«Αλαλούμ» λόγω της κακοκαιρίας για Αρκαδικό – Δρομείς και Πάνα!

0
531

Λίγο μετά τις 11:30 το πρωί οι καιρικές συνθήκες στην Αρκαδική πρωτεύουσα παρουσίασαν μεγάλη επιδείνωση, καθώς η σφοδρή χιονόπτωση μέχρι νωρίς το απόγευμα έκανε κάτι παραπάνω από αισθητή την παρουσία της, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην μετακίνηση πολιτών και οδηγών. Ήδη από τις 13:00 υπήρχε χιονόστρωση στην Τρίπολη και σε πολύ μεγάλο μέρος των οδικών αξόνων της Αρκαδίας αιφνιδιάζοντας σε κάποιες περιπτώσεις και τον κρατικό μηχανισμό.

Αποτέλεσμα της κακοκαιρίας το μεσημέρι του Σαββάτου 12/01 και τα προβλήματα στην ομαλή διεξαγωγή τοπικών αγώνων αλλά και μετάβαση ομάδων στο χώρο του μπάσκετ! Μετ’ εμποδίων διεξαγωγή για τον αγώνα παιδικού πρωταθλήματος ανάμεσα σε Αρκαδικό και Δρομείς και αναγκαστική επιστροφή της αποστολής του Πάνα Κανδήλας που κατέστη επικίνδυνη η μετάβαση της ομάδας στη Σπάρτη για αγώνα της Α2 τοπικής κατηγορίας!

 

Καθυστέρηση 45 λεπτών για αγώνα που δεν θα έπρεπε να διεξαχθεί…

Η αναμέτρηση για την Β’ φάση του παιδικού πρωταθλήματος ανάμεσα στις ομάδες του Συλλόγου Δρομέων και του ΣΕΦΑ Αρκαδικού ήταν προγραμματισμένη για το μεσημέρι του Σαββάτου 12/01 στις 15:30 στο κλειστό του ΔΑΚ Τρίπολης. Περίπου τέσσερις ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα έναρξης του παιχνιδιού ο καιρός επιδεινώθηκε ραγδαία στην Αρκαδία με αποτέλεσμα ισχυρή χιονόπτωση. Περίπου στις 13:30 το μεσημέρι το χιόνι είχε καλύψει τα πάντα στην Τρίπολη και η χιονόστρωση ήταν σαφώς μεγαλύτερη εκτός της Αρκαδικής πρωτεύουσας.

Παρ’ όλα αυτά καμία εντολή δεν δόθηκε για αναβολή της αναμέτρησης παρά το γεγονός ότι στη συγκεκριμένη αναμέτρηση είχαν οριστεί διαιτητές από την Καλαμάτα και οι οποίοι καλούνταν να ταξιδέψουν για την Τρίπολη για τις ανάγκες της αναμέτρησης. Λίγα λεπτά πριν το τζάμπωλ ακόμη και η προσέγγιση του κλειστού γυμναστηρίου του ΔΑΚ Τρίπολης ήταν δύσκολη. Οι διαιτητές είχαν αναχωρήσει με προορισμό την Τρίπολη αλλά λίγο έξω από την Ασέα εγκλωβίστηκαν αναμένοντας τα εκχιονιστικά να καθαρίσουν το δρόμο. Αποτέλεσμα οι κ.κ. Κυριακόπουλος και Ξηρόκωστας να φτάσουν στο γήπεδο στις 16:15 (45 λεπτά μετά την προγραμματισμένη ώρα έναρξης της αναμέτρησης).

Το ματς έγινε αλλά οι απορίες πολλές… Γιατί δεν αναβλήθηκε έγκαιρα το ματς πριν την αναχώρηση των διαιτητών από την Καλαμάτα κι ενώ στην Τρίπολη περί τις 13:30 η χιονόπτωση ήταν σφοδρή καλύπτοντας τα πάντα; Πως είναι δυνατό να επιτραπεί να διεξαχθεί κανονικά ο αγώνας ακόμη και με καθυστέρηση 45 λεπτών προκαλώντας μεγάλη ταλαιπωρία και στους γονείς που κλήθηκαν μετά δυσκολίας να μεταφέρουν τα παιδιά τους στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ Τρίπολης, αλλά και στους διαιτητές που ταλαιπωρήθηκαν μέχρι να φτάσουν στην Αρκαδική πρωτεύουσα; Δεν μπορούσε κάποιος παράγοντας της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ στην Αρκαδία να εισηγηθεί αναβολής της αναμέτρησης;

Αναφορικά με το ματς του Αρκαδικού με τον Δρομέα για το παιδικό πρωτάθλημα άποψη μας είναι ότι το ματς δεν θα έπρεπε να διεξαχθεί!

