Ένα «ονειρικό» Σ/Κ σε επίπεδο αθλητικού τουρισμού σε Τρίπολη και Άστρος

0
250

Οι αθλητικές διοργανώσεις που υλοποιούνται το Σαββατοκύριακο 11-12/03 σε Τρίπολη και Άστρος είναι πολλές και από κοινού μέσα σ’ ένα διήμερο σε περίοδο που δεν προσελκύει πολλούς επισκέπτες, μετά την περίοδος της αποκριάς και αρκετό ακόμη καιρό πριν το Πάσχα, με ότι αυτό συνεπάγεται για την προβολή των Δήμων Τρίπολης και Βόρειας Κυνουρίας, αλλά και την τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Συγκεκριμένα το Σαββατοκύριακο (11-12/03) διοργανώνονται στο Δημοτικό Σκοπευτήριο Τρίπολης οι αγώνες αεροβόλων όπλων με την επωνυμία «Κύπελλο Υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα». Διήμερη αγωνιστική δράση που αναμένεται να προσελκύσει αρκετούς αθλητές/τριες στις κατηγορίες Α-Γ, ΝΑ-ΝΓ, Ε-Ν, ΠΑ’ και ΠΒ’ και φυσικά συνοδούς και συγγενείς που θα παρακολουθήσουν από κοντά τους αγώνες.

Το Σαββατοκύριακο (11-12/03) επίσης διοργανώνεται το 2ο Ιστορικό Ράλλυ Τρίπολης, με εκκίνηση το πρωί του Σαββάτου από Κεφαλάρι Αργολίδας και τερματισμό της 1ης ημέρας στην Αρκαδική πρωτεύουσα και συγκεκριμένα στην πλατεία Άρεως. Από την Τρίπολη και την πλατεία Άρεως θα εκκινήσουν τα συνολικά 74 ιστορικά οχήματα ή αν προτιμά κανείς τα οχήματα εποχής το πρωί της Κυριακής για τη 2η ημέρα του αγώνα και τερματισμό στο Λεβίδι. Κι σ’ αυτή τη διοργάνωση πληρώματα οχημάτων εποχής θα δώσουν παρουσία από αρκετές περιοχές της Πελοποννήσου και της ευρύτερης περιοχής, καθώς και φίλοι ή συγγενικά πρόσωπα.

Την Κυριακή (12/03) στην κοινότητα Στενού του Δήμου Τρίπολης θα διεξαχθούν οι αγώνες δρόμου «Γεωργάντεια 2023» στη μνήμη του σπουδαίου Αρκά Ολυμπιονίκη Νικολάου Γεωργαντά. Οι αγώνες φέτος αποτελούν την αναβίωση μιας διοργάνωσης που διεξαγόταν πριν από πολλά χρόνια, με μεγάλη και συλλογική προσπάθεια όσων έχουν αναλάβει τη διοργάνωση. Σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες από την Πέμπτη, οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ξεπεράσει τις 320 χωρίς να υπολογίζονται οι εγγραφές της τελευταίας στιγμής επιτόπου στο χώρο της Γραμματείας νωρίς το πρωί της Κυριακής.

Κι εδώ αναμένεται μεγάλη επισκεψιμότητα από συμμετέχοντες αθλητές και αθλούμενους, αλλά και επισκέπτες που θέλουν να παρακολουθήσουν τους αγώνες από κοντά. Άλλωστε έχει γίνει σπουδαία δουλειά σε οργανωτικό επίπεδο και αυτό φαίνεται ότι θα έχει αντίκτυπο και σε ότι αφορά το αποτέλεσμα.

 

Πανελλήνια πρωτάθλημα βάδην στο Παράλιο Άστρος…

Στο Άστρος σαν να μην έφταναν όλες οι παραπάνω διοργανώσεις, φιλοξενείται το Σάββατο 11/03 στο Παράλιο Άστρος και στην πιστοποιημένη πλέον από την Παγκόσμια Ομοσπονδία, διαδρομή βάδην, το Πανελλήνιο πρωτάθλημα βάδην 20χλμ Α-Γ, καθώς και τα 10χλμ Κ20 Α-Γ, 10χλμ Κ18 Ανδρών και 5χλμ Κ18 Γυναικών.

Οι καλύτεροι Έλληνες πρωταθλητές/τριες βρίσκονται στην Αρκαδική παράκτια κωμόπολη της Βόρειας Κυνουρίας με στόχο τη διάκριση και τα ρεκόρ. Σαφέστατα τα βλέμματα όσων ασχολούνται με το βάδην στην Ελλάδα στρέφονται στην Αρκαδία, ενώ και οι επισκέπτες που θέλουν από κοντά να παρακολουθήσουν τους συγκεκριμένους αγώνες, θα βρίσκονται με τη σειρά τους στο Παράλιο Άστρους και την ευρύτερη περιοχή.

 

Ανακεφαλαιώνοντας γίνεται κατανοητό ότι το προσεχές διήμερο (11-12/03), πρόκειται αρκετός κόσμος να δώσει παρουσία στην Αρκαδία, να μείνει στα διάφορα καταλύματα, να πιεί έναν καφέ ή να φάει σε κάποιο μαγαζί και να περιηγηθεί στην περιοχή ενδεχομένως γνωρίζοντας ξεχωριστά αξιοθέατα και όμορφα σημεία της περιοχής.

Για μια ακόμη φορά γίνεται κατανοητό ότι οι αθλητικές διοργανώσεις, αν συνδυαστούν με σωστή και οργανωμένη προετοιμασία, αλλά και ουσιώδη προβολή των αγώνων, μπορεί να έχει πολύ ουσιαστικά αποτελέσματα σε ότι αφορά τον αθλητικό τουρισμό στην περιοχή μας!

Τομέα του αθλητισμού και του τουρισμού που σε εποχές «δύσκολες» λόγω απανωτών κρίσεων που επηρεάζουν και την Ελληνική κοινωνία, αποτελούν «ανάσα» στις τοπικές κοινωνίες και στην τοπική οικονομία, πέρα από τα οφέλη και στο καθαρά αθλητικό τομέα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here