Την Παρασκευή 21/06 η Γιορτή της Γυμναστικής του ΑΓΟ Τρίπολης

0
68

Την καθιερωμένη γιορτή της Γυμναστικής θα πραγματοποιήσει το βράδυ της Παρασκευής (21/06) στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ Τρίπολης, ο Αθλητικός Γυμναστικός Όμιλος Τρίπολης. Η εκδήλωση θα ξεκινήσεις στις 20:15 και θα περιλαμβάνει πλούσιο φαντασμαγορικό πρόγραμμα από όλες τις αθλήτριες του συλλόγου.

Σύμφωνα με το σύλλογο της Τρίπολης,  οι μικρές αλλά και οι μεγάλες αθλήτριες είναι έτοιμες να «ταξιδέψουν» το κοινό και να το ξεσηκώσουν με τις χορευτικές τους ικανότητες, την τσαχπινιά και το ταλέντο τους.

 

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης…

Το φετινό πρόγραμμα της ετήσιας γιορτής περιλαμβάνει 13 ομαδικές χορογραφίες, καθώς επίσης και ατομικές χορογραφίες από αθλήτριες του Ομίλου. Αναλυτικά το πρόγραμμα, θα έχει ως εξής:

1. Τα γενέθλια της Minnie
2. Το Φάντασμα της Όπερας
3. Barbie’ s pink dream
4. Welcome to Wonderland
5. Μερικοί το προτιμούν…παλιό
6. Η μαγική τέχνη της σιωπής
7. Η Ζωή και η Ελπίδα μες το κουτί της Πανδώρας
8. Τα χαμένα φτερά του Ικάρου
9. Η Παναγιά των Παρισίων
10. Mamma mia: Αγαπημένο μου ημερολόγιο
11. Michael Jackson: Το φαινόμενο
12. Παιχνιδίσματα του Ηλίου και του Φεγγαριού
13. «I have a Dream!»

Τις ατομικές χορογραφίες παρουσιάζουν οι: Βίκυ Δημοπούλου, Χριστίνα Δημοπούλου, Βασιλική Καλογεροπούλου, Μιλένα Κουλουρά, Σεβαστή Σπηλιοπούλου.

 

Τα χαμένα φτερά του Ικάρου…

Της Λένας Παππά

Με τα κέρινα φτερά
υψώθηκε – πέταξε·
πάνω απ’ τα σερνάμενα πλάσματα
μες στο μεγάλο φως.
Ο ήλιος οδηγός – ο ήλιος θάνατος.

Μια τέτοια πρόκληση
μια τέτοια ωραία τόλμη
μια τόσο αψήφιστην ορμή για λευτεριά
μ’ αιώνιο μίσος, πάντοτε
παραμονεύει ο πατέρας Δίας σκληρά
να τιμωρήσει.

Από τα βάθη της προϊστορίας, ο ελληνικός μύθος σαρκάζει ανελέητα την τεχνολογική μας βελτιοδοξία.

Οι μύθοι είναι ένα σπασμένο κάτοπτρο της αλήθειας, όπως και το ουράνιο τόξο είναι η αντανάκλαση του Φωτός του Ηλίου, του οποίου οι ακτίνες διαθλώνται εντός των νεφών. Από το σπασμένο όμως καθρέφτη είναι δυνατό να συγκεντρώσουμε τα θραύσματα και να ανασυνθέσουμε την εικόνα…

Την εικόνα του νεαρού Ικάρου που θέλει να γνωρίσει την ελευθερία κινούμενος από εγωισμό και ματαιοδοξία. Παλεύει να βρει την αλήθεια και, όταν ανακαλύπτει ένα κομμάτι της, έχοντας την αίσθηση ότι είναι παντοδύναμος παραβιάζει ακόμα και την ίδια του την φύση!

Κατά τον Πλάτωνα, σκοπός είναι μέσα από την αυτογνωσία η ψυχή να ξαναβρεί τα χαμένα φτερά της και να πετάξει ξανά στον ουρανό!

 

26 χρόνια ΑΓΟ Τρίπολης…

Ο Αθλητικός Γυμναστικός Όμιλος Τρίπολης ιδρύθηκε το 1998 με σκοπό να αναπτύξει τη Ρυθμική Γυμναστική. Η Ρυθμική Γυμναστική είναι ένα γυναικείο άθλημα που χρησιμοποιεί τη δύναμη και την ευκαμψία σε συνδυασμό με τη δημιουργική φαντασία, τη πρωτοτυπία και τη μουσική για να καλλιεργήσει ένα σύνολο καλαίσθητων κινητικών μορφών. Σε μικρό χρονικό διάστημα η ομάδα του ΑΓΟΤ κατάφερε να διακριθεί σε διάφορες διοργανώσεις.

