«Ανοιχτή πληγή» παραμένει η «απώλεια» Τόνσο από τον Αστέρα!

0
294
ΦΩΤΟ: ASTERASTRIPOLIS.GR

Το γεγονός ότι στις αρχές της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου ο Τόνσο επέστρεψε στον Αστέρα Τρίπολης επειδή ουσιαστικά το περασμένο Καλοκαίρι δεν κατάφερε να εξασφαλίσει το καλύτερο δυνατό συμβόλαιο σε κάποιο άλλο σύλλογο, είχε ανακουφίσει τους ανθρώπους του Αστέρα. Ένας παίκτης πάνω στον οποίο προσαρμόστηκε ένα βασικό κομμάτι του παιχνιδιού των «Αρκάδων». Η αποχώρησή του ωστόσο κατά τη Χειμερινή μεταγραφική περίοδο (που βάσει της επίδοσής του στο πρωτάθλημα, της ιδιαίτερα χαμηλής «ρήτρας» για την κλάση του και της διάθεσης του από το περασμένο Καλοκαίρι να βρει άλλη ομάδα κρινόταν προδιαγεγραμμένη) αποτέλεσε μεγάλο πλήγμα στην ομάδα της Αρκαδίας.

Ακόμη και σήμερα φαίνεται ότι η απώλεια του Τόνσο από τον Αστέρα παραμένει «ανοιχτή πληγή» που τουλάχιστον μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος δεν πρόκειται να «επουλωθεί». Το κενό του στο κέντρο της μεσοεπιθετικής γραμμής φαίνεται πολύ μεγάλο και έχει επηρεάσει την απόδοση της ομάδας τόσο στο δημιουργικό όσο και στον εκτελεστικό τομέα. Άλλωστε ακόμη και ο ίδιος ο προπονητής των «κυανοκιτρίνων» Γιώργος Παράσχος το παραδέχθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά την εντός έδρας αναμέτρησης επί της Λαμίας.

«Κακά τα ψέματα… Εμείς δεν έχουμε τον Τόνσο! Ήταν ο παίκτης ο οποίος μπορούσε μέσα από τις προσωπικές ενέργειες και τις πρωτοβουλίες που έπαιρνε να βοηθήσει. Ήξερε πως να κρατήσει τη μπάλα. Ήξερε πώς να απαλλαγεί από τους αντιπάλους πάρα πολύ. Έκανε την αριθμητική υπεροχή. Δυστυχώς αυτόν τον παίκτη δεν τον έχουμε και ψάχνουμε τώρα τρόπους να αλλάξουμε όλο το στυλ παιχνιδιού της ομάδας μας, για να μπορέσουμε να βρούμε τρόπους για το πώς μπορούμε να γίνουμε επικίνδυνοι στην αντίπαλη περιοχή.

Αυτό δυστυχώς είναι δύσκολο με το υπάρχον υλικό το οποίο έχουμε. Είναι πολύ δύσκολο να μπορέσουμε να βρούμε αυτή τη λύση που λέτε εσείς. Τον μεσοεπιθετικό που μπορεί να βγάλει εύκολα την μπάλα μπροστά, που θα κάνει μια ατομική προσπάθεια. Δυστυχώς δεν τον έχουμε» ήταν τα λόγια του Παράσχου αναφερόμενος στον Μάρτιν Τόνσο.

Ανεξάρτητα λοιπόν από την αντικειμενική δυσκολία της αντικατάστασης ενός τέτοιου παίκτη επάξια στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, αποδείχθηκε ότι ήταν μεγάλο ρίσκο για την ομάδα του Αστέρα να προσαρμοστεί σε μεγάλο βαθμό το στυλ και η φιλοσοφία παιχνιδιού της ομάδας πάνω σ’ έναν παίκτη που βάσει πιθανοτήτων και συγκυριών ήταν πολύ πιθανόν να φύγει στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου. Το ρίσκο αποδείχθηκε ακόμη μεγαλύτερο από τη στιγμή που ο Αστέρας δεν φάνηκε να έχει αξιόπιστο “plan B” σε περίπτωσης αποχώρησης αυτού του παίκτη.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here