«Αλαλούμ» με «θύμα» την Γ’ Εθνική κατηγορία!

0
328

Η αλήθεια είναι ότι η πανδημία με τον κορωνοϊό έχει προκαλέσει μεταξύ άλλων και στον αθλητισμό μεγάλο «πλήγμα», αναστέλλοντας την αγωνιστική δραστηριότητα ή τουλάχιστον θέτοντας εκτός «κανονικότητας τη λειτουργίας όλων των αθλημάτων. Για το ποδόσφαιρο το τελευταίο διάστημα μετά από συντονισμένες προσπάθειες εμπλεκόμενων Φορέων (ΕΠΟ, ΠΣΑΠ, Σύλλογοι, κ.α.), έγινε μια προσπάθεια για εξασφαλιστεί η επανεκκίνηση και των υπόλοιπων πρωταθλημάτων μετά την Super League 1 και Super League 2.

Ειδικά σε ότι αφορά το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας επικρατεί ένα «αλαλούμ», καθώς διαδοχικές αποφάσεις και ανατροπές έχουν αποτελέσει γεγονός οδηγώντας την προσπάθεια για επανεκκίνηση της δράσης εκ νέου στο πλήρες «πάγωμα» των συλλόγων που συμμετέχουν στη συγκεκριμένη κατηγορία.

 

Το χρονικό των γεγονότων…

Μετά από μια προσπάθεια πολλών εβδομάδων από διάφορες κατευθύνσεις να πειστεί η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων και κατ’ επέκταση η Πολιτεία, στο να δοθεί το «πράσινο φως» για την επανεκκίνηση των προπονήσεων αρχικά και στη συνέχεια του ίδιου του πρωταθλήματος. Τις τελευταίες 16 περίπου ημέρες έχουν υπάρξει αρκετές ανατροπές που μόνο αναστάτωση και ταλαιπωρία έχουν προκαλέσει στις ομάδες.

Πάμε να ανατρέξουμε στο χρονικό:

19/02 | Ανακοινώνεται από την πολιτεία η επανέναρξη των προπονήσεων των ομάδων της Γ’ Εθνικής κατηγορίας και του περαιτέρω του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Μάλιστα την επόμενη ημέρα δημοσιεύεται και το αντίστοιχο ΦΕΚ με την ΚΥΑ.

25/02 | Ανακοινώνεται η επανέναρξη της Γ’ Εθνικής σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ στις 28 Μαρτίου με δηλώσεις συμμετοχής έως τις 03/03, διαφορετικά προβλέπεται υποβιβασμός για τους συλλόγους στα τοπικά πρωταθλήματα.

03/03 | Παρά τις αρχικές μαζικές αντιδράσεις τελικά σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 128 από τα συνολικά 136 σωματεία δηλώνουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής με απώλειες μόλις της τάξεως του 5,9%.

03/03 (απόγευμα) | Ενημέρωση από την Πολιτεία από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαραδαλιά που ανακοινώνει νέους περιορισμούς και μεταξύ άλλων αναστολή του ερασιτεχνικού αθλητισμού (πλην της Super League 1, Super League 2, Basket League και Volley League), στις περιοχές που βρίσκονται στις περιοχές που βρίσκονται σε Επίπεδο Πολύ Αυξημένου Κινδύνου (Βαθύ Κόκκινο).

06/03 | Αναγνωρίζεται η άστοχη επιλογή της Πολιτείας να αναστείλει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Αποφασίζει τρεις μέρες μετά να επανεκκίνησει την αθλητική δραστηριότητα στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα που διέκοψε στις 03/03, αλλά διατηρεί σε αναστολή τη δραστηριότητα στην Γ’ Εθνική κατηγορία, αυτή τη φορά όχι μόνο στις περιοχές με Επίπεδο Πολύ Αυξημένου Κινδύνου, αλλά σε όλη την Ελληνική επικράτεια.

Οι συνεχείς αλλαγές και ανατροπές αποφάσεων έχουν πλήξει για πολλοστή φορά τους συλλόγους που μπήκαν στη διαδικασία να επιστρέψουν στο γήπεδο βάζοντας σε κάποιες περιπτώσεις και το χέρι στην τσέπη (εξασφάλιση των πρώτων διαγνωστικών τεστ, λειτουργικά έξοδα και οικονομικές υποχρεώσεις κατά την έναρξη των προπονήσεων). Μετά τη νέα εξέλιξη το πρωτάθλημα μετατίθεται για μετά τις 28/03, με το ενδεχόμενο ακόμη και της ματαίωσής του να αποτελεί πλέον ένα ορατό σενάριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here