Δημιουργία νέου χώρου Σκοποβολής από το Δήμο Τρίπολης

0
215

Η Δήμοτική Αρχή γνωστοποίησε την Πέμπτη (07/07) την πρόθεσή της να διαμορφώσει το χώρο του παλαιού πεδίου βολής του στρατού το οποίο έχει παραχωρηθεί στο Δήμο Τρίπολης, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα σκοπευτήριο στο οποίο θα μπορούν να πραγματοποιηθούν αγώνες ή να πραγματοποιείται πρακτική εξάσκηση πυροβόλων όπλων.

Την Τετάρτη μάλιστα ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης βρέθηκε στο χώρο στον οποίο ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου του Δήμου Τρίπολης κ. Ηλία Κούρο, αλλά και τον Πρόεδρο του Τοπικού Φιλοσκοπευτικού Συνδέσμου Τρίπολης «Εύανδρος» κ. Παναγιώτη Παράσχο. Παρουσία έδωσε και εκπρόσωπος του στρατού.

Έχει λοιπόν ενδιαφέρουν να δούμε την τελική εικόνα αυτού του νέου χώρου που όπως τονίστηκε, σκοπό έχει να φιλοξενήσει αγώνες και επισκέπτες από όλη την Ελλάδα.

 

Κώστας Τζιούμης: «Δημιουργούμε νέες αθλητικές δομές, αυξάνουμε τον αθλητικό τουρισμό στον Δήμο Τρίπολης»

Με αφορμή την δημιουργία νέου σκοπευτηρίου για πυροβόλα όπλα στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, στο Σέχι, όπως προαναφέρθηκε την περιοχή επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης για να δει από κοντά την εξέλιξη του έργου.

Σε δηλώσεις που παραχώρησε στο σημείο ο κ. Τζιούμης, ανέφερε αναλυτικά:

«Το νέο σκοπευτήριο δημιουργείται ύστερα από παραχώρηση του πρώην Πεδίου Βολής που έγινε από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Στόχος είναι να διοργανώνονται αγώνες ή πρακτική άσκηση πυροβόλων όπλων. Είχαμε πει πριν λίγους μήνες για την πλήρη ανακατασκευή στο κλειστό χώρο του σκοπευτηρίου του Δήμου Τρίπολης, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν αγώνες πιστολιού και τυφεκίου.

Την εβδομάδα πριν από την Άλωση, θα διοργανώσουμε αγώνες με πανελλήνια συμμετοχή, στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου της Άλωσης.

Εδώ, δημιουργούμε ένα νέο χώρο όπου θα μπορούν να κάνουν πρακτική άσκηση όσοι ασχολούνται με το άθλημα της Σκοποβολής και παράλληλα θα μας δοθεί η δυνατότητα να διοργανώνουμε αγώνες. Στόχος είναι να έχουμε συνέχεια εκδηλώσεις που να φέρνουν κόσμο στην περιοχή μας. Αυτός ο χώρος θα δίνει τη δυνατότητα να οργανώσουμε αγώνες και να έχουμε επισκέπτες από όλη την Ελλάδα. Έχουμε τη συνεργασία με τον «Εύανδρο» και με τους άλλους συλλόγους. Η συνεργασία είναι άριστη με τον Πρόεδρο κ. Παράσχο.».

Ο Πρόεδρος του Τοπικού Φιλοσκοπευτικού Συνδέσμου Τρίπολης «Εύανδρος» κ. Παναγιώτης Παράσχος από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του ΝΠΠΔ για την αμέριστη συμπαράσταση στο σύλλογο, αλλά και στα σκοπευτικά της πόλης. Τέλος, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Δήμου Τρίπολης κ. Ηλίας Κούρος μίλησε για μια ευχάριστη μέρα και υπογράμμισε ότι όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά.

 

ΤΦΣΤ «Εύανδρος»: «Σκοποβολής συνέχεια…»

Με αφορμή το συγκεκριμένο έργο ο Τοπικός Φιλοσκοπευτικός Σύνδεσμος Τρίπολης «Εύανδρος», εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Σκοποβολής συνέχεια… Για σήμερα σας προαναγγείλαμε “πρακτική σκοποβολή”. Λοιπόν…

Είναι γνωστό πως την θελήσαμε από την αρχή και με την βοήθεια φίλων της Ελληνικής Πρακτικής Σκοποβολής το σχεδιάσαμε, το επικοινωνήσαμε, καταφέραμε να πείσουμε και σήμερα είμαστε χαρούμενοι που το πραγματοποιούμε.

Θα χαρούμε όμως ακόμη περισσότερο, όταν θα σας υποδεχτούμε και θα σας φιλοξενήσουμε στο καινούργιο “σπίτι” της πρακτικής σκοποβολής στην Τρίπολη!

Ευχαριστούμε… πάρα πολύ… όλους όσους μας πίστεψαν!».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here