Έντονος προβληματισμός συλλόγων για καθυστέρηση εργασιών στη στέγη του κλειστού γυμναστηρίου

0
428

Ένα σημαντικό έργο επιδιόρθωσης των υφιστάμενων εγκαταστάσεων στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Τρίπολης τα τελευταία χρόνια αποτέλεσε η αντικατάσταση της στέγης του κλειστού γυμναστηρίου. Ένα έργο το οποίο πέρασε από αρκετά εμπόδια και καθυστερήσεις, αλλά η σημερινή Δημοτική Αρχή η οποία ολοκληρώνει τη θητεία της στα τέλη Αυγούστου, κατάφερε τελικά να το εντάξει στο πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων με το ποσό των 170.000 ευρώ και προχώρησε και η διαδικασία ανάθεσης.

Το θέμα ωστόσο είναι ότι ενώ το έργο θα έπρεπε να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη εν μέσω του Καλοκαιριού όπου οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των συλλόγων δεν υφίστανται, καμία εργασία δεν έχει ξεκινήσει και δυστυχώς τα χρονικά περιθώρια πιέζουν «αφόρητα» μέχρι την έναρξη ουσιαστικά της νέας σεζόν η οποία ξεκινάει περί τα τέλη Αυγούστου! Η μεγάλη καθυστέρηση έναρξης των εργασιών έχει πλέον προκαλέσει μεγάλο «πονοκέφαλο», προβληματισμό αλλά και εκνευρισμό στα τοπικά σωματεία που δεν θέλουν να φαντάζονται ότι τα έργα θα ξεκινήσουν μετά το Σεπτέμβριο, με συνέπεια να προκληθεί μεγάλη ταλαιπωρία σε όλους τους συλλόγους που χρησιμοποιούν το κλειστό γυμναστήριο.

Πιο αναλυτικά σε επίπεδο Μπάσκετ τα επίσημα πρωταθλήματα Εφήβων, Παίδων και Νεανίδων ξεκινούν το Σάββατο 31 Αυγούστου 2019 με αποτέλεσμα όλες οι ομάδες της Τρίπολης να δίνουν στο κλειστό γυμναστήριο τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις τους. Επιπλέον ο Σύλλογος Δρομέων ξεκινάει τις επίσημες αγωνιστικές τους υποχρεώσεις για την Γ’ Εθνική κατηγορία στις 13 Οκτωβρίου 2019, με αποτέλεσμα την έναρξη της προετοιμασίας το αργότερο το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Στην περίπτωση που οι εργασίες ξεκινήσουν αργότερα και συνεχιστούν ακόμη και στη διάρκεια του Σεπτεμβρίου «τινάζουν στον αέρα» προγραμματισμό και προϋπολογισμούς όλων των τοπικών ομάδων. Τα τμήματα υποδομής θα αναγκαστούν να αγωνιστούν σε γήπεδα εκτός Τρίπολης, με αποτέλεσμα επιπλέον έξοδα μετακινήσεων, ενώ στην περίπτωση του Συλλόγου Δρομέων μπορεί να επηρεαστεί σοβαρά η εξέλιξη της προετοιμασίας για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν η ουσία είναι αν μπει ο Σεπτέμβριος, η ευκαιρία να διεξαχθούν οι εργασίες αντικατάστασης της στέγης στο μοναδικό κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης που είναι σε θέση να φιλοξενεί επίσημους αγώνες και τις προπονήσεις ομάδων Εθνικών κατηγοριών πάει χαμένη! Το να ξεκινήσουν οι εργασίες μετά το Σεπτέμβριο μόνο ταλαιπωρία και μεγάλα προβλήματα σε ΟΛΕΣ τις ομάδες που χρησιμοποιούν το κλειστό γυμναστήριο θα προκαλέσουν. Αν το έργο λοιπόν της αντικατάστασης της στέγης δεν έχει ολοκληρωθεί στην χειρότερη περίπτωση μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, τότε καλύτερα να περιμένουμε μέχρι το επόμενο Καλοκαίρι!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here