Αλληλέγγυοι αθλητές εν’ δράσει!

0
256

Μια σελίδα στο facebook λειτουργεί το τελευταίο διάστημα με σκοπό την προσφορά και την στήριξη ανθρώπων και παιδιών που πραγματικά έχουν την ανάγκη μας. Συγκεκριμένα οι Σελίδα Solidarity Athletes-Αλληλέγγυοι Αθλητές αποτελεί μια προσπάθεια με συμμετοχή επαγγελματιών Αθλητών και Αθλητριών από όλο το φάσμα του αθλητισμού οι οποίοι στηρίζουν ανώνυμα συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Σκοπός της συγκεκριμένης σελίδας είναι η υλοποίηση δράσεων αλληλεγγύης σεβόμενη τον άνθρωπο, ανεξαρτήτως Εθνικότητας ή χρώματος.

Σκοπός όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται είναι επίσης να μπολιαστούν οι νέοι αθλητές με τις πραγματικές αξίες του αθλητισμού και παράλληλα να αγαπήσουν την ευθύνη ως αθλητές απέναντι στην κοινωνία και ειδικά στη βάση της που δεν είναι άλλη από τα παιδιά. Ουσιαστικά όπως τονίζεται από τους συντελεστές αυτής της δράσης «Να γίνουμε η αλλαγή που θέλουμε να έρθει στον αθλητισμό».

Στις πρόσφατες δράσεις της ομάδας Solidarity Athletes-Αλληλέγγυοι Αθλητές έχουν στηριχθεί τα παιδιά που φιλοξενούνται στο «Χαμόγελο του Παιδιού» στον Καρέα με τη διαμόρφωση της αυλής του σπιτιού τους!

Ανάλογη δράση πραγματοποιείται και για τη στήριξη του νεαρού Θοδωρή ο οποίος σε λίγες μέρες κλείνει τα 24 και παλεύει από 6 έτη του με όλες τις δυνάμεις τους με το σπάνιο νόσημα Batten. Η οικογένεια μάλιστα του Θοδωρή δημιούργησε τη σελίδα Theodore’s Miracle στο Facebook, καθώς και την επίσημη ιστοσελίδα της «μαχης» που δίνει καθημερινά ο Θοδωρής, θέλοντας να κάνει το θαύμα του γνωστό. Επίσης έφτιαξαν βραχιολάκια, στα οποία αναγράφεται πάνω το θαύμα του και διατίθενται 5€ το ένα, σε μια προσπάθεια να συγκεντρωθεί το απαραίτητο ποσό για τη νοσηλεία του. Επικοινωνώντας μαζί τους τα στέλνουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Οι δράσεις στης Σελίδα και των ανώνυμων επώνυμων πρωταγωνιστών αυτής της προσπάθειας βοηθούν σε κάθε ευκαιρία ανθρώπους που χρειάζονται στήριξη, ενώ γίνεται αναφορά σε προσωπικές στιγμές γνωστών ανθρώπων του αθλητισμού από την Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και πρωτοβουλίες στήριξης και αλληλεγγύης.

* Επισκεφθείτε τους παραπάνω συνδέσμους και βοηθήστε με όποιον τρόπου μπορεί ο καθένας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here