ΑΕΚ Τρίπολης και ΠΟ Τρίπολης οι «κινητήριοι μοχλοί» της ποδηλασίας στην Αρκαδία!

0
1090

Το άθλημα της ποδηλασίας σε όλους τους κλάδους της όπως η ποδηλασία δρόμου, η ποδηλασία πίστας και η ορεινή ποδηλασία, αποτελούν «κομμάτια» του Αρκαδικού αθλητισμού που μας έχουν προσφέρει σπουδαίες διακρίσεις όχι μόνο σε επίπεδο Περιφέρειας αλλά Πανελλαδικά. Από την ΑΕΚ Τρίπολης της δεκαετίας του 90’ και τον ΠΟ Τρίπολης από τις αρχές του 2000 μέχρι και σήμερα οι δύο σύλλογοι διατηρούν σε υψηλό επίπεδο την ποδηλασία Πανελλαδικά και αυτό δεν μπορεί να αγνοηθεί από κανέναν.

Το άθλημα της ποδηλασίας χάρη στην δράση και τη δουλειά που γίνεται από τους δύο αυτούς συλλόγους έχει και λαμπρό μέλλον και αν η τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση καθώς και η τοπική επιχειρηματική κοινότητα στηρίξει την τοπική ποδηλασία, τότε θα μπορούμε να αισιοδοξούμε για ακόμη μεγαλύτερα πράγματα. Η τοπική ποδηλασία αποτελεί μία από τις δυνάμεις στον Ελληνικό αθλητισμό που ακόμη δεν έχει τύχει της συνολικής αποδοχής και πιο ουσιώδους στήριξης. Αν αυτό συμβεί θα μπορούμε να μιλάμε για περισσότερες Πανελλήνιες νίκες αλλά και επιπλέον διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο. Επιτυχίες όχι πρωτόγνωρες δείχνοντας ότι οι άνθρωποι, τα σωματεία και οι αθλητές υπάρχουν για να πετύχουν σπουδαία πράγματα στο μέλλον!

Αυτές τις ημέρες η δράση των δύο συλλόγων σε επίπεδο ποδηλασίας πίστας αποτελεί γεγονός. Την Τετάρτη στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ΟΜΝΙΟΥΜ η ΑΕΚ Τρίπολης επέστρεψε με μία φανέλα πρωταθλητή και δύο αργυρά μετάλλια. Από χθες δυναμική αγωνιστική παρουσία δίνουν οι Αρκάδες αθλητές του ΠΟ Τρίπολης και ΑΕΚ Τρίπολης και στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα πίστας με πολλές υποσχέσεις για διακρίσεις.

Δεν μπορώ τέλος να μην μοιραστώ μαζί σας δύο ακόμη σχόλια:

1ο σχόλιο: Δεν μπορώ να μην αναφερθώ στο συγχαρητήριο μήνυμα του ΠΟ Τρίπολης για τις διακρίσεις της περασμένης Τετάρτης των αθλητών της ΑΕΚ Τρίπολης, που ανέφερε: «Συγχαρητήρια!!!! Για άλλη μία φορά αποδείξατε ότι το άθλημα της ποδηλασίας στην πόλη μας είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο!!!». Δείγματα υψηλού επιπέδου και «Ευ Αγωνίζεσθαι» από τους ανθρώπους του ΠΟΤ που ξέρω επίσης από πρώτο χέρι τι σημαίνουν μεγάλες διακρίσεις! Η αρμονική συνύπαρξη των δύο συλλόγων μόνο αισιοδοξία προκαλεί για το μέλλον σε ότι αφορά την τοπική ποδηλασία.

2ο σχόλιο: Ο Δήμος Τρίπολης πρέπει να διατηρήσει στις προσεχείς παρεμβάσεις πρώτης προτεραιότητας την ανάπτυξη και υλοποίηση Δικτύου Ποδηλατόδρομων στην Τρίπολη. Να διατηρήσει το κίνητρο ισχυρό ώστε η Τρίπολη έμπρακτα να εξελιχθεί σε μια «ποδηλατούπολη». Ένα έργο που θα ανεβάσει κατακόρυφα τη σημασία του ποδηλάτου στην καθημερινότητά μας και θα βοηθήσει σταδιακά με τη βοήθεια δράσεων αλλά και την εμπειρία των εμπλεκόμενων με το χώρο, στην ασφαλή συνύπαρξη ποδηλάτων, μοτοποδηλάτων και λοιπών οχημάτων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here