«Διέλυσε» τα ρεκόρ για τρίτη σεζόν στο Φεστιβάλ Ρίψεων στην Τρίπολη ο Φραντζεσκάκης! (+vid)

0
208

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης τα τελευταία τρία χρόνια, κάθε φορά που έρχεται στην Τρίπολη για τη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Ρίψεων «Μανώλης Μανωλόπουλος» φροντίζει με την αγωνιστική παρουσία του να εντυπωσιάζει και να αφήνει το κοινό του κλασικού αθλητισμού «άφωνο» με τις επιδόσεις του. Ο Χανιώτης αθλητής του Ελευθερίου Βενιζέλου το 2017 ήρθε ως Παίδας και κατέρριψε το Πανελλήνιο ρεκόρ με επίδοση στα 80,15μ., ενώ είχε εξασφαλίσει όριο στην κατηγορία εφήβων.

Το 2018 ο Φραντζεσκάκης ήρθε στην Τρίπολη και κατά τη διάρκεια του αγώνα στη Σφυροβολία εφήβων, φρόντισε μέσα σε λίγα λεπτά να σπάσει το Πανελλήνιο ρεκόρ στους Εφήβους δύο φορές. Στη 2η προσπάθειά του με 80,20μ. και στην 3η προσπάθεια με βολή στα 81,32μ!

Φέτος 2019 ο Χρήστος Φραντζεσκάκης στον αγώνισμα της Σφυροβολίας Εφήβων νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου με βολή στα 81,62μ. κατέρριψε το δικό του Πανελλήνιο ρεκόρ στην Σφυροβολία εφήβων στην 5η του προσπάθεια, ενώ λίγο νωρίτερα είχε εξασφαλίσει το όριο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων με βολή στα 79,85μ. Παράλληλα ο Φραντζεσάκης με αυτή του τη βολή έγινε μακράν ο κορυφαίος έφηβος φέτος στον κόσμο, αφού μέχρι σήμερα η κορυφαία επίδοση στον πλανήτη ήταν 76,90 μ. και ανήκε στον 19χρονο Τζόρτζιο Ολιβιέρι (Ιταλία).

Λίγο αργότερα ο Φραντζεσκάκης συμμετείχε και στη σφυροβολία Ανδρών, όπου με το όργανο των ανδρών αλλά στην 7άρα Σφύρα, σημείωσε καλύτερη βολή στα 72,07 μ. και πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ. Ο νεαρός βελτίωσε το 71,54 μ. του Γιάννη Μπαρλή, το οποίο κρατούσε από τις 31/5/1997. Η εμφάνιση του Φραντζεσκάκη μαρτυρά ξεκάθαρα βελτίωση και εξέλιξη και αφήνει πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι στην επίδοση του με την 7κιλών Σφύρα η βολή του Φραντζεσκάκη δεν ήταν ιδανική αφού η Σφύρα βρήκε στον κλωβό, αλλά τελικά έφτασε στα 72,07μ. Γίνεται λοιπόν κατανοητό ότι η επίδοση θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερη!

 

Παπαμαρκάκης: «Δεν περίμενα σήμερα τόσο μεγάλες επιδόσεις»

Ο προπονητής του Φραντζεσκάκη, κ. Κωστής Παπαμαρκάκης μίλησε μετά το τέλος του αγώνα της Σφυροβολίας Ανδρών για τις δύο μεγάλες επιδόσεις του αθλητή του. Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν περίμενε τις τόσο καλές επιδόσεις από τον αθλητή του γιατί είχε το τελευταίο διάστημα κάποιο τραυματισμό που τον άφησε εκτός προετοιμασίας. Παρ’ όλα αυτά τόνισε όμως ότι ένας ολοκληρωμένος κύκλος προετοιμασία στα τέλη του 2018 τον βοήθησε να έχει προπονήσεις στα πόδια του και έτσι να επιστρέψει αγωνιστικά πιο γρήγορα έτοιμος. Αυτό ίσως εξηγεί και τις μεγάλες βολές του στο Σαββατιάτικο Φεστιβάλ Ρίψεων στην Τρίπολη.

Ο Χανιώτης προπονητής είπε ότι προσωρινά έχει παραχωρηθεί ένα χωράφι ουσιαστικά από κάποιο φίλο και σε συνδυασμό με το ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος με τη βοήθεια του ΣΕΓΑΣ έφτιαξε έναν κλωβό. Ένας χώρος που λόγω της πρωτοφανούς κακοκαιρίας τους τελευταίους μήνες είχε γίνει ένας βούρκος μέχρι πριν ένα μήνα. Τέλος μια τέτοια διάκριση για τον ίδιο τον αθλητή τον βοηθάει ως ένα βαθμό αλλά του προκαλεί ίσως και ένα πρόσθετο άγχος σχολίασε ο κ. Παπαμαρκάκης, τονίζοντας ότι αυτή είναι η καλύτερη από κάθε άλλη χρονιά γιατί τουλάχιστον υπάρχει ένας χώρος προκειμένου να προπονηθεί ο Χρήστος Φραντζεσκάκης και οι υπόλοιποι αθλητές.

 

Φραντζεσκάκης: «Έρχομαι στην Τρίπολη με καλή ψυχολογία από τις προηγούμενες φορές»

Από την πλευρά του ο Χρήστος Φραντζεσκάκης μίλησε για τις φετινές εξαιρετικές επιδόσεις και Πανελλήνια ρεκόρ του στο Φεστιβάλ Ρίψεων «Μανώλης Μανωλόπουλος» στους εκπροσώπους των ΜΜΕ. Ο ίδιος για τις μεγάλες επιδόσεις του είπε μεταξύ άλλων: «Σίγουρα από τις προηγούμενες χρονιές έχω κρατήσει μια καλή ψυχολογία, οπότε κάθε φορά που έρχομαι εδώ είμαι πολύ θετικός. Δεν περίμενα και τα δύο ρεκόρ που έκανε γιατί είχε μείνει οκτώ εβδομάδες εκτός λόγω τραυματισμού στον προσαγωγό μου. Έχω ακόμη μια μικρή αμφιβολία αλλά δεν πόνεσα στον αγώνα είναι αλήθεια. Έκανα πολύ προπόνηση και όσο μπορούσα και βγήκε το αποτέλεσμα».

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here