«Απόντες» οι υποψήφιοι από τον τοπικό αθλητισμό λόγω εκλογών

0
438

Το τελευταίο διάστημα η προεκλογική «μάχη» είναι αλήθεια ότι έχει φουντώσει με πολλά «ανοιγμένα» μέτωπα! Ειδικά το τελευταίο διάστημα όλοι οι υποψήφιοι τρέχουν από τη μία εκδήλωση στην άλλη προκειμένου να ανεβάσουν τη δημοτικότητα τους προσελκύοντας περισσότερους υποστηρικτές στις κάλπες ή κερδίζοντας ψήφους από την αξιόλογη μερίδα των αναποφάσιστων. Συνηθισμένο άλλωστε φαινόμενο πολλοί υποψήφιοι να τρέχουν από εδώ και από εκεί προτιμώντας να δίνουν παρουσία καθημερινά σε 5-7 εκδηλώσεις δίνοντας παρουσία κυρίως για τις φωτογραφίες και τα βίντεο, παρά να δίνουν ουσιαστική παρουσία αφιερώνοντας χρόνο σε συζητήσεις με τους πολίτες. Αν και αυτή αποτελεί άλλη «ιστορία»…

Πάμε στο θέμα μας λοιπόν… Τις τελευταίες ημέρες είναι αλήθεια ότι εν’ μέσω της προεκλογικής περιόδου στην περιοχή μας διεξήχθησαν αρκετά αθλητικά γεγονότα και διοργανώσεις, αλλά οι υποψήφιοι στην συντριπτική πλειοψηφία τους δήλωσαν «απών» από αυτές. Στο χώρο του στίβου τις τελευταίες 20 μέρες διεξήχθησαν στην Τρίπολη και στο Δημοτικό Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο όχι μία αλλά τέσσερις ημερίδες (Φεστιβάλ Ρίψεων, καθώς και τα Διασυλλογικά πρωταθλήματα Ανδρών-Γυναικών, Εφήβων-Νεανίδων, Παίδων-Κορασίδων και Παμπαίδων-Παγκορασίδων). Από αυτές ελάχιστοι τοπικοί άρχοντες και πολιτευτές για το Δήμο και την Περιφέρεια έδωσαν παρουσία στις συγκεκριμένες διοργανώσεις.

Στο ίδιο διάστημα η ομάδα του Συλλόγου Δρομέων στο χώρο του μπάσκετ έφτασε μέχρι τα play-off του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και με δύο νίκες στα ημιτελικά και τους τελικούς κατάκτησε το πρωτάθλημα και την άνοδο στην Γ’ Εθνική κατηγορία. Κι εκεί ελάχιστοι από το χώρο της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης έδωσαν παρουσία σε κάποια αγώνα των play-off. Λίγο διάστημα νωρίτερα στο χώρο επίσης του Μπάσκετ ο Πάνας Κανδήλας έδωσε παρουσία στους αγώνες play-off της Α2 τοπικής κατηγορίας κατακτώντας την άνοδο στην Α1 κατηγορία της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.

Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να αναφερθούμε και σε άλλα αθλητικά γεγονότα από άλλα αθλήματα στο οποία από πίσω υπάρχουν προπονητές, παράγοντες και αθλητές που έχουν ανάγκη της στήριξης και απήχησης της τοπικής κοινωνίας, καθώς και αυτά τα σπορ φέρνουν επιτυχίες στην περιοχή μας, πολλές φορές σε Πανελλήνιο και Διεθνές επίπεδο.

Σίγουρα τα «μέτωπα» είναι τόσα πολλά αυτό το διάστημα για όλους τους νέους υποψήφιους ή αυτούς που θέτουν εκ νέου υποψηφιότητα που δεν είναι εύκολο να προλάβουν τα πάντα. Το τελευταίο διάστημα ωστόσο (και μιας και καλύπτουμε από την πλευρά μας το κομμάτι του αθλητισμού στο Νομό), οι περισσότεροι υποψήφιοι δεν συμπεριέλαβαν στις προτεραιότητές τους τον τοπικό αθλητισμό, πέρα κάποιων εξαιρέσεων σε ότι αφορά το χώρο του ποδοσφαίρου που είναι και το λαοφιλέστερο σπορ και στο Νομό μας και όσο να ναι αποσπά μεγαλύτερη δημοσιότητα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here