΝΤΡΟΠΗ, γιατί πιθανώς κάποιοι εκπρόσωποί μας (αμπελοοινικου κλάδου) συμφώνησαν

Αν υπήρχε κάποιο δικαστήριο της φύσης , η κατηγορία θα ήταν ηθική αυτουργία και βάναυση προσβολή της σχέσης ανθρώπου κ φύσης και όλοι όσοι συμμετείχατε σε αυτό, θα ήσασταν κατηγορούμενοι.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΒΙΑΣΜΟ ΤΗ ΦΥΣΗΣ
ΜΕ ΚΑΘΕ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΣΤΡΕΦΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ

 

Υ.Γ.

Δύσκολη και η θέση των υπαλλήλων των κατά τόπους Διευθύνσεων Γεωργίας, που θα πρέπει να υλοποιήσουν την απόφαση αυτή, που έρχεται σε αντίθεση με την ηθική τους και τους λόγους, που τους οδήγησαν στην Γεωπονική επιστήμη.

Με ήρεμη σκέψη, πολλά θα μπορούσαν να γίνουν να ξεφύγουμε από την δύσκολη οικονομική κατάσταση του κλάδου μας, που αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου στρεβλής ανάπτυξης της ελληνικής γεωργίας, που από την μια δεν μπορεί να θρέψει την χώρα και από την άλλη, οδηγεί σε χωματερές (παλαιότερα) και σε καταστροφή (τώρα) αγροτικών προϊόντων.

Επιγραμματικά αναφέρω,

– Επέκταση της βιολογικής γεωργίας (λιγότερα αλλά ποιοτικά προϊόντα),
– Μικρότερες στρεμματικές αποδόσεις για οίνους ΠΟΠ κ ΠΓΕ
– Έλεγχος της παράνομης διακίνησης οίνων (αμφιβόλου ποιότητας)
– Επέκταση της χωρικής απόσταξης τσίπουρου – οικοτεχνία

Θα δημοσιοποιήσω την διαμαρτυρία μου αυτή, θέλοντας και οι καταναλωτές να πληροφορηθούν την πραγματικότητα και με την αγοραστική τους δύναμη και όχι μόνο, να αποφασίσουν το σωστό.

Καλόγρης Ευάγγελος».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here