Έφυγε από τη ζωή ο Μανώλης Μανωλόπουλος

0
642

«Μαύρη» μέρα αποτελεί η σημερινή (08/04/2021) για τον Ελληνικό όσο και Αρκαδικό αθλητισμό, αφού εκτός από το θάνατο του παλιού πρωταθλητή και επί σειρά ετών Προέδρου του ΣΕΓΑΣ Βασίλη Σεβαστή, έφυγε από τη ζωή και ο μεγάλος Αρκάς παλιός πρωταθλητής και πρώην Ομοσπονδιακός προπονητής, Μανώλης Μανωλόπουλος.

Η απώλεια του Μανώλη Μανωλόπουλου για τον Ελληνικό αλλά και Αρκαδικό κλασικό αθλητισμό είναι μεγάλη! Οι Ελληνικές ρίψεις πενθούν την «απώλεια» ενός ανθρώπου που ανέδειξε γενιές Ελλήνων πρωταθλητών, ενώ πέρα όλων των άλλων αποτέλεσε ο οραματιστής του Φεστιβάλ Ρίψεων της Τρίπολης που τα τελευταία χρόνια είχαν πάρει και το όνομά του.

Για όσους τον γνώριζαν έχουν συνειδητοπιήσει ότι ο Μανώλης Μανωλόπουλος είχε αφιερώσει τη ζωή του στις ρίψεις μέχρι και την τελευταία ημέρα της ζωής του. Η πορεία και η προσφορά του στο χώρο αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον του Ελληνικού στίβου, αλλά και για τους νεότερους προπονητές και αθλητές.

Την επόμενη φορά που το Φεστιβάλ Ρίψεων Τρίπολης «Μανώλης Μανωλόπουλος» θα διεξαχθεί, ο φυσικός εμπνευστής των αγώνων δεν θα είναι εκεί… Θέλουμε να ελπίζουμε όμως ότι οι συγκεκριμένοι αγώνες θα συνεχίζουν να πραγματοποιούνται ανελλιπώς για πολλά-πολλά χρόνια θυμίζοντας την προσφορά του Μανώλη Μανωλόπουλου στο χώρο των ρίψεων, τιμώντας έτσι έναν ακόμη άνθρωπο με μεγάλη προσφορά στον Ελληνικό κλασικό αθλητισμό!

Ο ΣΕΓΑΣ με το άκουσμα της θλιβερής αυτής είδησης ανέφερε με ανακοίνωσή τους τα εξής: «Ατέλειωτη η θλίψη σήμερα για την οικογένεια του κλασικού αθλητισμού, αφού εκτός από τον χαμό του Βασίλη Σεβαστή, ο ελληνικός στίβος θρηνεί την απώλεια και του πρώην ομοσπονδιακού προπονητή Μανώλη Μανωλόπουλου που έφυγε σήμερα από κοντά μας από φυσικά αίτια σε ηλικία 89 ετών.

Ο Μανώλης Μανωλόπουλος γεννήθηκε στην Τρίπολη όπου έκανε τα πρώτα του αθλητικά βήματα. Ασχολήθηκε με τον στίβο και όπως έλεγε ο ίδιος «στη σφύρα, παρόλο που δεν ήμουν µμεγάλος σφυροβόλος, έβγαλα πολλούς αθλητές».

Ο Μανωλόπουλος ήταν επί σειρά ετών ομοσπονδιακός προπονητής του ΣΕΓΑΣ στις ρίψεις και ανέδειξε πολλούς πρωταθλητές.

Μεταξύ των αθλητών και των αθλητριών του ήταν η Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου που πήρε την 12η θέση στους Ολυμπιακούς αγώνες Αθήνα 2004, η Αρετή Αµπατζή, ο Χρήστος Πολυχρονίου και άλλοι. Οι αθλητές του διακρίθηκαν σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, κατέρριψαν επίσης σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες πανελλήνια ρεκόρ και ήταν παρόντες σε Ολυμπιακούς, Πανευρωπαϊκούς, Βαλκανικούς και άλλες μεγάλες διοργανώσεις.

Το φεστιβάλ ρίψεων που γίνεται κάθε Άνοιξη στην Τρίπολη φέρει το όνομά του για να τιμηθεί η προσφορά του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του.».

► Με τη σειρά του το «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του για την απώλεια του Μανώλη Μανωλόπουλου, με την ευχή οι νέες γενιές στο χώρο των ρίψεων να εμπνέονται από την συνολική προσφορά του, αποτελώντας άξιοι συνεχιστές και οδηγώντας το άθλημα σε δρόμους επιτυχιών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here