Διαφύλαξη ως «κόρη οφθαλμού» της αμυντικής λειτουργίας και αναζήτηση αποτελεσματικότητας στο σκοράρισμα

0
75
ΦΩΤΟ: ASTERASTRIPOLIS.GR

Ο ένας μόλις κερδισμένος βαθμός μετά από τρεις αγωνιστικές στη Super League 1 για τον Αστέρα, μπορεί να εκτιμηθεί με διαφορετικούς τρόπους. Η πραγματικότητα πάντως είναι ότι η ομάδα της Τρίπολης σ’ ένα όχι καλό βαθμολογικό ξεκίνημα, σε αγωνιστικό επίπεδο έχει ικανοποιήσει σε τέτοιο βαθμό που η βαθμολογία την αδικεί.

Η αμυντική λειτουργία του Αστέρα Τρίπολης μέχρι στιγμής είναι εξαιρετική! Μόλις ένα γκολ σε τρία επίσημα ματς (0,33 γκολ/αγώνα) και αν συνυπολογίσουμε και τα φιλικά προετοιμασίας από την έναρξη της προετοιμασίας, 3 μόλις γκολ παθητικό σε 11 αναμετρήσεις (0,27 γκολ/αγώνα). Σ’ αυτό τον τομέα οι «Αρκάδες» τα πάνε πολύ καλά. Θα πρέπει να διατηρήσουν σαν «κόρη οφθαλμού» την αγωνιστική συμπεριφορά, ωριμότητα και συγκέντρωση στην άμυνα, η οποία θα πρέπει να αποτελεί «όπλο» της ομάδας και για τη συνέχεια, προκειμένου να έρθει και η αποτελεσματικότητα στο σκοράρισμα. Όχι στη δημιουργία φάσεων, αλλά στο τελείωμα των φάσεων, καθώς και δημιουργικά οι «κυανοκίτρινοι» δεν τα πάνε καθόλου άσχημα.

Το ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι η επίθεση και η ευστοχία στο σκοράρισμα. Θεωρούμε ότι είναι θέμα χρόνου να έρθουν και τα γκολ, αν κρίνουμε από τη δημιουργία και τη συνολικά καλή παρουσία της ομάδας. Άλλωστε τι παραπάνω θα μπορούσε να κάνει ο Αστέρας στο ματς με Παναθηναϊκό στη δημιουργία φάσεων, από τη στιγμή που ο Πασχαλάκης και το δοκάρι κράτησαν τη μπάλα εκτός εστίας του «τριφυλλιού».

Ο Αστέρας έχει ποσοστό ευστοχίας σ’ αυτές τις τρεις πρώτες αγωνιστικές τα 0/29 σουτ! Έχει δημιουργήσει κιόλας 20 τελικές στο πρωτάθλημα (μ.ο. 9,7 ανά ματς) και αρκετές από αυτές κλασικές ευκαιρίες. Την ίδια ώρα και στα οκτώ φιλικά προετοιμασίας, έτσι για την ιστορία, η ομάδα της Τρίπολης είχε σκοράρει (16 γκολ με μ.ο. 2,0 γκολ/ματς).

Εκτός από εξωγενείς παράγοντες όπως στο ματς με Παναθηναϊκό όπου δεν ήρθε τελικά κάποιο γκολ, δεν μπορούν να αγνοηθούν και οι απουσίες λόγω τραυματισμών, παικτών που ήρθαν από την προετοιμασία αρκετά φορμαρισμένοι. Ριέρα, Λέο Τιλίκα και Σονί αντιμετωπίζουν ή αντιμετώπισαν προβλήματα τραυματισμού από την έναρξη της σεζόν και η απουσία τους ενδεχομένως να έχει επηρεάσει και την επιθετική λειτουργία της ομάδας ως ένα βαθμό. Οι τρεις προαναφερθέντες ποδοσφαιριστές του Αστέρα, απλά να σημειώσουμε ότι στα φιλικά προετοιμασία σημείωσαν συνολικά 5 γκολ. Η ιστορία για την ώρα βρίσκει τον Αστέρα Τρίπολης μετά από τρεις αγωνιστικές χωρίς ακόμη γκολ στο πρωτάθλημα, στατιστικό δεδομένο που δεν θέλουμε επ’ ουδενί να επηρεάσει πνευματικά τους παίκτες (και δεν υπάρχει λόγος άλλωστε) εν’ όψει της συνέχειας και πόσο μάλλον απέναντι στο Ολυμπιακό την προσεχή Κυριακή, στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here