Ανοιχτό πρέπει να μείνει το κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ Τρίπολης στη διάρκεια του Καλοκαιριού

0
514

Αποτελεί γεγονός ότι η σεζόν που ολοκληρώνεται (2020-21) ειδικά σε αθλήματα που διεξάγονται σε κλειστά γυμναστήρια (σ.σ. μπάσκετ, βόλεϊ), «τινάχθηκε στον αέρα» με αποτέλεσμα ειδικά στις μεγάλες κατηγορίες (ανδρών, γυναικών) η αποχή από την αγωνιστική και προπονητική δράση να είναι πολύμηνη πλέον!

Με την ελπίδα ότι η προσεχή σεζόν 2021-22 θα διεξαχθεί χωρίς απρόοπτα και πιθανό ενδεχόμενο το επόμενο διάστημα να επιτραπούν υπό προϋποθέσεις οι προπονήσεις των ομάδων με αθλητές άνω των 18 ετών, γίνεται πλήρως κατανοητό ότι το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί προκειμένου οι αθλητές να επανέλθουν σε ικανοποιητικούς αγωνιστικούς ρυθμούς είναι μεγάλο! Μεγαλύτερα συγκριτικά με τα συνηθισμένα διαστήματα προετοιμασίας μετά από την Καλοκαιρινή περίοδο, όλων των προηγούμενων ετών.

Έτσι για παράδειγμα μια ομάδα Γ’ Εθνικής κατηγορίας στο μπάσκετ όπως ο Σύλλογος Δρομέων ή μια ομάδα Α2 Εθνικής κατηγορίας γυναικών όπως η ΓΕΑ Άμιλλα 2000, προκειμένου να ξεκινήσουν λογικό επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις περί τις αρχές Οκτωβρίου, θα χρειαστεί να έχουν προπονητική δραστηριότητα τουλάχιστον δύο – δυόμιση μηνών!

Έτσι από τη στιγμή που επιτραπούν οι προπονήσεις και για τους ενήλικους αθλητές/τριές, είναι σημαντικό κατ’ εξαίρεση φέτος, το κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ Τρίπολης να μην κλείσει όπως συνηθιζόταν κάποιο διάστημα το Καλοκαίρι τα προηγούμενα χρόνια. Κι αυτό προκειμένου οι σύλλογοι να έχουν τη δυνατότητα να μπουν σε προπονητικούς ρυθμούς από νωρίς, εξασφαλίζοντας μια ομαλή και ασφαλή μετάβαση από την πλήρη αγωνιστική πολύμηνη απραξία στην αγωνιστική ετοιμότητα για τα πρωταθλήματα της νέας σεζόν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here