Αυτά είναι τα αθλητικά έργα σε άμεση προτεραιότητα από το Δήμο Τρίπολης!

0
412

Σε μια πολύ ωραία πρωτοβουλία προχώρησε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης ο οποίος από σήμερα με live διαδικτυακές συνδέσεις θα δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες να εκφράσουν τα ερωτήματά τους για θέματα που αφορούν το Δήμο Τρίπολης, τα οποία και θα απαντώνται από το Δήμαρχό.

Σε ερώτηση που υποβάλαμε στο Δήμαρχο Τρίπολης σχετικά με τις άμεσες προτεραιότητες σε αθλητικά έργα στο Δήμο, ο κ. Τζιούμης πήρε θέση για τα αθλητικά έργα του Δήμου, σχολιάζοντας ότι η Δημοτική Αρχή θα προωθήσει τα έργα που εντάχθηκαν από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή μέσω του «Φιλόδημος ΙΙ», όπως η αντικατάσταση του ταρτάν στο στίβο του ΔΑΚ Τρίπολης και οι επιπλέον παρεμβάσεις και η ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού κολυμβητηρίου. Παράλληλα προωθούνται τα έργα των γηπέδου 5Χ5 Βλαχέρνας και Κανδήλας.

Για όλα τα παραπάνω σύμφωνα με τον κ. Τζιούμη τα έργα βρίσκονται σε διαδικασία δημοπράτησης, όπου σε κάποια έχει προκύψει ανάδοχος, ενώ σε κάποια άλλα θα συμβεί αυτό το επόμενο διάστημα.

Επίσης ναφέρθηκε και στο γήπεδο Φιλικών όπου ο Δήμος Τρίπολης θα σύμφωνα με το Δήμαρχο, θα ξεκινήσει παρεμβάσεις αναβάθμισης, ενώ έγινε γνωστό ότι υπάρχει δέσμευση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την αντικατάσταση του συνθετικού χλοοτάπητα. Τέλος έγινε λόγος για το γήπεδο της Τεγέας όπου ο κ. Τζιούμης σχολίασε ότι σύντομα θα έχει ολοκληρωθεί.

Αναλυτικά το απόσπασμα των όσων ο Δήμαρχος Τρίπολης ανέφερε είχαν ως εξής: «Κάποια σημαντικά έργα είχαν ενταχθεί στο Φιλόδημος από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Να πούμε κάπου εδώ ότι τα έργα που γίνονται ανήκουν στους πολίτες και όχι στην τωρινό Δήμαρχο ή στον προηγούμενο, αλλά ούτε και στον επόμενο. Ένα δημόσιο έργο χρειάζεται μια διαδικασία που είναι αρκετά χρονοβόρα. Κάποια έργα είχαν ενταχθεί σε προγράμματα όπως το Φιλόδημος και αφορούσαν αθλητικά έργα σε όλη την Ελλάδα αλλά και από τον προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Εμείς όταν εκλεχθήκαμε τα προχωρήσαμε με δημοπράτησή τους. Σε κάποια έχει υπάρξει ανάδοχος, σε κάποιος θα αναδειχθεί το επόμενο διάστημα.

Αθλητικά έργα που έχουν να κάνουν καταρχάς με το ΔΑΚ Τρίπολης με την αντικατάσταση του ταρτάν, αλλά και με το κλειστό κολυμβητήριο, όπως και με το γήπεδο 5Χ5 στη Βλαχέρνα και στην Κανδήλα στα οποία ήδη έχουν γίνει δημοπρασίες και θα εγκατασταθούν ανάδοχοι και σε λίγους μήνες θα είναι έτοιμα.

Εμείς θα κάνουμε μια σημαντική παρέμβαση στο γήπεδο Κάρτσωβας και έχουμε μια δέσμευση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για αλλαγή και του χλοοτάπητα για να μπορέσουμε να φτιάξουμε ένα σύγχρονο γήπεδο ποδοσφαίρου μέσα στην πόλη μας. Σίγουρα πιστεύω ότι θα ολοκληρωθεί και το έργο στο γήπεδο της Τεγέας, οπότε θα έχουμε και αυτό να χρησιμοποιούμε. Άρα και στις αθλητικές εγκαταστάσεις θα έχουμε σύντομα αποτελέσματα.».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here