Ανταγωνιστικό το Αρκαδικό μπάσκετ παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας

0
316

Η πανδημία του covid-19 τη σεζόν 2019-20, αλλά και κυρίως τη σεζόν 2020-21, έχει αφήσει «βαρύ» το στίγμα της και στον Ελληνικό αθλητισμό, πόσο μάλλον δε στον Ελληνικό μπάσκετ. Ένα από τα «αδικημένα» αθλήματα που λόγω της διεξαγωγής τους στη σάλα (κλειστούς αγωνιστικούς χώρους), «πλήρωσε» το βαρύ φόρο της σχεδόν ολικής αναστολής της αγωνιστικής δραστηριότητας στα περισσότερα Εθνικά πρωταθλήματα και όλες τα τοπικά πρωταθλήματα.

Το φετινό Καλοκαίρι λόγω των καλύτερων συνθηκών με την πανδημία το αμέσως προηγούμενο διάστημα, οδήγησε στην επιστροφή στην αγωνιστική δράση των μικρών ηλικιακά πρωταθλημάτων, με βασική προτεραιότητα για την Πολιτεία, στο να ολοκληρωθούν οι τελικές φάσεις στα Πανελλήνια πρωταθλήματα, με σκοπό τα παιδιά που θα διακριθούν να τύχουν των προβλεπόμενων προνομίων με τη μοριοδότησή τους στη διεκδίκηση μιας θέσης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Σε τοπικό επίπεδο πάντως τα μικρά ηλικιακά πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ ολοκληρώθηκαν, αναδεικνύοντας πρωταθλητές. Ομάδες που το επόμενο διάστημα μέσω των προκριματικών φάσεων, θα διεκδικήσουν μια θέση στις τελικές φάσεις.

Οι συμμετοχές κατά την επιστροφή τις τελευταίες εβδομάδες στην αγωνιστική δράση, δεν ήταν αρκετές για διαφορετικούς λόγους. Η αγωνιστική ετοιμότητα για όλες τις ομάδες και τους αθλητές μετά από πολύμηνη αποχή ακόμη και από τις προπονήσεις ήταν δεδομένα μικρή, εγκυμονώντας ακόμη και κινδύνους τραυματισμών. Ο τρόπος διεξαγωγής ενός πρωταθλήματος με νοκ-άουτ αγώνες που για τους ηττημένους της 1ης αγωνιστικής δεν ήταν τίποτα περισσότερο μετά από μήνες παρά μόνο ένα ματς, προκάλεσε απογοήτευση σε κάποιους αθλητές που λαχταρούσαν να επιστρέψουν στα παρκέ και να δώσουν κάποια και όχι ένα παιχνίδι.

Όλα αυτά τα στοιχεία και ακόμη περισσότερα, ήταν ικανά να μας οδηγήσουν στο συμπέρασμα, που «θέλει» τη χρονιά χαμένη και βαθιά «πληγωμένη» από την πανδημία, παρά την επιστροφή στη δράση τις τελευταίες εβδομάδες με πολύ ιδιαίτερες συνθήκες.

Αυτό πάντως δεν μπορεί να «σβήσει» το ουσιαστικό συμπέρασμα που θέλει το Αρκαδικό μπάσκετ (έστω και κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες) να παραμένει ανταγωνιστικό σε μια πολύ δύσκολη περίοδο. Μια περίοδο στην οποία οι επιπτώσεις της πανδημίας, ξαναγράφουμε ότι ήταν πολύ μεγάλες.

Κι αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι οι τρεις από τις τέσσερις πρωταθλήτριες ομάδες της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ στα πρωταθλήματα Εφήβων, Νεανίδων, Παίδων και Κορασίδων, ήταν από την Αρκαδία. Στο πρωτάθλημα Εφήβων ο Σύλλογος Δρομέων ήταν η ομάδα που κατάκτησε τον τίτλο. Στο πρωτάθλημα Νεανίδων ο Πελασγός ΚΟΜ θα συνεχίσει ως πρωταθλήτρια ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ στην επόμενη φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος. Στο πρωτάθλημα Παίδων ο Δίων Κυπαρισσίας σ’ ένα συγκλονιστικό τελικό πέρασε από την Καλαμάτα των «80άριδων», ενώ τέλος στο πρωτάθλημα Κορασίδων η ΓΕΑ Άμιλλα 2000 επέστρεψε στην κορυφή σε επίπεδο ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ με την κατάκτηση του αντίστοιχου τίτλου.

Αυτό δείχνει επίσης ότι ο δουλειά ακόμη και σε δύσκολες περιόδους, με την πανδημία και τις υποχρεώσεις των Πανελληνίων εξετάσεων έγινε με τη διάθεση των παιδιών να επιστρέψουν στα παρκέ και να παίξουν και πάλι μπάσκετ. Διάθεση στο να επιστρέψουν εντός του Καλοκαιριού στην επίσημη αγωνιστική δράση, αφήνοντας για αργότερα τις διακοπές και την Καλοκαιρινή τους ξεκούραση, μετά από μια πολύμηνη περίοδο πίεσης και εγκλεισμού στο σπίτι λόγω της πανδημίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here