 

Αδυναμία του Πάνα να ταξιδέψει στη Σπάρτη και 20-0…

Την ίδια ώρα από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες του Σαββάτου στην Αρκαδία ταλαιπωρήθηκε και η ομάδα του Πάνα Κανδήλας. Οι «Αρκάδες» είχαν προγραμματισμένη αναμέτρηση στη Σπάρτη επί του Αγίου Ιωάννη Άμιλλας στις 15:00. Με την ραγδαία επιδείνωση του καιρού και τη σφοδρή χιονόπτωση σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι άνθρωποι του Πάνα επικοινώνησαν τηλεφωνικά με μέλος του ΔΣ της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ ζητώντας αναβολή της αναμέτρησης. Η απάντηση αρνητική γιατί βάσει κανονισμών κάτι τέτοιο συμβαίνει μόνο μετά από βεβαίωση της Τροχαίας. Οι προσπάθειες των ανθρώπων του Πάνα για αναβολή την ώρα που στην Τρίπολη το χιόνι είχε σκεπάσει τα πάντα, συνεχίστηκε χωρίς αποτέλεσμα. Σύμφωνα με αναφορές των ανθρώπων του Αρκαδικού συλλόγου η ομάδα ήταν υποχρεωμένη ακόμη και με αλυσίδες να μεταβεί στη Σπάρτη κανονικά για την αναμέτρηση!

Η αποστολή αναχώρησε περίπου στις 13:00 για τη Λακωνική πρωτεύουσα, αλλά οι συνθήκες στο οδικό δίκτυο ήταν τόσο κακές που η αποστολή με τα οχήματα αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω στην Τρίπολη, καθώς κανείς δεν ήθελα να ρισκάρει τη σωματική ακεραιότητα κανένας από την ομάδα!

Η Ένωση δεν προχώρησε σε καμία ενέργεια έγκαιρης αναβολής πριν καν την αναχώρηση των διαιτητών για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Οι διαιτητές της αναμέτρησης κ.κ. Δούβρης και Τσουβάλης στο κλειστό γυμναστήριο της Σπάρτης στηριζόμενοι στους κανονισμούς «έκλεισαν» το Φύλλο Αγώνος με 20-0 σε βάρος του Πάνα Κανδήλας.

Οι «Αρκάδες» πλέον καλούνται να αποδείξουν ότι πράγματι δεν μπορούσαν να φτάσουν στη Σπάρτη το μεσημέρι του Σαββάτου υπό τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν, ώστε να μην χάσουν ένα ματς έτσι και μάλιστα με μηδενισμό.

Οι απορίες και σ’ αυτή την περίπτωση αρκετές:

Γιατί υπό τόσο ακραίες συνθήκες τα σωματεία να είναι υποχρεωμένα να εξασφαλίσουν άδεια από την Τροχαία για να αναβληθεί ένας αγώνας μπάσκετ, την ώρα που η ΕΣΠΕΠ ανέβαλε αναμέτρηση βόλεϊ της ίδιας ημέρας στην Τρίπολη (κλειστό γυμναστήριο ΔΑΚ Τρίπολης) ανάμεσα στον ΑΣΠΕΤ Τρίπολης και το Σπαρτιατικό (ομάδας της Σπάρτης) λόγω κακοκαιρίας; Γιατί οι άνθρωποι της Ένωσης δεν εισηγήθηκαν αναβολή της αναμέτρησης έγκαιρα, αναγκάζοντας την αποστολή του Πάνα υπό ακραίες συνθήκες και με παιδιά στην αποστολή να ταλαιπωρηθούν ταξιδεύοντας έστω και ως ένα σημείο προς Σπάρτη για έναν αγώνα μπάσκετ τοπικού πρωταθλήματος;

Σε περίπτωση ατυχήματος υπό αυτές τις ακραίες συνθήκες της αποστολής του Πάνα Κανδήλας ποιος τελικά θα ευθυνόταν;

Ανακεφαλαιώνοντας των παραπάνω περιστατικών, άποψή μας είναι ότι ΚΑΝΕΝΑ ματς ερασιτεχνικού πρωταθλήματος ανεξαρτήτως αθλήματος δεν θα πρέπει να μην αναβάλλεται λόγω αντίξοων καιρικών συνθήκων, αντιστοίχων με αυτές που επικρατούσαν το μεσημέρι του Σαββάτου 12/01 στην Τρίπολη! ΤΙΠΟΤΑ δεν πρέπει να μπαίνει ως προτεραιότητα πάνω από την εξασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας των αθλητών, των διαιτητών και άλλων εμπλεκομένων ενός ερασιτεχνικού αγώνα!

Καμία η σκοπιμότητα δεν υπάρχει και καμία κακοπροαίρετη κριτική προς τους ανθρώπους της Ένωσης. Απλά άποψή μας και τα δύο παιχνίδια θα έπρεπε εγκαίρως να είχαν αναβληθεί!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here