Διπλή πορεία και κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας από τον ΣΑΟΟ στα Άνω Δολιανά

0
118

Μία ακόμη εξόρμηση η οποία μάλιστα θα συνδυαστεί και με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στα Άνω Δολιανά, έχει προγραμματίσει να πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων την προσεχή Κυριακή 23/01/2022.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει:

«Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας, Κυριακή, 23/01.2022.

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων [ΣΑΟΟ] θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του την Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022 στα Άνω Δολιανά, 20 χλμ. από την Τρίπολη,  ένα από τα ομορφότερα και ιστορικότερα χωριά  της Αρκαδίας, που βρίσκεται φωλιασμένο στις βόρειες πλαγιές του Πάρνωνα, σε υψόμετρο 1000 μ., από όπου  η θέα προς το οροπέδιο της Τρίπολης και τον κάμπο της Τεγέας είναι εντυπωσιακή.

 Εκεί διεξήχθη η νικηφόρα για τους επαναστατημένους Έλληνες μάχη κατά των Τούρκων στις 18 Μαΐου του 1821, με επικεφαλής τον Νικηταρά  [Νικήτα  Σταματελόπουλο]. Μέχρι σήμερα σώζονται  τα περισσότερα από τα 13 σπίτια στα οποία οχυρώθηκαν οι Έλληνες.

Θα γίνουν δύο πορείες με αφετηρία και τερματισμό το πετρόχτιστο χωριό. 

Α’ πορεία: Άνω Δολιανά – Νταμάρια – Υπόσκαφο – Κούβλι – ποταμός Δολιανίτης – Άνω Δολιανά. Ώρες: 4. Έναρξη πορείας στις 9 π.μ.

Β’ πορεία: Κυκλική πορεία στο πανέμορφο δάσος των  Άνω Δολιανών. Ώρες: 2. Έναρξη πορείας στις 11 π.μ.

Η κοπή της πίτας θα γίνει στις 1.30 μ.μ. στην πλατεία του χωριού.

Η μετάβαση στα Άνω Δολιανά θα γίνει με Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Τόπος συνάντησης η πλατεία Αγίου Βασίλειου της Τρίπολης στις 8.15 π.μ., για όσους επιθυμούν να πραγματοποιήσουν την πρώτη πορεία.

Πληροφορίες στα γραφεία του Συλλόγου, Β. Δεκάζου 9-11, τηλ.: 2710234980 [βραδινές ώρες], e-mail: saootrip@gmail.com, www.saoo.gr.».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here