Αρέσει ο ΑΟ Τεγέας στο ξεκίνημα της χρονιάς

0
951

Η σεζόν στο χώρο του Αρκαδικού ποδοσφαίρου είναι γεγονός ότι έχει ξεκινήσει εδώ κα περίπου δύο εβδομάδες, όταν και ξεκίνησαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις για το θεσμό του Κυπέλλου Αρκαδίας. Σ’ αυτό το μικρό διάστημα η ομάδα που έχει δώσει περισσότερα ματς από κάθε άλλο Αρκαδικό σύλλογο είναι ο ΑΟ Τεγέας. Συγκεκριμένα κληρώθηκε να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ Τρίπολης στο μοναδικό ματς της Α’ φάσης του φετινού θεσμού και στη συνέχεια μετά από πρόκριση την περασμένη αγωνιστική αντιμετώπισε και τη Δόξα Μεγαλόπολης.

Τα συμπεράσματα που σίγουρα ακόμη δεν μπορούν να χαρακτηρίζονται ασφαλή αλλά αποτελούν αξιόλογες ενδείξεις βρίσκουν τους «πράσινους» να παρουσιάζουν μια καλή και συγκροτημένη ομάδα. Αν και αρκετοί πίστεψαν στη διάρκεια του Καλοκαιριού ή πιστεύουν ότι η φετινή ομάδα του ΑΟ Τεγέας δεν πρόκειται να παρουσιαστεί καλύτερη ή στα ίδια επίπεδα με τα 2-3 προηγούμενα χρόνια, μπορεί και να διαψευστούν. Κι αν η επικράτηση της ομάδα του Κώστα Ηλιόπουλου για κάποιους πέτυχε αναμενόμενη νίκη πρόκριση με σκορ 4-0 επί του ΠΑΟΚ Τρίπολης, το περασμένο Σάββατο για τη Β’ φάση, το 3-0 επί της Δόξας Μεγαλόπολης δεν πέρασε τόσο απαρατήρητο.

Η αλήθεια είναι ότι στα μέχρι τώρα αγωνιστικά δείγματα γραφής η αμυντική λειτουργία κρίνεται αρκετά ικανοποιητική. Σε δύο παιχνίδι μηδέν παθητικό, αλλά το σημαντικότερο οι «πράσινοι» δείχνουν αρκετά συγκεντρωμένοι στον αμυντικό τομέα. Υπάρχει συνεννόηση, καλή συνεργασία και αποφεύγονται τα λάθη, που μπορεί να αφήσουν κενούς χώρους ή να προκαλέσουν «ρήγματα».

Παράλληλα επιθετικά και δημιουργικά η ομάδα της Τεγέας έχει βάλει περισσότερες συνεργασίες στο παιχνίδι της. Η κυκλοφορία της μπάλας από την ομάδα γίνεται πιο ορθόδοξα, ενώ και σ’ αυτή την περίπτωση παρατηρείται συγκέντρωση και διάβασμα των φάσεων. Χαρακτηριστικό ότι και στα δύο πρώτα ματς επιθετικά οι «πράσινοι» είχαν ουσία και αποτελεσματικότητα στο παιχνίδι τους και βρήκαν γκολ και από στημένες φάσεις. Δεν είπε κανείς ότι παρακολουθήσαμε ή θα δούμε μια υπερομάδα, αλλά μέχρι στιγμής ο ΑΟ Τεγέας βγάζει καλά στοιχεία στον αγωνιστικό χώρο και σε συνδυασμό με το καλό κλίμα και το «δέσιμο» των περισσότερων παικτών που βρίσκονται τα τελευταία χρόνια μαζί και δείχνουν ότι παλεύουν για την ομάδα πάνω απ’ όλους, πιστεύω ότι με ανάλογη συνέχεια οι «πράσινοι» θα μας εκπλήξουν ευχάριστα!

Το πρώτο φετινό «κρας τεστ» για την ομάδα του Κώστα Ηλιόπουλου αναμένεται το προσεχές Σάββατο (28/09, 16:00 – Γήπεδο Φιλικών) με την ομάδα της αρκετά ανταγωνιστικής Δημητσάνας για την Γ’ φάση του Κυπέλλου Αρκαδίας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here