Αλλαγές από τη νέα σεζόν στο ειδικό πρωτάθλημα ανόδου για την Α2 Εθνική γυναικών

0
8282

Η ΕΟΚ ετοιμάζει πολλές αλλαγές την επόμενη χρονιά και μία εξ’ αυτών αφορά το ειδικό πρωτάθλημα ανόδου για την Α2 Εθνική κατηγορία γυναικών.

Συγκεκριμένα σε ότι αφορά μεταξύ άλλων τις πρωταθλήτριες ομάδες γυναικών της ΕΣΚΑΗ, ΕΣΚΑΣΕ, ΕΣΚΑΚ, ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και ΕΣΚΑΒΔΕ της σεζόν 2023-24, προβλέπεται η διεξαγωγή μεταξύ των αγώνων με το σύστημα όλες με όλους σε εντός και εκτός έδρας αγώνες. Δηλαδή αν υποθέσουμε ότι την επόμενη χρονιά θα συμμετάσχουν όλες οι πρωταθλήτριες ομάδες των παραπάνω Ενώσεων, θα κληθούν να οκτώ αγώνες συνολικά η κάθε ομάδα εντός και εκτός έδρας.

Η εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει τις ομάδες σε περισσότερα παιχνίδια και αρκετά ματς σε περιοχές εκτός Ένωσης. Παράλληλα αναγκάζει τις συγκεκριμένες Ενώσεις να έχουν ολοκληρώσει τα τοπικά πρωταθλήματα πολύ νωρίτερα απ’ ότι είχε συνηθίσει μέχρι σήμερα, δηλαδή έως τις 31/01/2024. Μεταξύ των συμπερασμάτων που προκύπτουν αποτελεί πλέον γεγονός ότι η υπόθεση άνοδος στην Α2 Εθνική κατηγορία για την πρωταθλήτρια ομάδα γυναικών της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, γίνεται πλέον ακόμη πιο απαιτητική.

Αναλυτικά το απόσπασμα της γενικής προκήρυξης της ΕΟΚ σε ότι αφορά το ειδικό πρωτάθλημα ανόδου στην Α2 Εθνική κατηγορία αναφέρει:

«15. Ειδικό Πρωτάθλημα για την άνοδο στην Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών

Το χρονικό διάστημα και ο τρόπος διεξαγωγής θα καθοριστεί στην Ειδική Προκήρυξη του πρωταθλήματος.

Η άνοδος των ομάδων στην Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών, θα πραγματοποιηθεί ως εξής:

α) Οι πρώτοι νικητές των ΕΣΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ, ΤΕ ΛΕΣΒΟΥ, ΤΕ ΧΙΟΥ, ΤΕ ΣΑΜΟΥ, ΤΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ και ΕΚΑΣΚ, θα αγωνιστούν μεταξύ τούς στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου σε ειδικό πρωτάθλημα και ο νικητής θα ανέλθει στην Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών

β) Στις ΕΣΚΑΗ, ΕΣΚΑΣΕ, ΕΣΚΑΚ, ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και ΕΣΚΑΒΔΕ τα τοπικά πρωταθλήματα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι 31-01-2024. Στη συνέχεια οι Πρωταθλητές των πέντε (5) ενώσεων θα αγωνισθούν μεταξύ τούς σε διπλούς αγώνες (εντός– εκτός), σύμφωνα με το πρόγραμμα πού θα καθοριστεί και η πρώτη ομάδα θα ανέλθει στην Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών.

γ) Με τον ίδιο τρόπο, στις Ενώσεις ΕΚΑΣΑΜΑΘ, ΕΚΑΣΚΕΜ, ΕΚΑΣΔΥΜ, ΕΣΚΑΘ, ΕΚΑΣΧ τα τοπικά πρωταθλήματα θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι 31-01-2024. Στη συνέχεια οι Πρωταθλητές των πέντε (5) ενώσεων θα αγωνισθούν μεταξύ τούς σε διπλούς αγώνες (εντός– εκτός), σύμφωνα με το πρόγραμμα πού θα καθοριστεί και η πρώτη ομάδα θα ανέλθει στην Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών.

Οι τρεις ομάδες πού θα ανέλθουν στην Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών θα ενταχθούν στους Ομίλους της, οπού ανήκουν γεωγραφικά , λόγω έδρας, μαζί με τις πρωταθλήτριες της ΕΣΚΑ, της ΕΣΚΑΝΑ και της ΕΚΑΣΘ.».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here