Αυξημένοι περιορισμοί στον αθλητισμό και διακοπή προπονήσεων στη Γ’ Εθνική κατηγορία λόγω του covid-19 (+vid)

0
268

Με την Αρκαδία να διατηρείται σε Επίπεδο Πολύ Αυξημένου Κινδύνου (Βαθύ Κόκκινο) μέχρι και τις 16 Μαρτίου και μέχρι νεώτερων αποφάσεων, τα αυξημένα μέτρα περιορισμού των άσκοπων μετακινήσεων και μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, αποφέρουν και νέα μέτρα σε ότι αφορά το χώρο του αθλητισμού.

Κατά συνέπεια με εξαίρεση τα πρωταθλήματα της Super League 1, Basket League και Volley League, Ευρωπαϊκές διοργανώσεις καθώς και οι προπονήσεις των αθλητών/τριών που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες, αναστέλλεται για τις επόμενες ημέρες κάθε αθλητική δραστηριότητα.

Κατά συνέπεια στην περιοχή μας αναστέλλονται οι προπονήσεις σε όλες τις οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις όπως μεταξύ άλλων ο Στίβος και το Τένις. Επίσης πλήγμα λίγες μόνο ημέρες από τη στιγμή που δόθηκε το «πράσινο φως» για επιστροφή στις προπονήσεις από αύριο αναστέλλονται και οι προπονήσεις των ομάδων της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, όπως αυτές και του Παναρκαδικού και του Ερμή Μελιγούς.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς στη σχετική ενημέρωσή του έχουνως εξής:

«Σχετικά με τον αθλητισμό σημειώνεται ότι στο επίπεδο Πολύ Αυξημένου Κινδύνου (Βαθύ Κόκινο), ισχύουν τα εξής:

Αναστολή της λειτουργίας και χρήσης οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων. Εξαιρείται η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες χωρίς την παρουσία θεατών των ομάδων που μετέχουν στα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου Super League 1 και Super League 2, στο πρωταθλήματα της Α’ κατηγορίας Ανδρών Καλαθοσφαίρισης, Basket League και της Α’ κατηγορίας Ανδρών Πετοσφαίρισης Volley League και μόνο στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις σύμφωνα με τα ειδικά πρωτόκολλα των οικείων διεθνών Ομοσπονδιών.

Όλα τα άλλα πρωταθλήματα αναστέλλονται για τις επόμενες ημέρες. Σε κάθε περίπτωση η εφαρμογή των παραπάνω εξαιρέσεων είναι δυνατή μόνο εφ’ όσον ακολουθείται Υγειονομικό Πρωτόκολλο που περιλαμβάνει υποχρεωτικό εβδομαδιαίο και πριν από κάθε αγώνα προληπτικό έλεγχο των αθλητών για covid-19 με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια.

Επιτρέπεται επίσης η χρήση αθλητικών εγκαταστάσεων για όσους αναφέρονται σε ονομαστικές καταστάσεις από την ΓΓΑ, κατόπιν εισήγησης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής για την κάλυψη των αναγκών της προετοιμασίας τους για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του έτους 2021.

Επίσης δεν επιτρέπεται η παραμονή πολιτών σε χώρους εξωτερικής άθλησης, οργανωμένες μαρίνες, πάρκα και άλλα.».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here