«Βίοι» αντίθετοι για Ερμή και Παναρκαδικό στη Γ’ Εθνική (+stats)

0
1574

Το φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας βρίσκει τον Ερμή Μελιγούς και τον Παναρκαδικό με αντίθετους αγωνιστικούς «βίους». Το μόνο ίσως κοινό χαρακτηριστικό γνώρισμα είναι ότι η αγωνιστική παρουσία των δύο Αρκαδικών ομάδων πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος, συγκριτικά με την αγωνιστική παρουσία μετά την διακοπή ήταν αρκετά διαφορετική, είτε προς το καλύτερο, είτε προς το χειρότερο.

Στην περίπτωση του Ερμή Μελιγούς το ξεκίνημα στο φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής ήταν εξαιρετικό. Παρά το δύσκολο πρόγραμμα και τρία εκτός και μόλις ένα εντός έδρας ματς και μάλιστα με απαιτητικούς αντιπάλους η ομάδα της Βόρειας Κυνουρίας κατάφερε να κερδίσει δύο αναμετρήσεις και να αποσπάσει και μια ισοπαλία. Συνολικός απολογισμός 7 βαθμοί με τη διακοπή να βρίσκει τον Ερμή στην 3η θέση της βαθμολογίας και να αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος.

Ακολούθησε η πολύμηνη διακοπή και ο Ερμής κατά την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος ξεκίνησε με ρεπό, το οποίο μάλλον αντί να βοηθήσει μάλλον επηρέασε αρνητικά την ομάδα. Ακολούθησαν δύο αναμετρήσεις με ισάριθμα αρνητικά αποτελέσματα. Στις τρεις αγωνιστικές μετά τη διακοπή η ομάδα της Μελιγούς σε δύο ματς δεν έχει καταφέρει να κατακτήσει βαθμό. Βασική λεπτομέρεια για τους «Αρκάδες» αποτελεί η αμυντική λειτουργία, καθώς πριν τη διακοπή ο Ερμής δεχόταν κατά μέσο όρο 0,50 τέρματα ανά ματς και μετά τη διακοπή 3,00 γκολ ανά ματς.

Αν και με την ψυχολογία κατά την επιστροφή στο πρωτάθλημα για τον Ερμή, δεν ήρθαν τα αποτελέσματα όπως θα ήθελαν οι «βυσσινί». Πλέον υπάρχει μια βαθμολογική πίεση στην ομάδα στη συνέχεια, αν και υπάρχουν παιχνίδια που ο Ερμής μπορεί να κατακτήσει τους βαθμούς που χρειάζεται για να παραμείνει στην κατηγορία.

Ο Παναρκαδικός ΑΟ δεν ξεκίνησε καλά τη σεζόν με τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές να βρίσκουν τους «πράσινους» στο να «ψάχνονται» αγωνιστικά, με εκκρεμότητες στο ρόστερ λόγω και αποχωρήσεων και την ομάδα να προσπαθεί να βρει την αγωνιστική της «ταυτότητα». Ο απολογισμός πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος ήταν ένα ρεπό, μία νίκη και δύο ήττες. Συνολικά τρεις κερδισμένοι βαθμοί μετά από 4 αγωνιστικές έφερναν χαμηλά την ομάδα της Τρίπολης, με πρόβλημα στο σκοράρισμα.

Κατά την επιστροφή της ομάδας με την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος, η ανακοίνωση της διεξαγωγής μόνο ενός γύρου στο πρωτάθλημα, έφερνε σε ακόμη πιο δύσκολη θέση τον Παναρκαδικό λόγω της βαθμολογικής θέσης. Η ομάδα είναι αλήθεια ότι στα έως τώρα τρία επίσημα ματς που έχει δώσει τις τελευταίες εβδομάδες, έχει αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματική φτάνοντας επάξια σε ισάριθμες νίκες και 9 υπερπολύτιμους βαθμούς.

Η αλήθεια είναι ότι παρ’ όλο που η ομάδα του «τριφυλλιού» δεν έχει πιάσει τα πραγματικά επίπεδα απόδοσης, εξαιτίας της έλευσης του προπονητή της ομάδας κ. Μαυρουδή μόλις 10 μέρες πριν την επανεκκίνηση της ομάδας για τις επίσημες αγωνιστικές της υποχρεώσεις αλλά και αρκετών θεμάτων όπως και διαφοροποίηση του ρόστερ σε σημαντικό βαθμό, έχει βελτιώσει κατά πολύ τους μέσους όρους της.

Ο Παναρκαδικός από 0,33 γκολ ανά ματς στα παιχνίδια των τεσσάρων πρώτων αγωνιστικών έχει 1,67 γκολ ανά ματς στα τρία τελευταία ματς μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος. Την ίδια ώρα από 1,00 γκολ ανά ματς παθητικό, οι «πράσινοι» περιόρισαν τις παραβιάσεις της εστίας τους σε μόλις 0,33 γκολ ανά αγώνα.

Οι δύο Αρκαδικές ομάδες «χαράσσουν» μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα εντελώς αντίθετες «διαδρομές». Παρ’ όλα αυτά έχουν όλες τις προϋποθέσεις να φτάσουν στον τερματισμό του πρωταθλήματος με εξασφαλισμένη την παραμονή στην κατηγορία. Αυτό θα είναι μια πολύ σημαντική επιτυχία για το Αρκαδικό ποδόσφαιρο, ειδικά σε μια περίοδο όπου ακούγεται περισσότερο έντονα από ποτέ η προοπτική αναδιάρθρωσης στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, που «θέλει» τη Γ’ Εθνική τη νέα σεζόν αναβαθμισμένη και σαφέστατα πιο απαιτητική αγωνιστικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here