«Βγαλμένος» από μια ξεχωριστή ποδοσφαιρική «ιστορία»!

0
643
ΦΩΤΟ: ASTERASTRIPOLIS.GR

Η αλήθεια είναι ότι όσες φορές είχα την ευκαιρία να συναντήσω το Γιάννη Κώτσιρα στο δρόμο ή στο γήπεδο το τελευταίο διάστημα, δεν κατάφερα να του πως κάποια στιγμή στο μέλλον δεν θα πρέπει να παραλείψει να καταγράψει σ’ ένα βιβλίο τη δική του ποδοσφαιρική ιστορία. Μια ιστορία που θα αποτυπώνει στο χαρτί τη ζωή του στο ποδόσφαιρο και θα αναδεικνύει την δική του ξεχωριστή πορεία, από τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα μέχρι την καθιέρωση.

Η ποδοσφαιρική ιστορία του Γιάννη Κώτσιρα μπορεί ίσως να μην είναι από τις πιο ξεχωριστές που έχουν εκτυλιχθεί στο χώρο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και αθλητισμού γενικότερα. Αποτελεί όμως μια ιστορία με πολλές αντιξοότητες, εμπόδια, «αναποδιές» αλλά και πολύ όμορφες στιγμές με μεγάλες συγκινήσεις. Μια διαδρομή την οποία ο ίδιος ακολούθησε με «συνοδοιπόρους» την ελπίδα, την πίστη, τη σκληρή και «αθόρυβη» δουλειά και την αγάπη του για το ποδόσφαιρο. Αποτελεί μια ποδοσφαιρική ιστορία την οποία αξίζει κάποια στιγμή ένα παιδί που αγαπά τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο και θέλει να «κυνηγήσει» το δικό όνειρο μέσα από πολλές δυσκολίες και αντιξοότητες, να ακούσει ή να διαβάσει. Να ακούσει επίσης ένα παιδί με γνήσιο ταλέντο που στις πρώτες μεγάλες δυσκολίες σκέφτεται να τα παρατήσει ή ένα παιδί που έπαψε να πιστεύει στις δυνατότητες του και να στηρίζεται στα πόδια του.

Από τη στιγμή που ο Γιάννης Κώτσιρας «επιβίωσε» από τα πρώτα δύσκολα και αβέβαια ποδοσφαιρικά χρόνια παράλληλα με την εξέλιξη της προσωπικής του ζωής και με τη σκληρή δουλειά και κατάφερε να βγει στην «επιφάνεια» και στο ξεκίνημα της καθιέρωσης σε υψηλό επίπεδο, μόνο να απολαύσει τη «διαδρομή» πρέπει να κάνει πλέον. Φυσικά με την καθημερινή αφοσίωσή του στη δουλειά και την αγάπη του στο ποδόσφαιρο. Απλά με τα ίδια «συστατικά» που έχει «χρησιμοποιήσει» έως σήμερα, για να πετύχει ότι πέτυχε.

Η ποδοσφαιρική ιστορία του Γιάννη Κώτσιρα δεν είναι «ολοκληρωμένη»… Απομένουν ακόμη αρκετά κεφάλαια τα οποία αισθάνομαι και πιστεύω ότι περιμένουν την ώρα τους για να «καταγραφούν» αποδίδοντάς της ακόμη μεγαλύτερη διάσταση.

Στην πραγματικότητα το νόημα και η ουσία της ιστορίας του Γιάννη, δεν είναι απαραίτητα αυτό καθαυτό το ποδόσφαιρο. Είναι η δύσβατη «διαδρομή» μέσα από πολλές αντιξοότητες, την οποία κλήθηκε να ακολουθήσει με υπομονή, επιμονή και πίστη στις δυνατότητές του, για τη διεκδίκηση ενός ονείρου που φαίνεται ότι γίνεται (αν δεν έχει γίνει ακόμη) πραγματικότητα! Και η σημασία τέτοιων ιστοριών δεν έχει να κάνει μόνο με το ποδόσφαιρο ή τον αθλητισμό, αλλά με πολλούς τομείς της ίδιας μας της ζωής.

Υ.Γ.

Το ήθος, ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα του πρωταγωνιστή της ιστορίας, αναμφίβολα δίνουν με τη σειρά τους ακόμη μεγαλύτερη διάσταση σ’ αυτή την ποδοσφαιρική ιστορία!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here