Απόφαση χωρίς «ουσία» για παραχώρηση γηπέδου…

0
1476

Τις προηγούμενες ημέρες στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Τρίπολης πάρθηκε ομόφωνα απόφαση της παραχώρησης του Δημοτικού γηπέδου Φιλικών στην ομάδα του Α.Ο. Τεγέας με αφορμή την Σαββατιάτικη αναμέτρηση (14/09) για το Κύπελλο Αρκαδίας απέναντι στην ομάδα του ΠΑΟΚ Τρίπολης!

Κανονικά τόσο η ΕΠΣ Αρκαδίας, όσο και ο Δήμος Τρίπολης με τις υφιστάμενες συνθήκες δεν θα έπρεπε να δώσουν άδεια διεξαγωγής της αναμέτρησης και παραχώρησης του γήπεδου για επίσημη αναμέτρηση και μάλιστα τη στιγμή που δεν έχει οριστεί υπεύθυνος του γηπέδου.

Σ’ ένα γήπεδο που για παράδειγμα οι κερκίδες είναι γνωστό ότι δεν είναι ασφαλείς, γιατί ένα σωματείο να πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί με την παραχώρηση του γηπέδου…; Στην απόφαση αναφέρεται βέβαια ότι θα ληφθούν απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των παρευρισκομένων, για το οποίο θα πρέπει να δοθεί μεγάλη βαρύτητα. Το «Κ.Ε.» πραγματοποίησε την περασμένη Δευτέρα 09/09/2019 τη δική του «αυτοψία» προκειμένου να διαπιστώσει σε τι κατάσταση βρίσκονται συνολικά οι εγκαταστάσεις, ετοιμάζοντας σχετικό αφιέρωμα. Γι’ αυτό και άποψή μας θα ήταν το συγκεκριμένο ματς, τη δεδομένη χρονική στιγμή, με την εικόνα που παρουσιάζει το γήπεδο καλό θα ήταν να διεξαγόταν κάπου αλλού. Ακόμη και ο αγωνιστικός χώρος στον οποίο η άδεια παραχώρησης αναφέρει ότι το σωματείο πρέπει να τον παραδώσει στην αρχική του κατάσταση, το «Κ.Ε», την περασμένη Δευτέρα παρατήρησε ότι και πεταμένα μπουκάλια και σκουπίδια υπήρχαν, αλλά και μικροφθορές που έχουν μείνει καιρό χωρίς επιδιόρθωση.

Βέβαια από τη στιγμή που η νέα Δημοτική αρχή είναι λογικό να μην έχει προλάβει να ορίσει υπεύθυνο του του συγκεκριμένου γηπέδου και κατ’ επέκταση αρμόδιο για την διαχείριση των εγκαταστάσεων, κάποιος έπρεπε να πάρει την ευθύνη για τη χρήση του γηπέδου. Παράλληλα το σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης γηπέδων, «δένει» τα χέρια σωματείων, Δήμου και ΕΠΣ Αρκαδίας, προκειμένου η συγκεκριμένη αναμέτρηση να οριζόταν σε άλλο γήπεδο από αυτό του γηπέδου Φιλικών, η εικόνα του οποίου δεν βρίσκεται και στην καλύτερη κατάσταση.

Επιμένουμε πάντως ότι με την υφιστάμενη «εικόνα» του γήπεδο Φιλικών, δεν θα έπρεπε να φιλοξενούνται επίσημοι αγώνες και στην προκειμένη περίπτωση ο Σαββατιάτικος αγώνας για το Κύπελλο Αρκαδίας.

 

Τι αναφέρει το παραχωρητήριο χρήσης…

Για την ιστορία απόσπασμα της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Τρίπολης για την παραχώρηση του Δημοτικού γηπέδου Φιλικών στον ΑΟ Τεγέας ως «γηπεδούχο» σωματείο της Σαββατιάτικης αναμέτρησης για το Κυπέλλο Αρκαδίας ανάμεσα στον ΑΟ Τεγέας και τον ΠΑΟΚ Τρίπολης, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα απεφάνθη για το κατεπείγον της συνεδρίασης και απεδέχθη τη συζήτηση του θέματος.

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγοπούλου Γεωργία έθεσε υπόψη των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου την ακόλουθη εισήγηση της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού : Αναφορικά με το ανωτέρω θέμα και έχοντας υπ’ όψιν:

  1. Τις διατάξεις των άρθρων 75, 93 και 185 του Ν. 3463/2006 (ΦΕΚ 114/08.06.2006 τεύχος Α’) Δημοτικός & Κοινοτικός Κώδικας”.
  2. Τις διατάξεις του άρθρων 65 και 94 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/Α/7-6-2010) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης».
  3. Την από 5-9-2019 αίτηση εκπροσώπου του Α.Ο. ΤΕΓΕΑΣ , με την οποία ζητά την παραχώρηση χρήσης του γηπέδου Φιλικών προκειμένου να διεξαχθεί ο αγώνας κυπέλλου μεταξύ των ομάδων Α.Ο. ΤΕΓΕΑΣ και ΠΑΟΚ Τρίπολης, το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 16:00

Παρακαλείται το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρίπολης να αποφασίσει για την παραχώρηση ή μη χρήσης του δημοτικού γηπέδου «Αναστάσιος Μουκάκης» (Φιλικών), στο Αθλητικό Σωματείο “Α.Ο. ΤΕΓΕΑΣ”, προκειμένου να διεξαχθεί ο αγώνας κυπέλλου μεταξύ των ομάδων Α.Ο. ΤΕΓΕΑΣ και ΠΑΟΚ Τρίπολης, το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 16:00.

Στην περίπτωση παραχώρησης, προϋπόθεση θα είναι ότι το γήπεδο (αγωνιστικός χώρος κλπ) θα παραδοθεί καθαρό και για οποιαδήποτε ζημιά προκληθεί κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το πέρας του αγώνα, οι διοργανωτές του αγώνα είναι υποχρεωμένοι για την άμεση αποκατάσταση της. Επίσης θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των παρευρισκομένων.

Μετά από αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

Την παραχώρηση χρήσης του  δημοτικού γηπέδου «Αναστάσιος Μουκάκης» (Φιλικών), στο Αθλητικό Σωματείο “Α.Ο. ΤΕΓΕΑΣ”,  προκειμένου να διεξαχθεί ο αγώνας κυπέλλου μεταξύ των ομάδων Α.Ο. ΤΕΓΕΑΣ και ΠΑΟΚ Τρίπολης, το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 16:00.

Στην περίπτωση παραχώρησης, προϋπόθεση θα είναι ότι το γήπεδο (αγωνιστικός χώρος κλπ) θα παραδοθεί καθαρό και για οποιαδήποτε ζημιά προκληθεί κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το πέρας του αγώνα, οι διοργανωτές του αγώνα είναι υποχρεωμένοι για την άμεση αποκατάσταση της. Επίσης θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των παρευρισκομένων.

Παρακαλεί τον κ. Δήμαρχο για τη πιο πέρα ενέργεια και εξέδωσε την υπ’ αριθμό 678/2019 απόφασή του.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here