«Διέλυσε» το ατομικό της ρεκόρ στα «37α Θώδεια» η Βαλεντίνα Δρακοπούλου!

0
371

Έχουμε αναφερθεί πρόσφατα στο γεγονός ότι η νέα γενιά ρίψεων του Αρκαδικού κλασικού αθλητισμού βρίσκεται εδώ και μας εκπλήσσει ευχάριστα με τις επιτυχίες της. Αθλητές και αθλήτριες της περιοχής καταφέρνουν να ξεχωρίζουν στις κατηγορίες τους και παράλληλα με την εξέλιξή τους σε επίπεδο επιδόσεων, έχουν τις προϋποθέσεις για περαιτέρω εξέλιξη και μελλοντικές διακρίσεις.

Μία εξ αυτών η νεαρή Σφυροβόλος του ΓΣ Αρκαδίας, Βαλεντίνα Δρακοπούλου, κατάφερε την περασμένη Κυριακή (13/06) στα 37α Θώδεια (ο αγώνας της Σφυροβολίας πραγματοποιήθηκε στο ΔΑΚ Τρίπολης κατ’ εξαίρεση και όχι στο Λουτράκι), να κατακτήσει την πρώτη θέση με βολή στα 56,53μ.

Η είδηση δεν ήταν η πρωτιά και η καλή επίδοση, όσο το γεγονός ότι με τη συγκεκριμένη βολή «διέλυσε» το ατομικό της ρεκόρ (που ήταν 53,44μ. και αποτέλεσε ατομικό ρεκόρ στο πρόσφατο Φεστιβάλ Ρίψεων «Μανώλης Μανωλόπουλος» στην Τρίπολη στις 22/05), βελτιώνοντάς το κατά 3,09μ.!

Για να γίνει περισσότερο κατανοητό τι κατάφερε με το νέο ατομικό της ρεκόρ η 15χρονη Βαλεντίνα Δρακοπούλου την περασμένη Κυριακή, θα αναφέρουμε ότι τα 56,53μ. αποτελεί την 1η καλύτερη επίδοση φέτος στην κατηγορία Κ16 και την 2η καλύτερη στην κατηγορία Κ18! Παράλληλα αποτελεί την 6η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην κατηγορία Κ16 (Παγκορασίδων)!

Η Δρακοπούλου πρέπει να αναφέρουμε ότι δεν είναι η μόνη αθλήτρια στην περιοχή που στις ρίψεις έχει τόσο καλή απόδοση. Και άλλα παιδιά όπως η Βερβαινιώτη, Μίχαλου, Λυμπερόπουλος και Μπουρτζουκλής κ.α. από τον ΓΣ Αρκαδίας, αλλά και οι Αργυροπούλου, Διαμαντοπούλου, Ηλιοπούλου κ.α. από τον ΓΣΜ Λύκαια, αποτελούν τις ελπίδες των ρίψεων τα αμέσως επόμενα χρόνια για τον Αρκαδικό κλασικό αθλητισμό!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here