Ανακοίνωση – τοποθέτηση τεχνικού συμβούλου ΚΟΑ Τρίπολης για το κολυμβητήριο του ΔΑΚ Τρίπολης!

0
537

Ανακοίνωση – τοποθέτηση εξέδωσε την Τετάρτη 12/03 ο τεχνικός σύμβουλος του ΚΟΑ Τρίπολης κ. Γιώργος Σωτηρόπουλος με την οποία εξέφρασε την ανησυχία και προβληματισμό για το κλειστό κολυμβητήριο του ΔΑΚ Τρίπολης κυρίως σε ότι αφορά την αναστολή λειτουργίας του, κατά την έναρξη και εξέλιξη των εργασιών ενεργειακής αναβάθμισης που έχει εγκριθεί να υλοποιηθεί τους επόμενους μήνες.

Ο κ. Σωτηρόπουλος εκφράζει τις απορίες του για το πόσο καιρό και πότε θα κλείσουν οι εγκαταστάσεις και για πόσο καιρό δεν θα υπάρχει η δυνατότητες από τους συλλόγους χρήσης των αθλητικών υποδομών.

Αναλυτικά όλα όσα αναφέρει η συγκεκριμένη τοποθέτησή του έχουν ως εξής:

«Αγαπητοί φίλοι θα ήθελα μέσα από την δυνατότητα που έχετε με τα ΜΜΕ, που τόσο πολύ κατά το παρελθόν με έχετε βοηθήσει με την δημοσιοποίηση σε θέματα που αφορούν την κολύμβηση στην Τρίπολη, να εκφράσω τις απορίες μου για το μέλλον του όμορφου αυτού αθλήματος στον τόπο μας. Εδώ και ένα χρόνο ακούμε και μαθαίνουμε ότι έχουν εγκριθεί κάποια χρήματα για την αξιοποίηση – εκσυγχρονισμό στον τρόπο λειτουργίας του κολυμβητηρίου με νέες τεχνολογίες, για την εξοικονόμηση χρημάτων συγκριτικά με τη λειτουργία του με τον παλιό τρόπο (πετρέλαιο). Τεχνικές λεπτομέρειες δεν γνωρίζω ούτε είναι ο σκοπός της επικοινωνίας μου μαζί σας αυτός. Θέλω να ρωτήσω μέσα από εσάς τους υπεύθυνους για την λειτουργία του χώρου να απαντήσουν:

1) Αν και πότε, αλλά και πόσο χρόνο θα κρατήσουν κλειστό το κολυμβητήριο, αυτές οι εργασίες που πρέπει να γίνουν. (Αν δεν γνωρίζουν ας ρωτηθούν οι τεχνικές υπηρεσίες ή εταιρία που θα κάνει το έργο). Υπεύθυνα να απαντήσουν.

2) Κατά την διάρκεια των εργασιών θα φροντίσει ο Δήμος για την εξυπηρέτηση τουλάχιστον των αθλητών που τόσα χρόνια πηγαίνουν σε αγώνες να μπορούν να μεταφερθούν σε όμορα κολυμβητήρια για προπονήσεις που χρειάζονται για τις συμμετοχές τους σε Πανελλήνια – Περιφερειακά πρωταθλήματα; (Οικονομικά στον τρόπο μεταφοράς τους)  

Για το συγκεκριμένο ερώτημα (ενεργειακής αναβάθμισης) γνωρίζω από πληροφορίες με άλλα κολυμβητήρια, ότι οι  εργασίες στον εσωτερικό χώρο γίνονται όταν κλείνει το κολυμβητήριο για συντήρηση κάθε χρόνο το καλοκαίρι ένα μήνα περίπου και μετά συνεχίζουν τις εργασίες στον εξωτερικό χώρο. Με τον τρόπο αυτό συνεχίζεται η λειτουργία των πισινών  με τον παλιό τρόπο (πετρέλαιο – χλώριο), μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες αν χρειάζεται περισσότερος χρόνος.

Ο σύλλογος (ΚΟΑΤ) ο οποίος μου έχει κάνει την τιμή να με έχει αυτή τη στιγμή τεχνικό σύμβουλο, είναι εδώ και αρκετά χρόνια (35 χρόνια) από τους πρωταγωνιστές στο άθλημα στην Τρίπολη. Επειδή διαβάζουμε στα ΜΜΕ τις τελευταίες μέρες να υπάρχει μία πολιτική αντιπαράθεση για θέματα που αφορούν το ΔΑΚ το τρόπο λειτουργίας, στις αναφορές τους κάνουν λόγο και για κολυμβητικούς αγώνες που έχουν έρθει στην πόλη μας. Γνωρίζεται ότι είμαστε αυτοί και κανένας άλλος σύλλογος που τα τελευταία (15 τουλάχιστον) χρόνια, μαζί με την εκάστοτε δημοτική αρχή, διεκδικούσαμε Πανελλήνια – Περιφερειακά πρωταθλήματα, διοργανώναμε και διοργανώνουμε Κύπελλο ΚΟΑΤ και βοηθούσαμε για όλες αυτές τις εκδηλώσεις.

Έτσι αν το κολυμβητήριο για τους λόγους επισκευής αναβάθμισης κλείσει για μεγάλο διάστημα και δεν υπάρχει αγωνιστική και όχι μόνο δραστηριότητα, πολύ φοβάμαι ότι θα είναι η «ταφόπλακα» αυτού του αγωνίσματος στην Τρίπολη. Μέσα από την λειτουργία του κολυμβητηρίου και τους αγώνες που φιλοξενούνται εδώ το μεγαλύτερο όφελος το είχε η ίδια η πόλη με τους επισκέπτες (αθλητές -γονείς- φίλους) στους επιχειρηματίες της.

Σας στέλνω αυτά τα ερωτήματα που απευθύνονται και προς τους υπευθύνους του Δήμου γιατί βλέπω ότι κανένας από αυτούς που εξυπηρετούνται από την λειτουργία του κολυμβητηρίου δεν τολμά να ρωτήσει υπεύθυνα τι θα γίνει με αυτό το θέμα της λειτουργίας – αναβάθμισης. Γιατί απλά έχουν μάθει να προχωρούν στην όποια δραστηριότητά τους (εκμάθησης-ιδιαίτερα μαθήματα) μέσα από ΔΣ κάποιων συλλόγων, πάντα πίσω από τον σύλλογό που πρωταγωνιστεί 35 χρόνια τον ΚΟΑΤ, σε όλα τα σοβαρά θέματα για το άθλημα της κολύμβησης.

Αυτό το γνωρίζετε εσείς στα ΜΜΕ καλύτερα από τον καθένα. Εξάλλου τα τελευταία 30 χρόνια λίγο πολύ όλες οι διοικήσεις του ΔΑΚ έχουν σαν ΔΣ σχεδόν τα ίδια αιρετά πρόσωπα. Άρα έχουν και την εμπειρία αλλά και τη γνώση τι συμβαίνει στο συγκεκριμένο χώρο αλλά και σε όλο το ΔΑΚ.

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και την βοήθειά σας. Πιστεύω ότι και με τις ερωτήσεις σας προς τους υπευθύνους να μην γίνει αυτό που φοβάμαι περισσότερο από το κάθε άλλο δυνατό σενάριο. Να κλείσει το κολυμβητήριο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Γιατί οι κόποι μικρών παιδιών που προσπαθούν τουλάχιστον για 8-10 χρόνια μέσα από το κολύμπι για την διάκρισή τους σε Πανελλήνιο επίπεδο να μην είναι το τέλος των ονείρων τους.».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here