Αναβάθμιση τώρα και στα «υπόλοιπα» ανοιχτά γήπεδα του ΔΑΚ Τρίπολης

0
981

Αποτέλεσαν γεγονός το τελευταίο διάστημα οι παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν στα γήπεδα Τένις του ΔΑΚ Τρίπολης, με σκοπό την ανακαίνιση κατά κύριο λόγω των αγωνιστικών χώρων των γηπέδων. Σαφέστατα αποτελεί μια θετική εξέλιξη στην περαιτέρω αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΔΑΚ Τρίπολης. Ειδικότερα αναβάθμιση των εγκαταστάσεων που φιλοξενούν το άθλημα του Τένις που εδώ και χρόνια πλέον ασχολούνται ενεργά πολλές εκατοντάδες αθλητές και αθλούμενοι από την ευρύτερη περιοχή.

Την ίδια ώρα ωστόσο δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την απαξίωση που αποτελεί διαχρονικό φαινόμενο εδώ και μια 20ετία σε ότι αφορά τα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ. Απ’ όταν έγινε η ανακατασκευή του 2003 στο ΔΑΚ Τρίπολης, οι πολλές μπασκέτες στον περιβάλλον χώρο του ΔΑΚ Τρίπολης περιορίστηκαν στα δύο ανοιχτά γήπεδα για τα οποία έκτοτε δεν υπήρξε η παραμικρή αναβάθμισή τους, πέρα από πρόχειρες κάποιες επιδιορθώσεις και αλλαγές σπασμένων στεφανιών ή ταμπλό. Στη συνέχεια ακολούθησε και η κατασκευή τρίτου γηπέδου Τένις, αναβαθμίζοντας τις υποδομές για το συγκεκριμένο άθλημα και την ίδια ώρα «αφανίζοντας» τις υποδομές για το άθλημα του βόλεϊ, καταργώντας όχι ένα αλλά και τα δύο ανοιχτά γήπεδο βόλεϊ. Όταν μιλάμε για δωρεάν άθληση αποτελεί πλέον διαχρονική απορία με ποια λογική καταργούνται οι υποδομές δωρεάν άθλησης για τους πολίτες σε δημοτικές εγκαταστάσεις για το συγκεκριμένο άθλημα.

Ξεκαθαρίζουμε ότι με τις συγκεκριμένες γραμμές δεν πρόκειται να μπούμε στη διαδικασία να κρίνουμε κάποια συγκεκριμένα Δημοτική Αρχή των τελευταίων ετών ή τη σημερινή. Θέλουμε απλά να αναδείξουμε τη μεγάλη ανάγκη για αναβάθμιση και δημιουργία αθλητών χώρων για τους αθλούμενους. Ανάγκη που παραμένει αναλλοίωτη πολλά χρόνια τώρα… Συγκεκριμένα απαιτείται με κάποιο τρόπο η αναβάθμιση και συντήρηση των υπαρχόντων δύο γηπέδων μπάσκετ του ΔΑΚ Τρίπολης και η δημιουργία ενός τουλάχιστον ανοιχτού  γηπέδου βόλεϊ με σωστές προδιαγραφές επίσης στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο.

Όταν αυτές τις δύσκολες εποχές όπου μόνο κακές ειδήσεις βρίσκονται στο προσκήνιο και οι απανωτές κρίσεις στη χώρα μας «πλήττουν» την ψυχολογία όλων μας, συμφωνούμε ότι ο αθλητισμός είναι ουσιώδης διέξοδος από τα προβλήματα της καθημερινότητας και τους διάφορους κινδύνους και κακές συνήθειες για τους νέους κυρίως, πως είναι δυνατόν να μπορούν να γίνουν πράξη χωρίς την ύπαρξη χώρων ΔΩΡΕΑΝ άθλησης;

Ας αναρωτηθούν οι αρμόδιοι κάποια στιγμή για παράδειγμα ένας νέος που ζει στην Τρίπολη ή ένας φοιτητής που σπουδάζει στην Αρκαδική πρωτεύουσα, αγαπά το μπάσκετ και δεν ανήκει σε κάποιο σύλλογο, που μπορεί να βρει τη δεδομένη χρονική περίοδο στην Αρκαδική πρωτεύουσα ένα γήπεδο με κατάλληλες και ασφαλείς προδιαγραφές για να αθληθεί…; Δωρεάν αθλητισμός ή άθληση δεν είναι μόνο η εξασφάλιση δύο διαδρόμων στο ταρτάν του στίβου στο ΔΑΚ Τρίπολης για τρέξιμο ή περπάτημα, αλλά και τα ανοιχτά ασφαλή γήπεδα που είτε δεν υπάρχουν, είτε χρειάζονται ριζική ανακαίνιση για μπορούν να φιλοξενήσουν με ασφάλεια τους πολίτες για να αθληθούν.

Υ.Γ.

Ακούγεται το τελευταίο διάστημα ότι γίνονται κάποιες ενέργειες προκειμένου το ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ διπλό στο κλειστό γυμναστήριο και κολυμβητήριο να καλυφθεί με κατασκευή τύπου «μπαλόνι» και να αναβαθμιστεί σ’ ένα κλειστό προπονητήριο. Έργο που δεν είναι εύκολο να υλοποιηθεί από τη μια στιγμή στην άλλη. Αναμφίβολα μια θετική εξέλιξη, που δεν καλύπτει ωστόσο πλήρως την ανάγκη για αναβάθμιση – δημιουργία ανοιχτών γηπέδων μπάσκετ και βόλεϊ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here