Αναβολή των αρχαιρεσιών της ΕΟΚ για τις 23 Μαΐου

0
108

Κόντρα σε σενάρια και προβλέψεις για διεξαγωγή των αρχαιρεσιών και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και μετά από απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών στο οποίο είχαν προσφύγει αθλητικά σωματεία – μέλη της Ομοσπονδίας, και μετά από ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της ΕΟΚ, αναβάλλεται η Τακτική Γενική Συνέλευση και Αρχαιρεσίες της ΕΟΚ για τις 23 Μαΐου 2021. Κατά συνέπεια το «σίριαλ» με την πολύμηνη προεκλογική περίοδο στις Ομοσπονδίες σε ότι αφορά την ΕΟΚ παρατείνεται πλέον για ακόμη δύο μήνες.

Η σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, αναφέρει:

«Το Δ.Σ. της ΕΟΚ με ομόφωνη απόφασή του στη συνεδρίαση της 22ας Μαρτίου 2021 αποφάσισε την αναβολή της Τακτικής γενικής Συνέλευσης και των Αρχαιρεσιών της Ομοσπονδίας για τις 23 Μαίου 2021. Η απόφαση αυτή βασίσθηκε πρωτίστως στα ακόλουθα δεδομένα:

1) Στην απόφαση του πρωτοδικείου Αθηνών η οποία έκανε δεκτό αίτημα αθλητικών σωματείων μελών της Ομοσπονδίας, που είχαν αποκλειστεί λόγω του ηλεκτρονικού Μητρώου της Γ.Γ.Α. και αναγνώρισε το δικαίωμά τους για εγγραφή στο Μητρώο της Ε.Ο.Κ. για συμμετοχή στην Γενική Συνέλευση με το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγονται παράνομοι αποκλεισμοί και ακυρότητες της διαδικασίας.

2) Στην εξάντληση κάθε δυνατότητας για διεξαγωγή ανοικτής δημοκρατικής διαδικασίας λόγω των συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία του covid 19. Η υποχρέωση της τήρησης της διά ζώσης συμμετοχής των αθλητικών σωματείων, με δικαίωμα λόγου και κριτικής, στις ύψιστες δημοκρατικές διαδικασίες, της διεξαγωγής των ΓΣ και των Αρχαιρεσιών, δεν δύναται να υποκατασταθεί από την ψηφιακή «συνεύρεση» εκατοντάδων αντιπροσώπων και του ευάλωτου της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here