Διάσχιση την Κυριακή (13/06) από τον ΣΑΟΟ του φαραγγιού του Λούσιου

0
117

Εξόρμηση με δύο διαδρομές διαφορετικού επιπέδου δυσκολίας θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων την προσεχή Κυριακή (13/06), διασχίζοντας το επιβλητικό φαράγγι του Λούσιου. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΑΟΟ, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων (ΣΑΟΟ) εξορμά στο μαγευτικό φαράγγι του Λούσιου, ζωντανό μνημείο φυσικού, θρησκευτικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, την Κυριακή 13 Ιουνίου 2021.

Είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να διασχίσουμε ένα εξαιρετικού κάλλους φαράγγι, από τα ομορφότερα της Ελλάδας, και να απολαύσουμε το παρθένο φυσικό περιβάλλον, τα βυζαντινά μοναστήρια, τα ερείπια του Ασκληπιείου και της Ακρόπολης της Γόρτυνας, να ακούσουμε το κελάιδισμα των πουλιών και το κελάρυσμα του νερού σε όλη, σχεδόν, τη διαδρομή.

Θα γίνουν δύο πορείες:

Α’ ΠΟΡΕΙΑ: Δημητσάνα – Μονή Φιλοσόφου – Κρυφό Σχολειό – Μονή Προδρόμου – Αρχαία Γόρτυνα. Ώρες: 4.30, κατηγορία: A+.

Β’ ΠΟΡΕΙΑ: Δημητσάνα – Μoνή Φιλοσόφου – Μονή Προδρόμου – Aρχαία Γόρτυνα – Ακρόπoλη (κυκλώπεια τείχη) – Mονή Kαλαμίου – παραποτάμιος Λούσιος – Γέφυρα Ατσιχώλου. Ώρες: 7, κατηγορία: B.

Αναχώρηση λεωφορείου στις 7 π.μ. της Κυριακής, από την πλατεία Αγίου Βασιλείου της Τρίπολης.

Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Συλλόγου, Β. Δεκάζου 9-11, τηλ.: 2710234980 (βραδινές ώρες), e-mail: saootrip@gmail.com, www.saoo.gr.».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here