Ένα «τεράστιο» μπράβο στον κόουτς Γιατρά!

0
1128
ΦΩΤΟ: PROMITHEASBC.GR

Η ομάδα του Προμηθέα νωρίτερα επικράτησε εύκολα του Λαυρίου με σκορ 77-66 για το πρωτάθλημα της Basket League, ωστόσο αυτό που έπραξε ο έμπειρος τεχνικός της Αχαϊκής ομάδας, κ. Μάκης Γιατράς ήταν και σπάνιο, αλλά και εξαιρετικό για τα Ελληνικά δεδομένα! Χρησιμοποίησε τέσσερις έφηβους παίκτες της ομάδας στο παιχνίδι, δείχνοντας πόσο σημασία δίνει στους νεαρούς παίκτες του συλλόγου. Δεν μιλάμε για 1-2 λεπτά συμμετοχής, αλλά τουλάχιστον 12-16 αγωνιστικά λεπτά και μάλιστα με την παρουσία και των τεσσάρων στο παρκέ για αρκετή ώρα! Κι όλα αυτά σε επίσημο ματς πρωταθλήματος της Basket League και όχι για κάποιο φιλικό ή αναμέτρηση κάποιας μικρής Εθνικής κατηγορίας ή τοπικού πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα ο Προμηθέας βρισκόταν μπροστά στο σκορ με κάτι παραπάνω από 20 πόντους διαφορά περίπου στα μισά της τρίτης περιόδου, όταν σταδιακά έριξε στον αγωνιστικό χώρο τέσσερις έφηβους παίκτες της ομάδας. Τους 16χρονους Λευτέρη Μαντζούκα και Νάσο Μπαζίνα, αλλά και τους 17χρονους Χρήστο Καφέζα και Περικλή Κουρουπάκη! Οι τέσσερις τους μαζί με τον Δημήτρη Αγραβάνη έμειναν μέχρι το τέλος της αναμέτρησης στο παρκέ ακόμη και όταν η διαφορά κάποια στιγμή «έπεσε» στους 12-14 πόντους (το τελευταίο που ένοιαζε τον κ. Γιατρά αλλά και τους ιθύνοντες της ομάδας)!

Ο κόουτς Γιατράς κράτησε τους έφηβους στο παρκέ για τουλάχιστον 12-16 αγωνιστικά λεπτά στο παρκέ και έβαλε «γυαλιά» σε πολλούς προπονητές διαχρονικά που κάθε φορά που χρησιμοποιούσαν νεαρούς παίκτες σε επίσημα ματς, μετρούσαν τα δευτερόλεπτα για να τους βγάλουν! Από την επιλογή του κόουτς Γιατρά νωρίτερα σήμερα, μόνο κερδισμένος βγήκε και ο Προμηθέας αλλά και οι ίδιοι οι νεαροί ταλαντούχοι αθλητές της Αχαϊκής ομάδας! Ένας σύλλογος που με την οικονομική στήριξη του κ. Βαγγέλη Λιόλιου, απλά αποτελεί την ελπίδα του Ελληνικού Μπάσκετ στο μέλλον όσο και αν αυτό ακούγεται υπερβολικό και το απέδειξε περίτρανα στο σημερινό ματς!

Κόουτς Γιατρά συγχαρητήρια για αυτό που έπραξες σήμερα, στέλνοντας μηνύματα σε πολλούς άλλους κόουτς και συλλόγους στην Basket League διαχρονικά! Στήριξη στους νεαρούς ταλαντούχους Έλληνες παίκτες, για να μπορεί το Ελληνικό μπάσκετ να έχει μέλλον!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here