Αυτά προβλέπονται από την ΕΠΟ για την άνοδο στη Γ’ Εθνική και την Super League 2

0
114

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έγινε γνωστό ότι την άνοδο στη Γ’ Εθνική κατηγορία θα εξασφαλίσουν μέσω μπαράζ οι πρωταθλήτριες των ΕΠΣ (συνολικά 53 στον αριθμό) και οι δευτεραθλήτριες των ΕΠΣ Αθηνών, Πειραιά και Μακεδονίας, οι οποίες θα χωριστούν για αγώνες μπαράζ σε 8 ομίλους των 7 ομάδων. Οι πρώτες τρεις ανά όμιλο θα κατακτήσουν και το εισιτήριο ανόδου στη Γ’ Εθνικής της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Σε ότι αφορά την άνοδο στη Super League 2, θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των εφτά πρωταθλητών από τους ισάριθμους ομίλους, από τους οποίους οι τέσσερις θα εξασφαλίσουν την άνοδο στην μεγαλύτερη κατηγορία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει:

«Οι κληρώσεις για τα play off προβιβασμού από την Γ’ Εθνική Κατηγορία στην Super League 2 και από τα πρωταθλήματα των ΕΠΣ στην Γ’ Εθνική Κατηγορία, θα διενεργηθούν την Τρίτη 22 Μαρτίου 2022 και ώρα 12:00 στο ξενοδοχείο «Crowne Plaza Athens City Centre» (Μιχαλακοπούλου 50, 11528, Αθήνα).

Υπενθυμίζεται ότι την άνοδο στην Super League 2 θα κερδίσουν τέσσερις (4) ομάδες, από τις επτά (7) πρωταθλήτριες των ομίλων της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας.
Για την άνοδο στην Γ’ Εθνική Κατηγορία, οι πενήντα τρεις (53) πρωταθλήτριες ομάδες των ΕΠΣ και οι τρεις (3) δευτεραθλήτριες ομάδες των ιδρυτριών Ενώσεων (Αθηνών, Πειραιά, Μακεδονίας), δηλαδή συνολικά πενήντα έξι (56) ομάδες, θα συγκροτήσουν 8 ομίλους των 7 ομάδων έκαστος, από τους οποίους θα προβιβαστούν οι τρεις (3) πρώτες ομάδες από την τελική βαθμολογία του κάθε ομίλου. Συνολικά θα προβιβαστούν στην Γ’ Εθνική κατηγορία είκοσι τέσσερις (24) ομάδες.
Την κλήρωση θα πραγματοποιήσει ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Βαγγέλης Μόρας και την παρουσίαση της εκδήλωσης έχει αναλάβει η δημοσιογράφος Ζέτα Θεοδωρακοπούλου.
Οι κληρώσεις θα καλυφθούν σε Live Streaming και θα μεταδοθούν  από το site της Ε.Π.Ο.».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here