Ανταγωνιστική παρουσία με τρία μετάλλια για τον Αρκαδικό στίβο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου Κ18

0
135

Με 9μελη αποστολή ο Αρκαδικός κλασικός αθλητισμός (8 αθλητές/τριες του ΓΣ Αρκαδίας και 1 αθλήτρια του ΓΣΜ Λύκαια), ταξίδεψε την Παρασκευή (17/06) για το Βόλο, εκεί όπου το Σαββατοκύριακο (18-19/06) διεξήχθη το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου Κ18. Ο απολογισμός ήταν συνολικά τρία μετάλλια (ένα χρυσό και δύο χάλκινα), που είναι αναμφίβολα ικανοποιητικός.

 

Θριαμβευτές οι Λυμπερόπουλος, Δρακοπούλου και Μίχαλου…

Όλοι οι αθλητές της αποστολής των Αρκαδικών συλλόγων έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στη διοργάνωση του Βόλου και αξίζουν συγχαρητήρια. Τρεις αθλητές ωστόσο κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις προβλέψεις για διάκριση, με την κατάκτηση ισάριθμων μεταλλίων. Ο Νίκος Λυμπερόπουλος στο αγώνισμα της Δισκοβολίας με την κατάκτηση της 1ης θέσης και του χρυσού μεταλλίου και οι Βαλεντίνα Δρακοπούλου στη Σφυροβολία και Μαρίνα Μίχαλου στη Δισκοβολία με την κατάκτηση της 3ης θέσης και του χάλκινου μεταλλίου.

Σε ότι αφορά τη διάκριση του Νίκου Λυμπερόπουλου, αυτή συνοδεύτηκε από πολύ καλή παρουσία. Καλές βολές και με σιγουριά από το ξεκίνημα, ο Αρκάς νεαρός Δισκοβόλος έδειξε από την αρχή ότι ο τίτλος του Πανελληνιονίκη στην συγκεκριμένη κατηγορία φέτος του ανήκει!

Βελτίωσε καταρχάς το ατομικό του ρεκόρ με βολή στα 55,79μ. που του έδωσε και την Πανελλήνια νίκη του. Είχε σταθερότητα στις βολές του με τις τρεις από αυτές πάνω από τα 54 μέτρα και τις δύο από αυτές καλύτερες από την προηγούμενη ατομική του επίδοση (55,79μ. στην 2η προσπάθεια, 54,04μ. στην 5η προσπάθεια και 51,31μ. στην 6η προσπάθεια). Ο Αρκάς πρωταθλητής πλέον θα προετοιμαστεί με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία για το Πανευρωπαικό πρωτάθλημα στίβου Κ18 το οποίο θα διεξαχθεί το διάστημα 04-07/07/2022 στην Ιερουσαλήμ.

Την Κυριακή στο αγώνισμα της Σφυροβολίας Γυναικών η Βαλεντίνα Δρακοπούλου κατάφερε να κατακτήσει την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο με επίδοση στα 59,57μ., έχοντας στη διάρκεια του αγώνα καλή βολή και στα 59,33μ. Στον τελικό της Σφυροβολίας γυναικών την πρώτη δυάδα κατάκτησαν δύο πολύ καλές αθλήτριες. Η 1η Αφροδίτη Τζατζιδάκη του ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος είχε καλύτερη επίδοση στα 62,60μ. και συνολικά τρεις βολές πάνω από τα 62 μέτρα. Η 2η Ελένη Φιλίππου του ΓΑΣ Τρικάλων Ζευς είχε καλύτερη επίδοση 60,49μ. που αποτέλεσε και ατομικό της ρεκόρ. Με τη σειρά της και η Δρακοπούλου μετά από ένα ακόμη μετάλλιο φέτος κοιτάζει την προετοιμασία της για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ18 στο Ισραήλ.

Τέλος η Μαρίνα Μίχαλου το Σάββατο, κατάφερε να κατακτήσει την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο με επίδοση στα 38,50μ. Χαρακτηριστικό είναι οι δύο πρώτες στην κατάταξη (η Κωνσταντίνα Τοχτάμη του ΟΦΗ με 40,01μ. και η Βασιλική Κοτοπούλου του Εσπέρου ΓΣ Λαμίας με 38,88μ.), έκαναν ατομικά ρεκόρ στον τελικό του αγωνίσματος.

 

Η παρουσία των υπόλοιπων Αρκάδων αθλητών και αθλητριών…

Σε ότι αφορά το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου Κ18 αρκετά καλή ήταν η παρουσία και της Φωτεινής Βερβαινιώτη στη Σφυροβολία γυναικών, η οποία με επίδοση στα 54,14μ. κατέκτησε την 6η θέση στον τελικό του αγωνίσματος, αλλά το σημαντικότερο ήταν ότι βελτίωσε την ατομική της επίδοση από το 53,77μ. που κατείχε μέχρι χθες. Γεγονός που αποδεικνύει την σημαντική εξέλιξή τους.

Από εκεί και πέρα η Ζηνοβία Κωστάκη του ΓΣ Αρκαδίας στο Άλμα Τριπλούν κατάκτησε την 15η θέση με επίδοση στα 11,38μ. Ο Σταύρος Δαβλάντης του ΓΣ Αρκαδίας στο Άλμα σε Μήκος κατέκτησε την 15η θέση με επίδοση στα 6,18μ. Η Χρυσάνθη – Ελένη Πλατανίτη του ΓΣ Αρκαδίας στα 100μ. κατάκτησε την 22η θέση με επίδοση στα 12’’77 και την 38η θέση στα 200μ. με επίδοση στα 27’’11. Η Ευγενία Κοντοπούλου του ΓΣ Αρκαδίας στο αγώνισμα του Άλματος σε Ύψος με επίδοση στα 1,45μ. κατάκτησε την 33η θέση. Τέλος ο Αγγελική Αργυροπούλου του ΓΣΜ Λύκαια ήταν άτυχη, καθώς ξεκίνησε στα προκριματικά της Σφυροβολίας Γυναικών με τρεις άκυρες προσπάθειες.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here