Το 2001 συμμετέχει για πρώτη φορά σε Πανελλήνια διοργάνωση. Το 2002 προκρίνεται για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Παγκόσμια Γυμναστράδα που έγινε στη Λισσαβόνα το 2003. 2004 Eurojum – Γιουβάσκουλα Φιλανδία. 2005 Eurojum – Γάνδη Βέλγιο. 2007 Παγκόσμια Γυμναστράδα Dorbrin, Αυστρία. 2008 Διεθνής συνάντηση Κεφαλλονιά. 2009 Παγκόσμια Γυμναστράδα Dorbrin, Αυστρία (Ασημένιο Μετάλλιο). 2010 Eurojum, Odense Δανία. Το 2011 επιλέχθηκε να παρουσιάσει το πρόγραμμά του στο Gala των Special Olympics Athens 2011.

To 2012, 2013, 2014, 2015 Χρυσό Μετάλλιο στους Πανελλήνιους Αγώνες Γυμναστικής και το 2016 και το 2017 αργυρό μετάλλιο. Το 2015 στο Cosmogym Contest 4η θέση και ειδική διάκριση για την πρωτότυπη επιλογή μουσικού θέματος.

Ο ΑΓΟΤ επίσης έχει συνεργαστεί με διάφορους φορείς σε πολιτιστικές εκδηλώσεις. Έχει παρουσιάσει το χορόδραμα «Από την Αρχαία Ολυμπία στην Αθήνα του 2004» σε πλήθος εκδηλώσεων. Κορυφαία ήταν η τελετή λήξης στο Σπάρταθλο το 2003. Το 2005 συμμετείχε στη τελετή έναρξης και λήξης των Βαλκανικών Αγώνων Στίβου που έγιναν στη Τρίπολη. Το 2006 σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Ν. Αρκαδίας παρουσίασε το χορόδραμα «Ελεύθεροι πολιορκημένοι». Το 2007 σε συνεργασία με το ΘΟΤ, ΧΟΤ και τον Ορφέα συμμετείχε στη σπονδυλωτή παράσταση «Σαν μια ρώγα από σταφύλι». Το 2012 συνεργάστηκε με τη Ζωγράφο Χαρίκλεια Πολίτη για την έκθεση ζωγραφικής «Πέπλα, Ιμάτια Χιτώνες». Το 2013 Συνεργάστηκε με σχολεία της Τρίπολης και παρουσίασε τα χοροδράματα «Δεσμώτες» και «Ψίθυροι & Μελωδίες στο Αρκαδικό Λυκόφως». Συμμετείχε στο «Χριστουγεννιάτικο παραμύθι» στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Τρίπολης. Το Δεκέμβριο του 2017 παρουσίασε Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα στη φιλανθρωπική εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Ενοριτών και Φίλων των Ι.Ν. Προφήτη Ηλία & Αγίου Ραφαήλ. Ενώ τα Χριστούγεννα του 2022 σε συνεργασία με τον Ορφέα Τρίπολης παρουσίασε τον «Καρυοθραύστη». Το 2018 & 2019 οργάνωσε με ομάδες Ρυθμικής Γυμναστικής της Νοτιοδυτικής Ελλάδας «Το Πανόραμα της Γυμναστικής» όπου οι αθλήτριες του συλλόγου διακρίθηκαν σ’ όλες τις κατηγορίες. Το 2018-2019 συμμετείχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής και κατέκτησε δύο χάλκινα μετάλλια.

Το 2022 συμμετείχε στους Βαλκανικούς αγώνες και στο Open International cup στη Πρέβεζα όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Χρυσό μετάλλιο κατέκτησε και στους Πανελλήνιους αγώνες στη Λαμία τον Οκτώβριο του 2022.

Το 2024 συμμετείχε σε Πανελλήνιους και Διεθνείς αγώνες Ρυθμικής Γυμναστικής όπου οι αθλήτριες του κατέκτησαν χρυσά μετάλλια. Επίσης, συμμετείχε με ομάδες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής που έγινε στην Άρτα και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Μελλοντικός στόχος του συλλόγου είναι οι μικρές αθλήτριες που θα πάρουν τη σκυτάλη να συνεχίσουν με το ίδιο πάθος και αγωνιστικότητα να δίνουν το παρόν σε αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα.

► Τέλος ο σύλλογος ευχαριστεί για την προσφορά τους, το Αθλητικό κέντρο του Δήμου Τρίπολης, το 1ο Γυμνάσιο – Λύκειο Τρίπολης, τη Θεατρική Ομάδα Τρίπολης και όλους όσους βοήθησαν με οποιοδήποτε τρόπο και μέσο στην υλοποίηση αυτής της εκδήλωσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here