Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε το +117 του ΣΚ Σπάρτη επί του Πολύβιου ΑΕΜ – Θέση πήρε για το θέμα το φίλαθλο κοινό

0
537

Η εντός έδρας επικράτηση της παιδικής ομάδας του ΣΚ Σπάρτη στις 11/11/2023 με σκορ 141-24 επί της αντίστοιχης ομάδας του Πολύβιου ΑΕΜ, τις αμέσως επόμενες μέρες προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στο χώρο του τοπικού μπάσκετ και όχι μόνο. Μια ευρεία νίκη μια ομάδας επί μίας άλλης δεν είναι ασυνήθιστο στο μπάσκετ, ωστόσο όταν προκύπτει νίκη ή ήττα με διαφορά +/- 117 πόντους, τότε δημιουργούνται προβληματισμοί, παρεξηγήσεις, άβολη ή και για κάποιος βολική διαχείριση μιας τέτοιας ήττας ή νίκης.

Σε κάθε περίπτωση μέσα από τέτοιες καταστάσεις προκύπτει το ερώτημα για το κατά πόσο είναι σωστό ή αποδεκτό σε επίπεδο ήθους και ευγενούς άμιλλας να διεκδικεί μια ομάδα απέναντι σε μια σαφώς πιο ασθενέστερη αντίπαλο τόσο μεγάλους εύρους νίκες. Η αλήθεια είναι ότι επειδή βρισκόμαστε στο χώρο αρκετά χρόνια καλύπτοντας το μπασκετικό ρεπορτάζ, σε ανάλογες περιπτώσεις κατά το παρελθόν έχουν εκφραστεί διαφορετικές απόψεις.

– Από τη μία ότι είναι ανήθικο για τον προπονητή να διεκδικεί τέτοιες νίκες «ξεφτιλίζοντας» τον αντίπαλο και από την άλλη λάθος επιλογή του προπονητή να ζητά από τους παίκτες του να σταματήσουν να παίζουν μπάσκετ για να μην λάβει διαστάσεις η νίκη.

– Από τη μία ότι μια ομάδα με στόχους σε μια σεζόν χρειάζεται τις μεγάλες νίκες και την απόδοση στο 100% για 40 αγωνιστικά λεπτά προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα για τα καθοριστικά ματς και από την άλλη είναι ανούσια μια νίκη με τόσο μεγάλη διαφορά σε ένα πρωτάθλημα υποδομής απέναντι σε μια εξ’ αρχής αδύναμη ομάδα που κάνει τα πρώτα της βήματα αγωνιστικά στο χώρο και κατά συνέπεια χρειάζεται πάνω απ’ όλα σεβασμό για την προσπάθεια που καταβάλει.

Αντιφάσεις διαφορετικές μεταξύ ανθρώπων του μπάσκετ και μη που έχουν τη δική τους άποψη για το θέμα. Πάντως ακόμη και το ρεπορτάζ μας για το συγκεκριμένο παιχνίδι, προκάλεσε αντιδράσεις μόνο και μόνο για τη δημοσίευσή του. Από την πλευρά μας σκοπός ήταν η κάλυψη ενός αθλητικού γεγονότος και τίποτα περισσότερο, χωρίς καμία διάθεση να φέρει σε δύσκολη θέση τη μία ή την άλλη ομάδα. Άλλωστε «υπεύθυνοι» για την τύχη και το αποτέλεσμα αυτού του παιχνιδιού δεν ήμαστε σε καμία περίπτωση εμείς. Το ρεπορτάζ από μόνο του όμως ανέδειξε τις όποιες αρνητικές ή θετικές αντιδράσεις για την επιλογή μιας ομάδας να φτάνει σε μια τόσο μεγάλου εύρους νίκη.

Το «Κ.Ε.» στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας μέσω της καθημερινής ραδιοφωνικής εκπομπής από τη συχνότητα της Δημοτικής ραδιοφωνίας Τρίπολης, πόσταρε στο προφίλ του στο Instagram σχετική Ιστορία θέτοντας το συγκεκριμένο ερώτημα στο φίλαθλο κοινό. Στο κατά πόσο δηλαδή θεωρεί κάποιος σωστή τακτική από μια ομάδα την εξασφάλιση τόσο μεγάλου εύρους νικών.

Μετά από περίπου 24 ώρες το κοινό που συμμετείχε στη σχετική δημοσκόπηση και έδωσε διαφορετικές απαντήσεις εκ των τεσσάρων επιλογών, έδωσε το δικό του στίγμα. Η ουσία πάντως έχει να κάνει με το γεγονός ότι το 60% (ένα μεγάλο ποσοστό) εξέφρασε την απόλυτη αντίθεσή του στην διεκδίκηση μιας τόσο μεγάλου εύρους νίκης από μια ομάδα έναντι μιας άλλης.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα είχαν ως εξής:

Για το πρωτάθλημα παίδων της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, ο ΣΚ Σπάρτη επικράτησε τις προηγούμενες ημέρες του Πολύβιου ΑΕΜ με 117 πόντους διαφορά (141-24). Θεωρείτε σωστή τακτική από μία ομάδα τις τόσο μεγάλου εύρους νίκες…;

■ ΟΧΙ! ΞΑΚΑΘΑΡΑ ΛΑΘΟΣ ΤΑΚΤΙΚΗ! (60%).
■ ΟΧΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΑΛΛΙΩΣ. (19%).
■ ΝΑΙ, ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ (14%).
■ ΣΙΓΟΥΡΑ ΝΑΙ! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗ! (7%)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here