Απινιδωτής σε όλα τα γήπεδα και σεμινάρια πρώτων βοηθειών στους συλλόγους εδώ και τώρα!

0
469

Το παράδειγμα με τα παρ’ ολίγον τραγικά συμβάντα των τελευταίων ημέρων έρχονται να μας υπενθυμίσουν πόσο κοντά απέχουν η ζωή από το θάνατο, μέσα στους αγωνιστικούς χώρους!

Παράδειγμα πρώτο στις 12/06 στη διάρκεια της αναμέτρησης για το EURO 2020, ανάμεσα στη Δανία και την Φινλανδία. Ο ποδοσφαιριστής της Εθνικής ομάδας της Δανίας, Κρίστιαν Έρικσεν, σε ανύποπτη στιγμή καταρρέει. Αρχικά ο αρχηγός της Εθνικής Δανίας Σίμονα Κάιερ επενέβη με κάποιες πρώτες βοήθειες στα πρώτα πολύ κρίσιμα δευτερόλεπτα, για να ακολουθήσει το ιατρικό επιτελείο που έδωσε τη «μάχη» ώστε να του επαναφέρουν σφυγμούς και αναπνοή. Εν τέλει ο Έρικσεν συνέρχεται και μεταφέρεται στο νοσοκομείο.

Παράδειγμα δεύτερο στις 15/06 στα Μουδανιά Χαλκιδικής, όταν στη διάρκεια προπόνησης των ακαδημιών του Ποδοσφαιρικού Ομίλου Μουδανιών, 14χρονος καταρρέει σε ανύποπτη στιγμή με αποτέλεσμα να χάνει τις αισθήσεις τους και καρδιακούς παλμούς. Οι πρώτες βοήθειες που έδωσαν στα πρώτα κρίσιμα δευτερόλεπτα, η άμεση παρέμβαση γιατρών που κλήθηκαν και άμεσα βρέθηκαν στο γήπεδο και ένας απινιδωτής που «επιστρατεύθηκε» από γειτονικό Φούρνο (!), συνετέλεσαν στο να ανακτήσει το παιδί τις αισθήσεις του και να μεταφερθεί στη συνέχεια στο νοσοκομείο.

Και στις δύο περιπτώσεις, η μία σε πολύ υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και ή δεύτερη σε μια επαρχιακή περιοχή της Ελληνικής επικράτειας στο χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, η απουσία στα κρίσιμα πρώτα δευτερόλεπτα πρώτων βοηθειών και απινιδωτή, θα είχε ολέθριες συνέπειες και κόστος πιθανότατα δύο ανθρώπινες ζωές!

Το μήνυμα είναι ένα και η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ όλων των εμπλεκομένων με τον αθλητισμό ξεκάθαρη: ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΠΙΝΙΔΩΤΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ (ΔΗΜΟΣΙΑ ή ΙΔΙΩΤΙΚΗ) ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here