Ανακαινίσεις στις εγκαταστάσεις του ΔΑΚ πραγματοποίησε το ΝΠΔΔ Δήμου Τρίπολης (+φωτό, vid)

0
580

Το τελευταίο διάστημα με αφορμή την αναστολή της αγωνιστικής δραστηριότητας το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Τρίπολης προχώρησε σε παρεμβάσεις στην αίθουσα βαρών του σταδίου καθώς και σε ανακαινίσεις των τουαλετών κοινού, βελτιώνοντας την εικόνα των συγκεκριμένων χώρων.

Σε ότι αφορά την αίθουσα βαρών η υγρασία είχε προκαλέσει σημαντική φθορά στους τοίχους που αποκαταστάθηκε με τις εργασίες που περιλάμβαναν μεταξύ άλλων και το βάψιμό τους. Την ίδια ώρα οι εργασίες στις τουαλέτες επιδιόρθωσαν μεταξύ άλλων τα κουφώματα, τις πόρτες που είχαν υποστεί σοβαρές ζημιές από αγνώστους το προηγούμενο διάστημα, ενώ βάφτηκαν οι τοίχοι οι οποίοι είχαν γεμίσει με γκράφιτι και πάλι από αγνώστους.

Με αφορμή αυτές τις παρεμβάσεις από το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Τρίπολης, το μεσημέρι της Παρασκευής 18/12 στο ΔΑΚ Τρίπολης, βρέθηκαν τόσο ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, όσο και ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κ. Ηλίας Κούρος.

Οι άνδρες μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ αναφέρθηκαν στις παρεμβάσεις που έγιναν στους χώρους του ΔΑΚ Τρίπολης, βελτιώνοντας τις εγκαταστάσεις και τις συνθήκες για τους αθλητές και το κοινό που το επόμενο διάστημα που θα χρησιμοποιήσουν τις εγκαταστάσεις.

 

Άμεσα η υπογραφή συμβάσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου και έργο στο χώρο του στίβου…

Ο Δήμαρχος Τρίπολης στη διάρκεια των δηλώσεών του γνωστοποίησε ότι την επόμενη κιόλας εβδομάδα υπογράφεται η σύμβαση με τον εργολάβο για το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του κλειστού κολυμβητηρίου που αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα δίνοντας πολύ μεγάλο «ανάσα» στο λειτουργικό κόστος των εγκαταστάσεων. Ο κ. Τζιούμης ανέφερε ότι εντός του Ιανουαρίου αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης και για το έργο της ανακατασκευής των εγκαταστάσεων του στίβου στο ΔΑΚ. Αρχικά με τις εργασίες ανακαίνισης της εξέδρας και αργότερα τους θερινούς μήνες της αντικατάστασης του ταρτάν.

Ακόμη μια σημαντική εξέλιξη δια στόματος του Δημάρχου Τρίπολης είχε να κάνει με την υποβολή στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» της πλήρους ανακατασκευής των ανοιχτών γηπέδων Μπάσκετ, Βόλεϊ και Τένις στο ΔΑΚ, όπου με την υλοποίησή τους αναμένεται να αναβαθμιστούν περαιτέρω οι εγκαταστάσεις του ΔΑΚ Τρίπολης. Παράλληλα σύμφωνα με τον κ. Τζιούμη αναζητείται πηγή χρηματοδότησης για την αντικατάσταση του χλοοτάπητα στο γήπεδο του ΔΑΚ Τρίπολης.

 

Δημιουργία γραφείου στο ΔΑΚ Τρίπολης για τον Ερυθρό Σταυρό…

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Προέδρου του Νομικού Προσώπου του Δήμου Τρίπολης κ. Ηλία Κούρου, ο Δήμος Τρίπολης και το Νομικό Πρόσωπο σχεδιάζουν την παραχώρηση χώρου στις εγκαταστάσεις του ΔΑΚ Τρίπολης με σκοπό τη δημιουργία γραφείων του Ερυθρού Σταυρού που θα βρίσκονται μόνιμα εκεί.

Άλλωστε η παρουσία του Ερυθρού Σταυρού και των εθελοντών Σαμαρειτών χρόνια τώρα είναι συνεχής στα περισσότερα αθλητικά γεγονός που διεξάγονται και στο ΔΑΚ Τρίπολης. Μάλιστα ο κ. Κούρος τόνισε ότι με την δημιουργία του γραφεία αναμένεται η διάθεση στις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου ενός απινιδωτή, ενώ δεν μελετάται και η εκπαίδευση του του μόνιμου προσωπικού στη χρήση του αλλά και σε πρώτες βοήθειες προκειμένου να μπορούν να επέμβουν αν παραστεί αναγκαίο.

Τέλος ο κ. Κούρος αναφερόμενος στις εγκαταστάσεις του ΔΑΚ Τρίπολης τόνισε ότι με την συμβολή του προσωπικού του Νομικού Προσώπου και των υπαλλήλων που έχουν έρθει με 8μηνα, όλες οι εγκαταστάσεις και ο περιβάλλον χώρος είναι καθαρισμένα, αφήνοντας στους επισκέπτες μια πολύ όμορφη εικόνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here