Τα εγκαίνια του ανακαινισμένου Δημοτικού γηπέδου Φιλικών (+φωτό)

0
440
ΦΩΤΟ: DRT915.GR.

Το μεσημέρι της Παρασκευής (08/12/2023) στο Δημοτικό γήπεδο Φιλικών «Αναστάσιος Μουκάκης», πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των ανακαινισμένων εγκαταστάσεων. Στην συγκεκριμένη εκδήλωση παρουσία έδωσαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, καθώς και ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης. Παράλληλα παρόντες ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αρκαδίας κ. Μανώλης Σκαντζός, ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης, Οικονομίας, Παιδείας, Δίκαιης Μετάβασης (Μεγαλόπολη) και ΣΔΙΤ Απορριμμάτων κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Μακαρούνης, κ. Λαγός και κα Καρούντζου. Στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού γηπέδου Φιλικών έδωσε και ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Αρκαδίας κ. Σταύρος Γεωργόπουλος, αλλά και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης κα Γεωργία Παναγοπούλου καθώς και ο εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Γιάννης Μπουντρούκας.

Αρχικά τελέστηκε ο αγιασμός από εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας και στη συνέχεια ακολούθησαν οι χαιρετισμοί των επισήμων.

ΦΩΤΟ: DRT915.GR.

Αρχικά χαιρετισμός απηύθυνε ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης αρμόδιος για θέματα αθλητισμού και παιδείας κ. Μακαρούνης ο οποίος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της ανακατασκευής του αγωνιστικού χώρου και των επιπλέον απαιτούμενων παρεμβάσεων ξεπερνώντας τις όποιες γραφειοκρατικές δυσκολίες και με τη βοήθεια και της Περιφέρειας υλοποιήθηκε.

Από την πλευρά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, αναφερόμενος στο ανακαινισμένο γήπεδο Φιλικών αναφέρθηκες στις αξίες του αθλητισμού αλλά και των ομαδικών αθλημάτων. Έκανε αναφορά και στον τοπικό κλασικό αθλητισμό και παραδέχθηκε ότι ο συγκεκριμένος χώρος στην περιοχή θα πρέπει στην βοηθηθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια. Αναφέρθηκε και στα φαινόμενα βίας στον αθλητισμό. Τόνισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν είχε πολλά χρήματα τονίζοντας ότι της χρωστάνε και πάρα πολλά, αλλά για το συγκεκριμένο γήπεδο και οι δύο Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Σκαντζός και Λαμπρόπουλος βοήθησαν πολύ στην υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, ενώ τα χρήματα που έδωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου για το Δήμο Τρίπολης ήταν περίπου 1.300.000 ευρώ. Συνολικά 1.000.000 ευρώ για το γήπεδο στη Νεστάνη, 205.000 ευρώ για το Δημοτικό γήπεδο Φιλικών και τα υπόλοιπα δόθηκαν για το γήπεδο του Παναρκαδικού και για το γήπεδο στη Σκοπή. Τέλος ευχήθηκε ότι τα επόμενα χρόνια θα εξασφαλιστούν περισσότερα χρήματα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τον τοπικό αθλητισμό.

ΦΩΤΟ: DRT915.GR.

Με τη σειρά του ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης συμπλήρωσε ότι εκτός από την κοινωνικότητα όπως σχολίασε ο κ. Περιφερειάρχης, ο αθλητισμός βοηθάει και στην Υγεία. Χαρακτήρισε μια ξεχωριστή ημέρα τη σημερινή γιατί εγκαινιάστηκε το Δημοτικό γήπεδο Φιλικών «Αν. Μουκάκης» και το οποίο μέχρι πρότινος σταμάτησε να «φιλοξενεί» αγώνες λόγω της ακαταλληλότητάς του αγωνιστικού χώρου. Ο Δήμαρχος Τρίπολης συμπλήρωσε ότι με τη βοήθεια της Περιφέρειας αποκαταστάθηκε ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου, αλλά με προσπάθειες του Δήμου και συνεργασία της ΕΠΣ Αρκαδίας και της ΑΕΚ Τρίπολης, κατέστη εφικτό να γίνουν και άλλες εργασίες στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις, όπως η περίφραξη και ο περιβάλλον χώρος και πλέον απομένει να ανυψωθούν λίγο οι κερκίδες έτσι ώστε το γήπεδο να έχει τη δυνατότητα να «φιλοξενήσει» και αγώνες μεγαλύτερων κατηγοριών.

ΦΩΤΟ: DRT915.GR.

Ο κ. Τζιούμης ευχαρίστησε τον κ. Περιφερειάρχη και τους Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Σκαντζό και Λαμπρόπουλο για την άριστη συνεργασίας που υπήρξε την τελευταία 4ετία βοηθώντας ουσιαστικά την ανάπτυξη και συγχρονισμό των αθλητικών υποδομών στο χώρο του ποδοσφαίρου με τέσσερα ανακαινισμένα γήπεδα (Δημοτικά γήπεδα Φιλικών, Τεγέας και Νεστάνης και Ενωσιακό γήπεδο Νεστάνης). Παράλληλα ευχαρίστησε και τον Πρόεδρο της ΕΠΣ Αρκαδίας κ. Σταύρο Γεωργόπουλο για την άψογη συνεργασία που υπήρξε και με την ΕΠΣ Αρκαδίας, όχι μόνο για το Δημοτικό γήπεδο Φιλικών όπου βοήθησαν και οικονομικά, αλλά τη συνολική συνεργασία που υπήρξε. Ευχαριστίες ο κ. Δήμαρχος εξέφρασε και προς το ΔΣ της ΑΕΚ Τρίπολης με την επίσης ουσιαστική συνεργασία που υπήρξε και τη συνεισφορά επίσης οικονομικά και του «κιτρινόμαυρου» συλλόγου στο Δημοτικό γήπεδο Φιλικών που αποτελεί και φυσική έδρα του συλλόγου.

Τέλος ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Αρκαδίας κ. Γεωργόπουλος στο σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δήμο Τρίπολης αλλά και όσους βοήθησαν για να υλοποιηθεί η ανακαίνιση και εκσυγχρονισμός τεσσάρων γηπέδων στο Δήμο Τρίπολης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here