«Βροχή» τα γκολ στην Α’ Αρκαδίας αλλά και ένα καινούργιο φαινόμενο

0
350

Αποτελεί γεγονός ότι το Σαββατοκύριακο 03-04/10/2020 σημειώθηκαν πολλά τέρματα στα Αρκαδικό γήπεδα. Συγκεκριμένα συνολικά 29 τέρματα σημειώθηκαν την 2η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας σε ότι αφορά τον Α’ όμιλο. Δεν γνωρίζουμε αν αποτελεί ένα από τα ρεκόρ παραγωγικότητας τεράτων, αλλά σίγουρα δεν ήταν λίγα τα γκολ που σημειώθηκαν.

«Υπεύθυνοι» για αυτή την παραγωγικότητα αποτελούν οι ΑΟ Τεγέας, ΑΕΚ Τρίπολης και ΑΕ Δημητσάνας που επικράτησαν 9-0 της Νεστάνης, 7-0 του Πανιωνίου και 0-9 του ΠΑΟΚ Τρίπολης αντίστοιχα.

Η αλήθεια είναι ότι το φαινόμενο των μεγάλο σκορ και συγκεκριμένα των μεγάλων διαφορών μεταξύ των ομάδων στα τελικά σκορ φέτος στο πρωτάθλημα της Α’ τοπικής κατηγορίας θα είναι αρκετά συνηθισμένο. Κι αυτό γιατί στους δύο ομίλους υπάρχουν ομάδες με μεγάλη διαφορά δυναμικότητας. Κι αυτό γιατί ως γνωστό λόγω κορωνοϊού το φετινό πρωτάθλημα διοργανώθηκε ενιαία με τις ομάδες της Α’ και Β’ κατηγορίας χωρισμένες σε δύο ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια.

Αυτό το φαινόμενο ήταν και μία από τις ενστάσεις αρκετών απ’ όσους εξέφρασαν την αντίθεσή τους για το φετινό σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας. Από την άλλη ωστόσο ακόμη και παρά τη μεγάλη διαφορά δυναμικότητας των ομάδων σε κάθε όμιλο. Μια ομάδα Β’ κατηγορίας φέτος μπορεί αν είναι ανταγωνιστική με τις ομάδες της «ουράς» να βρεθεί την επόμενη χρονιά ακόμη και στην Α’ κατηγορία!

Η φετινή χρονιά είναι μεταβατική και δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να επηρεάσουν τέτοια μεγάλα σκορ τους ποδοσφαιριστών των ομάδων που έχουν δεχθεί «βαριές» ήττες στην πορεία του φετινού πρωταθλήματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here