Τον απολογισμό του ΝΠΔΔ Δήμου Τρίπολης πραγματοποίησε ο Πρόεδρός του κ. Ηλίας Κούρος (+vid)

0
387

Με αφορμή την ολοκλήρωση της θητείας της διοίκησης του ΝΠΔΔ του Δήμου Τρίπολης, ο Πρόεδρος κ. Ηλίας Κούρος πραγματοποίησε μια απολογιστική συνέντευξη που αφορούσε όλες τις δομές και εγκαταστάσεις που έχει υπό την εποπτεία του, όπως το ΔΑΚ Τρίπολης, το Δημοτικό Σκοπευτήριο, το Δημοτικό Κοιμητήριο, το ΚΑΠΗ Δήμου Τρίπολης και το Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, τη Φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης και φυσικά τους Παιδικούς Σταθμούς.

Ειδικότερα σε ότι αφορά τις αθλητικές υποδομές αρμοδιότητας του Νομικού Προσώπου. Σε ότι αφορά το ΔΑΚ Τρίπολης ο κ. Κούρος τόνισε ότι προχώρησε η εργολαβία του αείμνηστου Παυλή και ένα έργο που έγινε από το Δήμο Τρίπολης και όχι από το ΝΠΔΔ. Πρόσθεσε ότι το Νομικό Πρόσωπο προχώρησε στην αλλαγή του ηλεκτροφωτισμού του κλειστού γυμναστηρίου στο ΔΑΚ Τρίπολης, με την τοποθέτηση φωτισμού τύπου led, μειώνοντας όπως τονίστηκε η κατανάλωση της ηλεκτρικής ενέργειας πάρα πολύ. Έγιναν επιδιορθώσεις σε κάποια σημεία στην οροφή των αποδυτηρίων με την τοποθέτηση «γιψοσανίδων». Αγοράστηκε αθλητικό υλικό σύμφωνα με τον κ. Κούρο από τοπικούς προμηθευτές.

Ο κ. Κούρος μίλησε και για τον τομέα της καθαριότητας όπου θα γίνει προσπάθεια να ανταποκριθεί το Νομικό Πρόσωπο και σ’ αυτό τον τομέα.. Ανέφερε ότι έχει υπάρξει αλλαγή δεδομένων στην καθαριότητα. Υπήρχε μια σύμβαση συνολικού κόστους 75.000 € το χρόνο παλαιότερα. Πλέον αποκτήθηκαν κυρίες που είναι καθαρίστριες με το Πρόγραμμα 55-67 ετών, μέσα από το οποίο εξοικονομήθηκε ένα σημαντικό ποσό, αφού το 25% των χρημάτων που καταβάλει το ΝΠΔΔ, καθαρίζονται όλες οι δομές του Νομικού Προσώπου.

Διαμορφώθηκε επίσης σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΝΠΔΔ του Δήμου Τρίπολης το γραφείο του προσωπικού καθώς και οι τοποθέτηση δύο μπαρών που με τη βοήθεια ιδιώτη, κατασκευάστηκαν με ασφαλείς προδιαγραφές. Σε ότι αφορά τα γήπεδα του Τένις, έγινε μια ανακαίνιση από το Δήμο Τρίπολης, έχοντας μείνει μια εκκρεμότητα που αφορά το γήπεδο βόλεϊ μπροστά στην είσοδο του κλειστού γυμναστηρίου όπου είναι επιβεβλημένη η αλλαγή του δαπέδου στο συγκεκριμένο σημείο.

Ο κ. Κούρος αναφέρθηκε και στους παλαιότερους βανδαλισμούς που είχαν γίνει στο ΔΑΚ Τρίπολης. Αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έγινε με την επισκευή στις τουαλέτες περισσότερες από μία φορές, την ώρα που δυστυχώς άγνωστοι συνεχίζουν να προκαλούν φθορές και τη σημερινή κατάσταση να μην είναι καλή.

Ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Δήμου Τρίπολης αναφέρθηκε και στο Δημοτικό Σκοπευτήριο. Μίλησε για την επισκευή που έγινε και με τη βοήθεια του Προέδρου του ΤΦΣΦ Εύανδρου κ. Παναγιώτη Παράσχου και με εθελοντική εργασία των υπολοίπων παιδιών του συλλόγου, καθώς και τις όποιες προσπάθειες έχουν γίνει και από τον ΣΚΟΤ και τον Πρόεδρό του κ. Κανελλόπουλο. Πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες εργασίες στον εσωτερικό χώρο των εγκαταστάσεων και στο σταθερό στόχο ο οποίος δεν λειτουργούσε και ήταν σε άθλια κατάσταση. Εργασίες που επέτρεψαν να διεξαχθούν μετά από πολλά χρόνια επίσημες διοργανώσεις. Παράλληλα χρειάζονται αρκετά πράγματα για το Σκοπευτήριο συμπλήρωσε ο κ. Κούρος.

Σε ότι αφορά το κλειστό κολυμβητήριο, με τη σειρά του ο κ. Κούρος ανέφερε ότι το συγκεκριμένο έργο προχωράει με τη στατική του ενίσχυση τη δεδομένη χρονική περίοδο., αντιμετωπίζοντας ένα ζήτημα το οποίο δεν χωρούσε «παράκαμψης» και δεν ήταν άλλο από την ασφαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων. Ο κ. Κούρος τόνισε ότι σε λίγους μήνες το κολυμβητήριο θα έχει ολοκληρωθεί και θα είναι έτοιμο να επαναλειτουργήσει ξανά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here