Έχασε τους Πανελλήνιους αγώνες κολύμβησης ΠΠΑ’-ΠΚΑ’ και ΠΠΒ’-ΠΚΒ’ η Τρίπολη

0
585

Αποτελεί γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες έγινε προσπάθεια να εξασφαλίσει η Τρίπολη τους Πανελλήνιους αγώνες κολύμβησης του 2019 στην κατηγορία ΠΠΑ’-ΠΚΑ’ και ΠΠΒ’-ΠΚΒ’. Μια πολύ σπουδαία διοργάνωση στο χώρο του υγρού στίβου με πολύ μεγάλη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών, αφού αποτελούν δύο από τις πολυπληθέστερες σε επίπεδο συμμετοχών διοργανώσεις της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος!

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παμπαίδων – Παγκορασίδων Α’ ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί το διάστημα 20-22 Ιουλίου 2019 και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παμπαίδων – Παγκορασίδων Β’ το διάστημα 16-18 Ιουλίου 2019. Πρόκειται δηλαδή για δύο μεγάλες διοργανώσεις που θα φιλοξενούσαν για τουλάχιστον έξι ημέρες τους καλύτερους Έλληνες αθλητές/τριές των παραπάνω κατηγοριών.

Το εγχείρημα αρχικά για τον ΚΟΑ Τρίπολης που πήρε την πρωτοβουλία να συντονίσει αυτή την προσπάθεια διεκδίκησης και κατ’ επέκταση του Δήμου Τρίπολης που έδειξε διάθεση να στηρίξει μια τέτοια προσπάθεια δεν ήταν εύκολο.

Η ΚΟΕ σύμφωνα με πληροφορίες του «Κ.Ε.» και μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος για τις συγκεκριμένες διοργανώσεις από το Δήμο Τρίπολης, ζήτησε προσφορές για το κόστος διαμονής και εστίασης ανά αθλητή αλλά και την εξασφάλιση του κόστους για τις ανάγκες της διοργάνωσης των αγώνων (κριτές, ηλεκτρονικός και λοιπός εξοπλισμός, κ.α.) που σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κυμαινόταν στο ποσό το 30.000 ευρώ.

Το πρώτο εμπόδιο ήρθε όταν οι προσφορές που εξασφαλίστηκαν από τα ξενοδοχεία της περιοχής ξεπερνούσαν αρκετά των στάνταρ που περίμενε η Ομοσπονδία, ενώ ένα δεύτερο εμπόδιο είχε να κάνει με το υψηλό ποσό που απαιτούνταν από την ΚΟΕ για την κάλυψη εξόδων των διοργανώσεων. Σύμφωνα και πάλι με ανεπίσημες πληροφορίες ο Δήμος φαινόταν να περιορίζεται στην κάλυψη του 1/3 του προϋπολογισμού.

Παρά τις προσπάθειες που έγιναν τις προηγούμενες εβδομάδες η Κολυμβητική Ομοσπονδία μετά από σχετική συνεδρίαση του ΔΣ, τελικά δεν αποδέχθηκε να αναθέσει τους αγώνες στην Τρίπολη. Η αλήθεια είναι ότι τους τελευταίους δυόμιση μήνες έγιναν εντατικές προσπάθειες να υπάρξει συμφωνία και εν’ τέλει ανάθεση των δύο μεγάλων Πανελλήνιων διοργανώσεων, αλλά η τελική απόφαση της ΚΟΕ ήταν αρνητική.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here