Ανάμεικτες αντιδράσεις για τη μία κατηγορία των δύο ομίλων στην ΕΠΣ Αρκαδίας

0
161

Τις προηγούμενες ημέρες (Δευτέρα, 22/06) διεξήχθη στο Παράλιο Άστρος η τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Αρκαδίας, με απολογιστικό χαρακτήρα και με ενδιαφέρον ως προς τα θέματα συζήτησης που αφορούν κυρίως τον τρόπο διεξαγωγής των τοπικών πρωταθλημάτων.

Εδώ και καιρό λοιπόν είχε «κυριαρχήσει» η σκέψη – πρόταση της διεξαγωγής της μεταβατικής σεζόν 2020-21 σε έναν ενιαίο Όμιλο όπου θα αγωνίζονται οι ομάδες του Α’ και Β’ τοπικού σε δύο Ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια. Σκοπός να βοηθηθούν τα σωματεία με τα λειτουργικά τους έξοδα συγκριτικά με άλλες σεζόν.

Για την ιστορία λοιπόν αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία τη νέα σεζόν η διεξαγωγή των τοπικών πρωταθλημάτων σε μια ενιαία κατηγορία με δύο ομίλους χωρισμένους με γεωγραφικά κριτήρια όπως προέβλεπε η συγκεκριμένη πρόταση της ΕΠΣ Αρκαδίας. Από αυτή τη διαδικασία οι τρεις πρωτοπόροι κάθε Όμιλου θα συμμετάσχουν στα play-off με στόχο την ανάδειξη του Πρωταθλητή και οκτώ συνολικά ομάδες θα υποβιβαστούν στην Β’ τοπική κατηγορία της σεζόν 2021-22 (είτε μέσω play-out, είτε απευθείας). Λεπτομέρειες που θα ξεκαθαρίσουν το επόμενο διάστημα.

 

Αντιδράσεις από σωματεία…

Λίγες ώρες μετά την Γενική Συνέλευση της περασμένης Δευτέρας, η αλήθεια είναι ότι δεχθήκαμε τις αντιδράσεις εκπροσώπων τοπικών σωματείων της Αρκαδίας για το σύστημα διεξαγωγή του πρωταθλήματος της σεζόν 2020-21. Συγκεκριμένα εκφράστηκε προβληματισμός για το εν λόγω σύστημα διεξαγωγής, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι για αρκετές ομάδες το σύνολο των αγώνων που θα κληθούν να δώσουν θα είναι μεγαλύτερος από τα ματς που έδωσαν την περασμένη αγωνιστική περίοδο, ακόμη και αν τα πρωταθλήματα ολοκληρώνονταν κανονικά. Αυτό σύμφωνα με όσα μας ακούστηκαν θα αποφέρει μεγαλύτερα λειτουργικά έξοδα λόγω μετακινήσεων.

Μια άλλη άποψη που δεχθήκαμε είναι ότι η διαφορά δυναμικότητα κάποιων ομάδων που δύσκολα θα αποφύγουν τον υποβιβασμό, αναμένεται πολύ μεγάλη με τις ομάδες που θα παλέψουν για τα play-out και κατά συνέπεια αυτό μπορεί να προκαλέσει φαινόμενα αποχωρήσεων στη διάρκεια της σεζόν, προκαλώντας προβλήματα στη φυσιολογική διεξαγωγή του πρωταθλήματος.

Η αλήθεια είναι ότι απόψεις των μελών – εκπροσώπων των συλλόγων στην ΕΠΣ Αρκαδίας για θέματα που αφορούν το τοπικό ποδόσφαιρο, δεν ήταν σχεδόν ποτέ ομόφωνες. Οι απόψεις διίσταντο… Το αν το νέο αυτό σύστημα αποδειχθεί στην πράξη καλή επιλογή ή όχι θα αποδειχθεί στην πράξη τη νέα σεζόν. Εμείς ωστόσο καταγράψαμε τις παραπάνω απόψεις και προβληματισμούς και τα αναφέρουμε…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here