Γιώργος Χρονόπουλος: «Για εμάς το πρωτάθλημα ξεκινά την Κυριακή»

0
416

Η γυναικεία ομάδα του ΑΣΠΕΤ Τρίπολης φιλοξενεί το απόγευμα της Κυριακής (05/11 – 17:00) στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ Τρίπολης την αντίστοιχη του ΠΑΟ Κορίνθου, για την 3η αγωνιστική της Β’ Εθνικής κατηγορίας βόλεϊ γυναικών, σ’ ένα σημαντικό ματς. Ένα ματς στο οποίο με τη βοήθεια του φίλαθλου κοινού, η ομάδα της Τρίπολης έχει ως βασικό στόχο να κερδίσει, προκειμένου να φτάσει στο πρώτο θετικό αποτέλεσμα της σεζόν.

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας του ΑΣΠΕΤ Τρίπολης κ. Γιώργος Χρονόπουλος με αφορμή το Κυριακάτικο ματς σε δηλώσεις του, ανάφερε χαρακτηριστικά: «Κάθε παιχνίδι στη Β’ Εθνική κατηγορία είναι δύσκολο. Υπάρχουν κάποιες ομάδες που ξεχωρίζουν και 6-7 ομάδες που βρισκόμαστε πάνω κάτω σχεδόν στην ίδια γραμμή. Φέτος για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια διεξάγεται το πρωτάθλημα σε έναν ενιαίο όμιλο ενώ συμβαίνει και το εξής παράδοξο ότι μετά την περσινή αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος όπου έπεσαν 4 ομάδες (θα έπεφταν 5 αλλά τελευταία στιγμή σώθηκε ο Απόλλωνας Πάτρας στην Α2) για να γίνει φέτος το πρωτάθλημα από 14 ομάδες με 12 θα πέσουν ξανά λογικά 3 ομάδες και αν πέσει, που μακάρι να μην πέσει ο Απόλλωνας Πάτρας θα πάμε σε 4 ομάδες. Θα ανέβουν δηλαδή τρεις ομάδες από το τοπικό. Η 1η ομάδα του κάθε ομίλου από τους τρεις.».

Ο κ. Χρονόπουλος παράλληλα εξέφρασε την αντίθεσή του για το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος και για το τι προβλέπεται από την προκήρυξη για την άνοδο ομάδων από το τοπικό γυναικείο πρωτάθλημα, σχολιάζοντας: «Αυτό είναι άδικο και για κάποιες ομάδες του τοπικού που βρίσκονται σε όμιλο με καλές ομάδες όπως τον όμιλο των Πατρών που βρίσκονται π.χ. η Ολυμπιάδα, η ΕΑΠ κ.α. όπου θα βγει μόνο μία ομάδα σε σχέση με τον 3ο όμιλο που είναι ο πιο αδύναμος με Κυπαρισσία, Γαργαλιάνους, Μεσσήνη και Ζάκυνθο με την τελευταία να έχει βγει από τώρα πριν καν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Για μένα θα έπρεπε να γίνει μπαράζ με αυτούς που θα τερματίσουν πρώτοι στο όμιλό τους και να βγουν οι 2 καλύτερες ομάδες. Πιστεύω ότι σε πρωτάθλημα 12 ομάδων όπως συμβαίνει φέτος στην Β’ Εθνική δεν μπορεί να πέφτουν πάνω από 2 ομάδες.».

Τέλος σε ότι αφορά το φετινό πρωτάθλημα τις δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει η ομάδα της Τρίπολης τη φετινή σεζόν, αλλά και σε ότι αφορά το Κυριακάτικο ματς με ΠΑΟ Κορίνθου, ο κ. Χρονόπουλος είπε: «Όλα τα παραπάνω λοιπόν καθιστούν ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα. Όσον αφορά την ομάδα μας είχα δηλώσει στην αρχή του πρωταθλήματος ότι είμαστε μια καινούργια ομάδα με πέντε νέες προσθήκες αλλά δεν μπορέσαμε να κάνουμε προετοιμασία όλοι μαζί, λόγω του ότι κάποιες αθλήτριες που ξεκίνησαν να φοιτούν φέτος στο Πανεπιστήμιο στην Τρίπολη ήρθαν τέλος Σεπτέμβρη με αρχές Οκτώβρη ενώ κάποια κορίτσια από την Τρίπολη αυτή την περίοδο έφυγαν γιατί σπουδάζουν στην Αθήνα. Άρα δεν είχαμε την δυνατότητα να δουλέψουμε όλοι μαζί και να κάνουμε φιλικά. Είπαμε ότι τα πρώτα παιχνίδια με δυνατές ομάδες που είχαμε όπως με Αστέρια και Μεσσηνιακό θα μας έκαναν καλό ώστε να βρούμε λίγο την συνοχή μας. Ούτε αυτό όμως κατέστη δυνατό αφού την 1η αγωνιστική η Εμελίνα Παπαδημητρίου απουσίαζε λόγω ασθένειας ενώ την 2η στην Καλαμάτα απουσίαζε η Σήλια Χρονοπούλου λόγω υποτροπής του τραυματισμού που είχε από το ξεκίνημα της σεζόν στον προσαγωγό. Η τελευταία μάλιστα θα απουσιάσει και από το παιχνίδι της Κυριακής. Παρόλα αυτά είμαστε αποφασισμένοι να αφήσουμε όλα τα προβλήματα πίσω μας και την Κυριακή με την παρουσία του κόσμου μας και την εντυπωσιακή ατμόσφαιρα που δημιουργεί να τα δώσουμε όλα για την νίκη. Για εμάς το πρωτάθλημα ξεκινά την Κυριακή και είμαι σίγουρος ότι τα κορίτσια θα επιδείξουν την μέγιστη πνευματική προετοιμασία και την μέγιστη αγωνιστικότητα για να τα καταφέρουμε.».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here