Αλλάζει από φέτος ο τρόπος διεξαγωγής των ημιτελικών και τελικών φάσεων Εφήβων – Νεανίδων και Παίδων – Κορασίδων

0
206

Αν και οι σημαντικές αλλαγές σε ότι αφορά τις τελικές φάσεις των Πανελληνίων πρωταθλημάτων Εφήβων – Νεανίδων και Παίδων – Κορασίδων, ήταν λίγο – πολύ γνωστές από τις προκηρύξεις που είχε εκδόσεις η ΕΟΚ τις προηγούμενους μήνες, ίσως λίγοι όχι άμεσα εμπλεκόμενοι με τα πρωταθλήματα υποδομής, να έχουν καταλάβει ότι το σύστημα διεξαγωγής των ημιτελικών και τελικών φάσεων, έχει πλέον αλλάξει και εφαρμόζεται για πρώτη φορά από την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

 

Οι αλλαγές στις ημιτελικές φάσεις…

Στις ημιτελικές φάσεις προκρίνονται οι πρωταθλητές των Ενώσεων και σε σχέση με πέρυσι οι δευτεραθλητές των ΕΣΚΑ, ΕΣΚΑΝΑ και ΕΣΚΑΘ. Από φέτος δημιουργούνται πέντε προκριματικοί όμιλοι και όχι τρεις όπως ίσχυε μέχρι πέρυσι. Αυτό συνεπάγεται λιγότερες ομάδες ανά όμιλο (μέχρι 4). Τέσσερις όμιλοι με τέσσερις ομάδες και ένας πέμπτος με τις τρεις δευτεραθλήτριες ομάδες της ΕΣΚΑ, ΕΣΚΑΝΑ και ΕΣΚΑΘ.

Οι πέντε πρωτοπόροι των ομίλων θα προκριθούν στις τελικές φάσεις, εκεί όπου θα συναντήσουν τις τρεις πρωταθλήτριες ομάδες της ΕΣΚΑ, ΕΣΚΑΝΑ και ΕΣΚΑΘ, για να συμπληρωθεί η τελική οκτάδα για το final-8 και όχι για το final-6 όπως το γνωρίζαμε επί σειρά ετών μέχρι και πέρυσι.

 

Οι αλλαγές στις τελικές φάσεις…

Όπως έγινε γνωστό παραπάνω οι τελικές φάσεις δεν θα αποτελούνται από έξι ομάδες, αλλά από οκτώ. Η μεγάλη διαφορά πλέον θα είναι ότι η τελική φάση θα διεξάγεται σε τρεις φάσεις (την 3η, την 4η και την 5η φάση).

Στην 3η φάση (φάση ομίλων)οι ομάδες θα ξεκινήσουν το τουρνουά της τελικής φάσεις χωρισμένες σε δύο ομίλους (και όχι ένα ενιαίο γκρουπ, όπως ίσχυε μέχρι πέρυσι), βάσει του ranking που θα καθοριστεί από την ΕΟΚ (με βάσει την πορεία των ομάδων τα τελευταία χρόνια στα Πανελλήνια πρωταθλήματα).

Στην 4η φάση (ημιτελικοί αγώνες), θα διεξαχθούν οι ημιτελικοί αγώνες χιαστί για την κατάταξη ως εξής:

■ ο πρώτος του 1ου ομίλου με τον δεύτερο του 2ου ομίλου (Γ1).
■ ο πρώτος του 2ου ομίλου με τον δεύτερο του 1ου ομίλου (Γ2).
■ ο τρίτος του 1ου ομίλου με τον τέταρτο του 2ου ομίλου (Γ3).
■ ο τρίτος του 2ου ομίλου με τον τέταρτο του 1ου ομίλου (Γ4).

Στην 5η φάση (τελικοί αγώνες), θα διεξαχθούν οι αγώνες κατάταξης με τα ζευγάρια να διαμορφώνονται ως εξής:

■ Νικητής Π – Νικητής Γ2   (για θέσεις 1η και 2η).
■ Ηττημένος Π – Ηττημένος Γ2 (για θέσεις 3η και 4η).
■ Νικητής Γ3 – Νικητής Γ4 (για θέσεις 5η και 6η).
■ Ηττημένος Γ3 – Ηττημένος Γ4 (για θέσεις 7η και 8η).

Παρά το γεγονός ότι πλέον οι τελικές φάσεις θα διεξάγονται με οκτώ και όχι έξι ομάδες, το νέα σύστημα διατηρεί το σύνολο των αγώνων αναλλοίωτο σε σχέση με όλα τα προηγούμενα χρόνια με πέντε αγώνες για κάθε ομάδες και όπως είναι αυτονόητο πέντε αγωνιστικές ημέρες όπως και τα προηγούμενα χρόνια (1η-3η ημέρα: αγώνες ομίλων, 4η ημέρα: ημιτελικοί αγώνες, 5η ημέρα: αγώνες κατάταξης).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here